Raport Bitewny - Averland VS Gobliny

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 13 Luty 2014.

1. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Hejka, poniżej film/raport bitewny z M2TW z modem Warhammera. Formą przypomina to nieco moje dawne AARy bitewne z tej gry, czy też battle reporty z pisma White Dwarf. Tak więc dużo strzałek, pokazanych ruchów wojsk, efektownych (mam nadzieję) ujęć kamery, etc. :)

[video=youtube;5qj4-XLzicg]http://www.youtube.com/watch?v=5qj4-XLzicg[/video]

2. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

Najs! Nie miałem pojęcia, że taki wypasiony mod istnieje w ogóle.
    Oferuje tylko custom battle? Czy może jakaś kampania jest możliwa?

3. thrashing mad

Jest bardzo rozbudowana kampania i wiele frakcji.

4. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Sam wole TATW albo Terre, nie myslales nagrywac z tych modow? Mi jakos nigdy Warhammer nie podszedl.

5. moskal

moskal Опричник

No z youtubowych filmików przedstawiające bitwy zawsze brakuje mi porządnej analizy. A tutaj wszystko prezentuje się bardzo dobrze.

6. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Jest tylko jeden mankament ... z taka prędkością rozgrywania bitew to "youtubowanie" nawet krótkiej kampanii zajmie Ci ...trochę czasu...

7. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Lepiej tak jak jest - fajnie przejrzyście i nosi to znamiona Battle Reportów. Jak chcesz szybkie walki to sam zainstaluj grę i moda i sobie rozgrywaj. Warhammer jest the best ;P
    Wszystko inne to niedorobione podróbki :D

8. Drakensang

Użyj następnym razem ustawienia chowającego te sztandary jednostek.

9. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Ciekawy filmik, chociaż czy ustawienie łucznikow na wzniesieniu nie zwiększyło by ich zasięgu? A piechotę jako ich osłonę na dole?
    Co do waszych komentarzy powyżej, to na wstępie jest powiedziane, że to pojedynczy film.

10. Drakensang

@ers zwiększyłoby tylko oni mają długie łuki i kusze co i tak daje spory zasięg. Piechotę jak już to na stoku a nie na dole, łatwo się broni jak ma się halabardników i każe im się uformować mur włóczni, a za nimi kusznicy czy cokolwiek co strzela, bez sensu użył moim zdaniem kawalerii na początku, jak dobrze kojarzę to spokojnie można nią uderzać na tyły oddziału co powoduje panikę w oddziale.

11. moskal

moskal Опричник

Kawalerii to akurat dobrze użył - głównie to był podjazd i ostrzał krótkodystansowymi pistoletami i szarże głównie na dobicie morale. Podjazd na początku bitwy odciągnął jednostki, dzięki czemu zwarcie piechociarzy było mniej bolesne.

12. thrashing mad

@Drakensang - próbowałem Terry i była trochę meh - troszkę bez ładu i jakość modeli/tekstur bardzo nierówna. TATW jest super, choć wolę Warhammera. Grałem w papierowego rpg z młotka, przeczytałem kilkanaście książek (np. saga Gotreka i Felixa), nawet kupiłem nieco figurek swego czasu. ;)

@Medievista - nie będę na pewno nagrywał trybu kampanii.

@Drakensang - użyłem go przy zbliżeniach. Zostawiłem sztandary tylko w widoku z lotu ptaka, dla łatwiejszej identyfikacji jednostek.

@ers - tak miałoby to sens, ale pokonanie dystansu na wzgórze mogłoby spowodować że łucznicy otworzyli by ogień dużo później. Poza tym, specjalnie nie ustawiłem się tu optymalnie - roleplejowałem tutaj sytuację, gdzie maszerująca kolumna ludzi została nieco zaskoczona nagłym pojawieniem się goblinów.

@Drakensang - Pistolierzy mają bardzo słabą zbroję, każda taka szarża oznaczałaby straty w tym nielicznym oddziale liczącym 31 ludzi. Dlatego wolałem maksymalnie wykorzystać ich mobilność i ostrzał, szarżując tylko w bardzo sprzyjających okolicznościach. Poza tym, tak jak napisał moskal.

Co do kolejnych filmów tego typu, to w sumie może coś jeszcze nakręcę - być może jakąś mini-kampanię, połączonych ze sobą fabularnie pojedynczych bitew.

13. Drakensang

14. thrashing mad

Nie chcę spamować zakładając kolejny temat, więc daję tutaj. Nowa krótka seria w stylu raportu bitewnego, ale tym razem jedną frakcją i 'fabułą' łączącą poszczególne bitwy:

[video=youtube;_qzcAQFl1OE]https://www.youtube.com/watch?v=_qzcAQFl1OE[/video]

15. moskal

moskal Опричник

Ruszaj na Slaanesh - rozwiązłości warto powiedzieć Nie ;)

16. thrashing mad

Ostatecznie w głosowaniu wygrał Nurgle. Pierwsze starcie armii Khorna:

[video=youtube;f4uva3J8skE]https://www.youtube.com/watch?v=f4uva3J8skE[/video]

17. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

Powtarzam się, ale ten mod jest świetny.
    Udało im się może w jakiś sposób odwzorować jednostki specjalne?
    Fanatyków goblińskich, większe demony, rat ogry, smoki może lub tym podobne kreaturki?

Bitewka fajna ale trochę mała.
    Jeśli mógłbym się przyczepić do Twojego komentatorstwa to zaleciłbym ograniczenie używania zwrotu "no i" :)

18. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Capricorn, w modzie są za równo większe demony jak i kostuchy sylvanii, parowe czołgi, armaty i inne podobne jednostki których nie umiem nazwać

19. thrashing mad

Tak jak cobran napisał, jest część dość nietypowych jednostek. Są też między innymi olbrzymie oddziały typu ogry/trolle, rozmaici magowie, machiny, kowadło zagłady, etc. Fanatyków niestety nie ma, bo chyba ciężko byłoby to zrobić na silniku m2tw. Skavenów też nie ma, ale autorzy dokończają prace nad tą frakcją (jak i nad Khemri i prawdopodobnie Bretonią oraz Leśnymi Elfami).

20. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Podsumowanie:
    + analiza bitwy, porządnie się to ogląda full profeska
    + oprawa graficzna
    + klimacik młotka
    - ŚMIERĆ PLUGAWYM WYZNAWCOM KUKURYDZIANEGO BOGA!!!

Radzę dla lepszego klimatu w przyszłej bitwie wprowadź jednostkę ktora się zasłużyła w poprzedniej bitwie np dodaj maruderom +1 pancerza jako ekwiwalent łupów wojennych (chociaż ubierć kolczugę po zabitym nurglaku nie jest najmądrzejszym pomysłem...) ale takich ulepszeń nie wliczałbym w punkty jednostek i traktował to tylko jako smakowity event i nobilitacje wojowników. A tak ogólnie to świetna robota

21. thrashing mad

Dzięki - fakt dobrze by było by ta armia z czasem ewoluowała. Wojownicy dostaną doświadczenie, ulepszenia zbroi i z czasem niektórzy z nich zmienią się w wojowników chaosu (gdy magiczna zbroja będzie pełna) lub wybrańców khorna (mutacje).

22. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Nie krzywdź moich krasnoludów... Dość cierpienia wycierpieli od zielonoskórych ;P lepiej się weź za Kislev ;P albo wspomnianych Zielonoskórych. Z drugiej strony chciałbym zobaczyć jak cię dziesiątkują Thundererzy krasnoludów :D

23. Raulek

Raulek Guest

Bardzo fajnie się ogląda, ale wydaje mi się, że pauzy na omawianie poszczególnych faz bitwy są trochę za długie.

24. thrashing mad

W tej pierwszej bitwie z goblinami faktycznie były zbyt długie, w tej drugiej starałem się je skrócić.

25. thrashing mad

Po wielu godzinach pracy, jest nowy odcinek :)

[video=youtube;fL_80lCXPYY]https://www.youtube.com/watch?v=fL_80lCXPYY[/video]

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie