Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. Pluur5

Pluur5 User

Witam, od jakiegoś czasu zacząłem grać w HoI 3 Gold (podstawa + Semper fi), po zrobieniu screena, albo rzutu mapy (tymi klawiszami co w EUIII) powinny owe fotki znajdować się w folderze screenshots, co nie? Jednakże owych tam nie mam, co ciekawe zapisanych gier w save games również nie mam, a gra działa jak najbardziej poprawnie, czy ktoś wie w czym może tkwić problem?

2. Elas

Elas Genialdo

Od "któregoś momentu" savey, screeny i mody są w moich dokumentach a nie w folderze gry (co moim zdaniem jest głupim pomysłem, ale cóż).

3. Pluur5

Pluur5 User

Tak, jeno najciekawsze jest to, że w dokumentach też tego nie ma. Jakieś jeszcze pomysły?

4. Elas

Elas Genialdo

C:\Documents and Settings\Admin\Moje dokumenty\Paradox Interactive <- cóż, powinno tam być. Zawsze możesz zapisać save'a pod jakąś unikatową nazwą i przeszukać wszystkie dyski.

5. Pluur5

Pluur5 User

Znalazłem już :D

Jednakże...
    Znów mam problem, otóż gra nie chciała mi się włączyć po instalacji FTM, więc postanowiłem ją odinstalować, usunąć wszelkie pliki związane z hearts of iron 3. i zainstalować od nowa. No i po instalacji już włączam, a tu masz babo placek, przy oknie ładowania tworzenie sumy kontrolnej wyrzuca mnie do pulpitu, HoI 3. dalej jest na pasku, jednakże po kliknięciu na ikonę gra w ogóle się nie włącza. ;( Czy ktoś poradzi na to? ;.;

6. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Odpal grę na angielskiej wersji.

7. Pluur5

Pluur5 User

To samo; przy checksum

8. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Skąd masz podstawkę, a skąd dodatki?

9. Pluur5

Pluur5 User

Mam Hearts of Iron 3 z Cenegi (z Semper fi)

10. Nuke

A ftm?

11. Pluur5

Pluur5 User

Z internetów, ale już to żech usunął. Pomyślałem sobie, że jak nie działa mi trójka to zainstaluję dwójkę (mam też złotą edycję z dodatkiem Doomsday) - no i się zainstalowało, i po załadowaniu filmiku z logiem paradoxu, i załadowaniu się tego filmika z wstępem - jak w trójce - wywala mnie do pulpitu, kra zostaje na pasku i nic, muzykę słychać. Wiem, że to zły dział - ale macie jakieś rozwiązanie? = (
    Ps: akurat mam luźny dzień i chciałbym se pograć w HoI :<

12. Nuke

Z internetów, czyli?

Dział HoI2 jest dostępny tylko dla VIPów, w tym dziale otrzymasz pomoc dotyczącą wyłącznie HoI3.

13. Pluur5

Pluur5 User

Serio tu mi nie pomożecie? A ktoś na priv by mi pomógł?

14. Nuke

Nie po to wprowadzono blokadę na działy archiwalne dla zwykłych użytkowników, żeby teraz ją omijać. Chcesz mieć dostęp do działów o starych grach - kupujesz konto VIP. Prosta zasada.

15. Pluur5

Pluur5 User

No bardzo mądrze ktoś tu to wprowadził, dla pieniążków zresztą i pod publiczkę

16. lysy

lysy Panzer Legion

Jakbyś dokładnie pogrzebał w dziale Hoi 3, to znalazłbyś wiele postów dotyczących problemów z wywalaniem do pulpitu. Strona posiada nawet opcję zaawansowanego wyszukiwania, ale to też gryzie. A narzekanie na istnienie działów VIP to sobie daruj. I tak ktoś za darmo udziela Ci porad w tym wątku!!!

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Powiedz w końcu skąd masz FTM, bo to ma wbrew pozorom znaczenie. Inna sprawa równie dobrze komputer może Ci nie spełniać wymagań, albo masz jakiś syf na komputerze czy brakuje jakiś sterowników. Jak masz wszystko zainstalowane i najnowszy patch, w 99,9% przypadków gra się uruchamia, jeśli nie, to błąd najprawdopodobniej będzie leżał po Twojej stronie.

18. Zahar

Zahar User

Panowie mam taki problem. Zakupiłem sobie właśnie TFH na gamersgate. Zainstalowane - wszystko śmiga. Zainstalowana polska wersja - działa. Niby wszystko jest ok, ale właśnie odkryłem że nie mogę wczytać zapisanej gry. Tzn podczas rozgrywki kiedy dam "zapisz" gra wydaje mi się że zapisuje stan, ale kiedy chcę cokolwiek wczytać w zakładce "zapisane gry" w menu początkowym, nic nie ma. Pusto. Nie wiem co może być źle. Wcześniej grałem chwilę na DiDay's i wszystko działało cały czas- nie kasowałem tego moda- ale on i tak instaluje się zupełnie gdzie indziej. Co mogę mieć nie tak??
    Help. Z góry dziękuję za wszelaką pomoc.

19. Nuke

Czy w nazwie zapisu masz polskie znaki?

20. Zahar

Zahar User

Skąd wy wiecie takie rzeczy :)
    Nuke- dziękuję. Był polski znak w nazwie zapisu. Zmieniłem i jest git.

21. lysy

lysy Panzer Legion

Jest tu trochę noobów, co już nie jednemu noobowi pomogli;)

22. matatiah

matatiah Aktywny User

Salve!
    Gram Rzeszą. Koniec roku 1937. Niby wszystko OK, lecz do teraz nie rozpoczęła się Hiszpańska Wojna Domowa. Czy można ją wywołać z konsoli? Jeżeli tak to w jaki sposób (konsola+ event [numer eventu])?

23. lysy

lysy Panzer Legion

Chyba event 2001 lub któryś z kolejnych (2002, 2003)

24. matatiah

matatiah Aktywny User

Próbowałem. Wywołują tylko reakcję Rzeszy (wparcie Republikanów lub Falangi). Nie wywołują wojny domowej w Hiszpanii.
    Jakieś inne pomysły?

25. lysy

lysy Panzer Legion

# Spanish Civil War - Victory
    country_event = {

id = 505

trigger = {
    TAG = SPA
    SPR = { exists = no }
    NOT = { has_country_flag = spanish_civil_war_over }

No to może ten:)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie