Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

Ten kończy wojnę domową mi się zdaje. Jak łysy napisał, event 2001 rozpoczyna wojnę domową, przynajmniej tak mi się wydaje z tego co widzę w plikach.

2. matatiah

matatiah Aktywny User

Nie. Event próbuje zakończyć wojnę domową, ale nic nie daje, bo wojna jeszcze się nie zaczęła :-(

3. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Tylko i wyłącznie event nr 2001 odpala wojnę domową, przy czym trzeba go odpalić przesiadając się na chwilę na SPR.

4. matatiah

matatiah Aktywny User

Właśnie spróbowałem. Zaskoczyło.

5. Wojak

Wojak Znany Wszystkim

Nie mogę zainstalować dodatków z GamersGate ,też macie ten problem ? Przykładowo przy pobieraniu dodatku FTM ,przy końcu instalacji wyskakuje mi :Hearts of Iron III:Semper Fi can not be found.

6. Flavius Aetius

Flavius Aetius Aktywny User

A skąd masz SF i podstawkę? O ile masz oczywiście...

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Wersja z GG może się gryźć z wersją od Cenegi a na pewno nie zainstalujesz jej na wersję Steam.

8. Wojak

Wojak Znany Wszystkim

Chodzi o to że podstawkę mam w wersji ang ,a SF od Cenegi i jak pobieram dodatek FTM albo TFH z gamersgate , zielony pasek dochodzi do końca i pojawia się :Hearts of Iron III:Semper Fi can not be found. Czyli nie da się pobrać dodatków z gamersgate ,wcześniej wszystko było ok. zielony pasek dochodził do końca i wystarczyło tylko wskazać miejsce zainstalowania dodatku ,a teraz tego nie ma.

9. Nuke

Słabym punktem jest SF od Cenegi, najlepiej każdy dodatek i podstawkę kupić w jednym sklepie - najlepiej GG lub Steam. Wersje cenegowe zawierają dużo śmieci, które mogą spowodować gryzienie się z innymi wersjami.

10. Alternative

Alternative Ten, o Którym mówią Księgi

Ale jakby zainstalować SF od Cenegi po angielsku to chyba nie powinno być żadnych zgrzytów.

11. Wojak

Wojak Znany Wszystkim

Problem rozwiązany, przyczyną była polska wersja SF. Dzięki za pomoc.

12. aro

aro User

HoI3 Złota edycja problem z grą Włochami.

Witam.
    Grając Włochami po "dojściu" do 26 kwietnia 1936 roku gra zwiesza się. Próbowałem parokrotnie i za każdym razem to samo :( Można jakoś temu zaradzić ??

13. Nuke

Poczekaj, zapytam kryształowej kuli.

Opisz dokładniej co się dzieje, ale biorąc pod uwagę, że złota edycja to podstawka + SF, to raczej niewiele poradzisz. Kup dodatki, zainstaluj najnowsze patche.

14. aro

aro User

No niewiele więcej można tutaj dodać :) Po zagraniu Włochami tych kilku miesięcy gra zawiesza się w menadżerze zadań pojawia się komunikat brak odpowiedzi i po grane ;) Próbowałem zacząć grać od 1 września 1938 roku i sytuacja analogiczna dograłem do grudnia i zwiecha.

15. Nuke

Spróbuj reinstalu.

16. Grost

Grost Znany Wszystkim

W końcu mam nowego kompa i po wielu miesiącach wracam do HoI3
    I tu się zaczynają schody.
    Mam podstawkę i SFi Cenegi na to FtM i TFH z GamersGate. Na starym kompie (2,1GHz 2GBRAM, W7 32bit) HoI śmigał bez problemu nawet ze spolszczeniem. Teraz zainstalowałem sobie tez zestaw na kompie (i5, W64bit, 8RAMu) i wywala mnie do windy.
    W najdziwniejszych momentach - przy najechaniu na coś, przy kliknięciu LPM, przy kliknięciu PPM, praktycznie w każdym oknie i na mapie. Pokazuje "HoI3 tfh.exe przestał działać" i do widzenia. W pierwszej chwili myślałem, że spolszczenie, więc dziś zainstalowałem wersję eng i przez chwilę myślałem że ok, ale też wywaliło po pewnym momencie.
    suma kontrolna: GSKH
    w logach nic nie znalazłem
    Instalowałem ze 4 razy
    Jakieś pomysły??

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Sprawdź czy masz aktualne stery do karty graficznej, Paradoxy ostatnio się gryzą ze sterami z Nvidii szczególnie

18. Nuke

Masz porządek ze sterownikami?

19. Grost

Grost Znany Wszystkim

Posprawdzam.
    Lapek co prawda nowy i przy instalacji systemu niby wszystko uzupełniałem, ale polukać nie zaszkodzi
    PS siedzi radeonik a nie nvidia

20. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

W każdym razie i tak zerknij. Nowy lapek nie zawsze tego oznacza ;)

Naturalnie zakładam, że wszystkie frameworki i directy z instalatora HoIa wgrałeś do folderu z grą.

21. Grost

Grost Znany Wszystkim

Reinstalka sterowników do grafiki (z tym że zainstalowałem te same co były, bo były najnowsze) pomogła :)
    Dodatkowo zmieniłem (już po reinstalce sterów) wydajność grafiki dla gier i HoI śmiga jak dawniej, a nawet szybciej.
    Dzięki za podpowiedź

- - -
    Wina była ustawień karty, nie sterownika.
    Wyłączyłem wydajność grafy dla HoI i mnie wywaliło niemal od razu. Ze wsparciem wydajności - śmiga.
    W każdym razie dzięki za nakierowanie na grafikę.

22. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Taka sytuacja:

Doszedłem do wniosku, że pogram sobie polskim HoI 3. Ot taka fanaberia. Zgrałem całe tłumaczenie, dostępne na forum, pliki których brakowało, sam przetłumaczyłem. Elegancko, jestem zadowolony. Settings zmieniony z language l_english na l_polish. Odpalam grę, ładne menu, wszystko bangla po polsku. Odpalam sobie losową kampanię Niemcami od '39 ... No i problem. Gra ładuje się tylko do momentu loading history, czyli wczytywanie historii po polsku. Dalej muli, muli, muli, ale nie wczytuje się, przy czym sama gra też nie zawiesza się. Fonty polskie wgrane chyba z Vicky II. Zostawiłem wczytywanie na 10 min odszedłem coś innego robić, wracam, dalej ten sam ekran. Więc -> zakończ proces.

Dodam, że przestawiłem język z powrotem na angielski, żeby sprawdzić, czy błąd leży po stronie tłumaczenia - gra normalnie odpaliła się, o normalnym czasie. Brakuje mi pomysłów. Pomożecie? :p

Edit: Problem solved. Z resztą, ten sam błąd popełniłem co zawsze przy modowaniu HoI 3 :p TFH znajduje się w oddzielnym folderze, a tam nie wgrałem plików i gra mi zaczęła szaleć przy 2 językach.

23. kubek88

kubek88 Znany Wszystkim

Witam.
    Mam wersję z Steam(wszystkie dodatki+DLC) ,laptop dość nowy bo ma niecały rok(dell). Kiedy odpalam obojętnie jaką kampanię obojętnie jakim państwem ,cała mapa robi się czerwona...Dokładnie kiedy zmieniam z tej podstawowej na np. polityczną , wszystkie państwa mają kolor ZSRR i zmiana trybu mapy nie przynosi rezultatów. Na przykład na pogodowej pojawiają się chmurki ale na czerwonym tle prowincji. ROzumiem ,że coś jest spieprzone w plikach gry. Odinstalowałem całość i pobrałem ponownie. Sprawidziłem w steam spójność plików i wychodzi mi komunikat ,że jest ok. Problem nie znika. Jeszcze jedno, kiedy chcę zrezygnować z kampanii i wrócić do menu, grę oczywiście wywala. Czy ktoś zna ten problem? Czy mam walić prosto do steam z reklamacją czy to raczej kwesta komputera i karty graficznej? Mam tą idiotyczną wersję z podwójną kartą Intel + AMD.

24. lysy

lysy Panzer Legion

Aktualne:
    sterowniki do kart graficznych
    Microsoft .NET Framework
    Microsoft Visual
    DirectX

Oprócz tego jeśli gra podczas instalacji chce coś z powyższej listy zainstalować, to robimy to. Ja osobiście mam Radeona i Intela i gra chodzi świetnie na każdej karcie graficznej. Najlepiej odinstalować/skasować wszelkie pliki gry (łącznie w katalogu: Moje Dokumenty), następnie zaktualizować swój system operacyjny, a na końcu zainstalować grę z wszelkimi plikami i programami które instalator chce. Powinno zadziałać:)

25. pemo22

pemo22 User

Upewnij się że komputer przełącza się na grafikę dedykowaną. Prawy przycisk myszy na pulpicie i jeśli się nie mylę Przełączanie Grafiki. Odpali ci się catalyst control center i tam będziesz mógł wybrać wysoką, albo niską wydajność dla danego programu.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie