Zagrajmy w Banished [Video]

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 21 Luty 2014.

1. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Sprawiłem sobie, póki co muszę się pozbyć przyzwyczajeń z Anno, że jeden rybak wystarczy na długo, bo śmierć głodowa już mnie kilka razy spotkała :p

2. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

quill to juz przetestowal i wbrew pozorom zbieracze sa najbardziej efektywni na starcie (przy odpowiednim rozlokowaniu)

3. moskal

moskal Опричник

No ja mam problemy z wyświetleniem najnowszego video, chociaż YT mi działa bez zarzutów :(

4. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Dziwne, u mnie i u innych działało normalnie. :confused: Następny odcinek:

[video=youtube;RWFHrd2Y_2k]https://www.youtube.com/watch?v=RWFHrd2Y_2k[/video]

5. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Czemu nie zbudujesz farmy? To pomogłoby rozwiązać problem wyżywienia. Czy węglem można ogrzewać domy?

6. thrashing mad

Ponieważ zacząłem na 'hard' nie mam nasion. Musiałbym wybudować kosztowny punkt handlowy nad odległą rzeką i za dość wysoką cenę je kupić od handlarzy, więc na razie nie mam dostępu do rolnictwa. Co do węgla to z tego co wiem nie można.

7. thrashing mad

Nowy odcinek, już niedługo otworzy się opcja handlu:

[video=youtube;P0YRi559HLI]https://www.youtube.com/watch?v=P0YRi559HLI[/video]

8. Raulek

Raulek Guest

Zaczyna się już dziać coraz więcej :)
    Czas nawiązać kontakty handlowe.

9. kamil3212

kamil3212 Znany Wszystkim

Tak z ciekawości, skoro można budować tunele, to czy można też przerzucić most przez rzekę?
    Aaa, i czy położenie kopalni ma jakieś znaczenie, czy też obojętne gdzie się ją zbuduje? To znaczy, czy surowce występują tylko w pewnych miejscach, czy można je wydobywać wszędzie?

10. Hartey

Hartey Aktywny User

można budować mosty, chyba nie ma znaczenia gdzie sie wydobywa surowce, są chyba wszędzie

11. thrashing mad

@Raulek - no, jak na razie idzie mi nieźle, choć troszkę się obawiam tornad czy zaraz o których ludzie opowiadają ;)

@kamil3212 - tak jak Hartey napisał - można budować mosty. Co do zasobów to są wszędzie, ale działalność kopalni wyczerpuje je z okolicy. Tak więc nie byłoby sensu na przykład zbudować kolejnej kopalni tuż obok pierwszej.

12. ers

A ja czekam, aż zakupisz nasiona i zbudujesz farmę.

13. thrashing mad

Już chyba niedługo to nastąpi, choć zobaczymy czy będzie mnie na kupno stać. ;)

14. thrashing mad

Nowy odcinek:

[video=youtube;b3vDDJnoNJg]https://www.youtube.com/watch?v=b3vDDJnoNJg[/video]

15. Raulek

Raulek Guest

Nowy odcinek już wczoraj wrzucony na YT :)

Thrashing Mad - kiedy Way doczeka się swojej premiery? ;)

16. thrashing mad

Już wrzucam, od teraz 2 lata/odcinek:

[video=youtube;xk6_RBNbvME]https://www.youtube.com/watch?v=xk6_RBNbvME[/video]

BTW - zastanawiam się powoli nad nową serią, na ten moment rozważam:

Dark Souls - genialna gra walki, eksloracji i rozwoju postaci. Arcy ciekawy świat i świetny klimat.

Civilization 4 z modem 'Cavemen 2 Cosmos' - byłaby to długaśna seria od prehistorii do współczesności i dalej

Medieval 2 Total War z modem 'Call of Warhammer' - wyglądałoby to podobnie do Raportu Bitewnego, ale zrobiłbym z tego mini-kampanię pojedynczą frakcją gdzie z bitwy na bitwę robi się trudniej/więcej jednostek a widzowie wybieraliby przeciwnika.

Co myślicie?

17. Raulek

Raulek Guest

Wszystko poza Total Warem :p

A najlepiej to przyjąłbym wznowienie King of Dragon Pass :D

18. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

King bylby super ale mysle ze pasowalby ci takze niewymieniony Prison Architekt :)

19. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

A moze Endless space?

20. moskal

moskal Опричник

TW byłby spoko. A z innych to może jakiś inny sandboxowy twór? Spell of golds np.?

21. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

A może intensywniej ciśnij to co teraz robisz po prostu i tak masz już trzy aktywne serie na raz.

22. Raulek

Raulek Guest

No tak! Prison Architect to jest gra stworzona dla Thrasha!

23. Mark

Mark User

Dark Souls może być ciekawe :)

24. ers

TW, albo DS.

25. Logan?

Logan? User

Paanie, tylko civka, szczególnie że grałbyś na jednym z lepszych modów jakie powstały.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie