Megakampania, CK2 The Old Gods, Polanie (video)

Temat na forum 'CK II - AARy' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Sierpień 2013.

1. Zoor

Zoor Ideolog gender

Fakt, na cesarstwa to tu jeszcze za wcześnie. Z drugiej jednak strony nie ma obecnie innej metody utrzymania Pomorza (poza jakąś wojną w późniejszym czasie).
    A co do blobów - to nawet blob może być słabym państwem z milionem problemów - niestety to widać najlepiej dopiero w Vic.

2. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Cóż Kazimierz Odnowiciel miał też na imię Karol. Aczkolwiek rzeczywiście średnio to związane z polską tradycją dynastyczną ale o ile pamiętam w grze Piastowie związani byli z Karolingami.

3. vimes6

vimes6 Guest

Marudzicie jak nie wiem co. CK2 to gra gdzie w ciągu 1 minuty wszystko się może popsuć, co zwłaszcza widać na Pomorzu. Minimalny autorytet, zmiana dziedzictwa na niekorzystne, a wasale spiskują, żeby wprowadzić elekcje.
    Do tego zaraz chutliwemu królowi urodzi się trzech synów, przypałęta się bękart i wielka wojna domowa gotowa.

4. kamil3212

kamil3212 Znany Wszystkim

Ajj tam, ajj tam, wolne Pomorze! (chociaż to raczej Połabie bardziej :p ) Rozbicie dzielnicowe rulez!
    A zresztą, kto powiedział że nie doczekamy się Mongołów w Gnieźnie?

5. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

@Olaf Ostrogocki - nasz władca niestety nie jest skory do wielkich podbojów. Nie jest fanatykiem religijnym, żaden sąsiad nie może mu zagrozić i jest ogólnie zadowolony z status quo

@moskal - też czekam, ale nie będę nic robił sztucznie/na siłę ;)

@Aronet - dobry pomysł, opiszę książęce rody w Polsce.

@noname - po konwersji w EU4 HRE będzie we Francji/Aragonii, a więc na ziemiach obecnego cesarstwa Frankijskiego z CK2.

@cobran, Languorous_Maiar - dokładnie można to łatwo modować w konwerterze

@casanunda - nie zamierzam tworzyć cesarstwa, nawet jeśli spełnię warunki, właśnie z powodu realizmu i wyzwania. Też wolałbym aby CK2 nie skończyło się Polskim blobem, ale na siłę i sztucznie nie chcę wprowadzać katastrof - co ma być to będzie ;)

@Zoor - tak, niestety w EU4 większy znaczy lepszy. Szkoda że ten tytuł nie posiada moda typu Magna Mundi.

@de Mont Salvy - Karol to królewskie imię no i faktycznie - np Mieszko II jest wnukiem Cesarza Frankijskiego z rodu Karolingów.

@vimes6, kamil3212 - dokładnie, domek z kart może się rozsypać ;)

Nowy odcinek:

[video=youtube;jEsjCNSVW14]https://www.youtube.com/watch?v=jEsjCNSVW14[/video]

6. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

@tm Co do eu4, jest mod Veritas et fortitudo, a dodatkowo możesz sam siebie osłabić pewnymi modyfikacjami.

7. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Nie zawracajcie sobie głowy konwertowaniem, do tego czasu Polska może 10 razy upaść a wszystko na to wskazuje że po śmierci krola tak tez będzie. Pełno pretendentów do korony, legalnych, skoligaconych i pałetajacych się bekartów. Pewna secesja pomorza czyli utrata 1/3 terenów i armii oraz pewna wojna z nimi , a jesli to nie podziała na Polskiego bloba to za sto lat będzie wizyta ordy.

Trzymam kciuki aby mistrz szpiegów wykradł technologie gospodarki wiejskiej lub miejskiej bo wciąż pewnie trójpolówka jest fanaberią z zachodu.

Kochanka na boku to świetny wybór: bękartów olejesz a jak wyjdzie afera to sie żonkę wyślesz do klasztoru bo czterch legalnych synów to aż nadto.

8. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Bekart ma takie prawa jak corka czyli zadne.

9. thrashing mad

Mod wygląda ciekawie, na pewno go wypróbuję.

[video=youtube;Oq8pcYSz5Zw]https://www.youtube.com/watch?v=Oq8pcYSz5Zw[/video]

10. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

No to rośnie nam kolejny nudny władca bez jajec. Jedyna nadzieja na olbrzymią ilość ,,nieszczęśliwych wypadków" ze względu na silną konkurencje do tronu i objęcie władzy przez jakiegoś z młodszych piastów wychowanego na kawał skurkowańca przez jakiegoś wasala.

Jak wygląda kolejka do tronu pomorskiego i jakie szanse są na zachowanie potrójnej korony?

Co daje ta technologia majestatu władcy?

11. thrashing mad

Do Pomorza pierwszy jest książę śląski potem braniborski a potem pomniejsi podstarzali piastowie. Raczej minimalne szanse na zachowanie korony. Majestat zwiększa przyrost prestiżu.

12. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

Tak szczerze to mi to dziwnie przypomina "Grę o tron". Bohaterski, wojowniczy król, który przeistoczył się w pijaka, hedonistę i obżartucha zadowolonego z życia i niestroniącego od kochanek, a jego syn rośnie na okrutnika... No, ale przynajmniej, mam nadzieję, będzie ciekawie.

13. pawskor

pawskor Ten, o Którym mówią Księgi

Czy żonka ma brata? :p

14. thrashing mad

Ma też najstarszego syna o sadystycznych tendencjach. :D

Nie, pochodzi z pomniejszego rodu (postać wygenerowana przez decyzję 'zaproś damę na dwór')

15. Darne

O sadystycznych tendencjach syna wspomniałem przecież ._. to z szczurem skojarzyło mi się ze sceną w książce, gdy opisano, jak Joffrey złapał kotkę...
    I zapomniałem dodać - do boju, rycerze! Templariusze, Joannici FTW! Trzymam kciuki by ci pierwsi co najmniej otworzyli Bizancjum.

16. kamil3212

Cesarstwo Łacińskie! =D

17. thrashing mad

Krótki odcinek:

[video=youtube;_Ga0b9hVBnI]https://www.youtube.com/watch?v=_Ga0b9hVBnI[/video]

18. Zoor

Zoor Ideolog gender

Młody Karol jak Joffrey? W sumie coś w tym jest, ale na szczęście ma braci. Czas mu zaplanować jakieś huczne wesele ;)

19. thrashing mad

Nowy odcinek:

[video=youtube;MaOIBFm-GhQ]https://www.youtube.com/watch?v=MaOIBFm-GhQ[/video]

20. kamil3212

"Cesarz Robert II Nieostrożny przystał na naszą propozycję."
    Heh, świetne pasuje ten przydomek ;)
    BTW, cwany pomysł na pozbycie się konkurenta =D

21. lukigl

lukigl Znany Wszystkim

Szkoda że zamach się udał... Utrata tronu Polskiego oraz w perspektywie kilku lat Pomorskiego była by ciekawym zwrotem akcji ;)

22. thrashing mad

Fakt, choć gdyby Wielisław zdobył tron, to grałbym dalej dynastią Mazowiecką a nie Piastami. ;)

23. pawskor

pawskor Ten, o Którym mówią Księgi

Cóż, nie spodziewałem się tego, ze zamach się uda... Co do tych porażek w Italii, dosłowni płakałem jak widziałem ten brak dowódców :D

24. thrashing mad

Oj tam - powiedzmy że to niekompetencja pijanego króla. ;)

25. Darne

Duuuuh... a już myślałem, że - ironicznie, biorąc pod uwagę przydomek obecnego króla - rządy "Wielkiego" skończą się rozpadem monarchii piastowskiej na aż trzy królestwa. Nie wiem czy się cieszyć czy smucić, że w końcu wszystko wyszło OK. No cóż, król ma więcej szczęścia niż rozumu.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie