AAR Football Manager 2012 – Kariera Johna Andersona

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Olaf Ostrogocki, 29 Sierpień 2014.

1. Witam wszystkich.

Czekając na premierę Football Managera 2015(która odbędzie się w listopadzie) postanowiłem rozegrać krótką(zapewne koło 5-7 sezonów) karierę w FM12. Zapewne jak wyjdzie nowy FM to z niego też zrobię AARa(oczywiście jak tylko wyjdą modyfikacje do niego). Odcinki będę starał się wrzucać 2-3 tygodniowo, a jeden odcinek będzie obejmował około pół miesiąca w grze.

Mam nadzieje, że wytkniecie mi moje błędy, tylko błagam nie ukrzyżujcie mnie za amatorski wygląd screenów, moja przyjaźń z Gimp 2 dopiero co się rozpoczęła. Tak na marginesie wolicie, żeby screeny były takie jak w tym odcinku, czy dawać je bez żadnej obróbki?

Modyfikacje, na których gram:
    - CM Revolution African Leagues vol.1 –
    - CM Revolution Asian Leagues vol. 1 –
    - CM Revolution European Leagues – .

Niestety część lig się ze sobą „gryzie” więc trzeba trochę pokombinować aby działało. Oto konfiguracja lig na której gram:

Szkoda tylko, że nie ma moda, który dawałby mi możliwość zagrania klubem z mojego miasta… a przecież V liga to jeszcze nie tak nisko…

Wie może ktoś dlaczego screen się zmniejszył, bo u mnie wszystko wygląda ok.

Pierwszy odcinek za chwilę dodam.

2. Naurs

Naurs User

Jakim klubem chcesz grać? Ja tam mam ze swojej okolicy Zdrój i mi wystarczy :D

3. Odcinek 1
    Witamy w Irlandii​

Przepraszam za mało tekstu, lecz w pierwszych 2-3 odcinkach dzieje się dość mało, dopiero gdy zacznie się liga będzie interesująco.
    Znacie może jakiś lepszy hosting od ifotos(bo to zapewne ich wina za ten rozmiar screenów)?

A co się będę ograniczał! Ligi ze prawie wszystkich kontynentów, 123 tys. piłkarzy i ta zabójcza szybkość rozgrywki! Interesujące jest jeszcze to jakim cudem Kazachstan i Izrael znalazły się w Europie.

Poznajcie głównego bohatera naszego AARa, Johna Andersa, który zamiast rozwijać swoją karierę grając w V lidze polskiej postanowił zająć się kierowaniem klubów piłkarskich...

Postanowiłem zaryzykować i dać komputerowi wybrać za mnie klub. Miałem szczęście, wylosowało mi jak na początek kariery nawet dobrą drużynę. Półzawodowa(czyli będę mógł dawać zawodnikom bardzo małe wynagrodzenie), fajny przydomek, bez pożyczek. Tylko szkółka mnie nie zadowala i pojemność stadionu.

Krótka historia osiągnięć klubu, tradycyjna gadka, że mamy "bezwarunkowe poparcie ze strony zarządu"(jak z tym poparciem będzie zobaczycie w następnych odcinkach) i oczywiście kontrakt wart chyba ponad 1000zł tygodniowo, jak ja bym chciał tyle zarabiać…

Minimum na ten sezon to zdobycie 4 miejsca w lidze, żeby dostać się do Pucharu Euro. W tym sezonie raczej nie uda nam się niestety wygrać ligi.

Finanse nastawiają optymistycznie, a szczególnie te 133tys. na koncie. Obroty także dość ładne zważywszy na to, że do rozpoczęcia ligi został jeszcze miesiąc.

A to i sztab szkoleniowy naszego klubu. Jak widać John jest jedynym obcokrajowcem, chociaż tyle dobrego, że zarabia najwięcej.

Nasz zespół seniorski(choć trudno tak mówić, gdy większość składu ma poniżej 25 lat) i jak okiem sięgnąć sami Irlandczycy(choć jeden z Północnej). A jeśli chodzi o ich wartość to… większość z nich jest wartych grosze… Ciekawostką może być waga Grahama Farrnella i Michaela Dempseya.

Umiejętności naszych Super Świętych, wystarczy wzmocnić trochę obronę i będzie dobrze. Większość zawodników jest młoda i zapewne rozwiną się. Ogólnie jestem pozytywnej myśli, szczególnie cieszy mnie, że mamy bardzo dobrych bramkarzy.

Oto i nasza podstawowa jedenastka. Z braku dobrych ofensywnych jak i defensywnych pomocników postanowiłem grać podstawową formacją 4-4-2.

Oto nasz pierwszy nabytek, mam nadzieje, że znajdzie jakiś dobrych piłkarzy.

Pierwsza konferencja prasowa, na której tradycyjnie będę pytany o taktykę, transfery itd.

Nawet sama gra mi mówi, że gram w jednej z najgorszych lig i w dodatku miernym zespołem…

Jak widać przez całe 3 lata nic się nie zmieniło w naszej reprezentacji...

Oczywiście zgadzam się na ten sparing. Ciekawe czy uda się wygrać(nie żartuje zdarzało mi się przegrywać z zespołem rezerwowym).

INP o naszych zawodnikach, zgadzam się co do Russella, ale Clarke będzie jedynie zmiennikiem. Poza tym dane o sprzedaży karnetów.

Bardzo dobry wynik, cieszę się, że nasi napastnicy zdobyli aż tyle bramek, pomoc także dobrze się spisywała, niestety nie mogę tego powiedzieć o obronie, która często dawała się łatwo wyminąć. Najbardziej jednak niepokoi mnie tak słaby występ młodzieżówki(poza napastnikami, którzy dawali radę).

A to komentarz mediów.

Terminarz meczów na następny miesiąc. W trzecim odcinku zaczniemy ligę.
    W następnym odcinku transfery, trzy spotkania i sprawdzimy co słychać w polskiej Ekstraklasie.

4. Naurs

Naurs User

Ja odpowiem za autora xd: Nie nie ma takiego pack'a (a szkoda ) i okręgówki też nie ma, najwyżej jest IV Liga podajże.

@EDIT
    A to co hostingu to photobucket.com

@EDIT2
    Kazachstan jest troche w Europie wiec mogła wybrać xd

5. Jest mod który dodaje II, III i IV ligę polską.

6. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Co do FM to kup szybko Otavio, mówię na podstawie 14, potem Curro i można dzielić i rządzić na kontynencie. W mojej grze Bayernem, w trzy sezony wygrałem wszystko poza Pucharem Niemiec.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

7. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Jeśli wybrałbyś 14 zamiast 12 dostęp do modyfikacji byłby szerszy. Tak zostaje Ci co zostaje.. Poza tym przy tej ilości lig rozgrywka będzie się niezmiernie dłużyła. Przeważnie wybieram maksymalnie 6-7 grywalnych lig. Nie ma sensu na początek więcej później można ewentualnie dodać, jeśli chcesz przejść do Tajwańskiej na przykład. Przeważnie dzieje się to po 5-6 sezonach rozgrywki w main league, przez co i tak i tak będą newgeni.

8. Drakensang: Obecnie pozostało mi jakieś 350 funtów na płace, więc raczej szybko to nie nastąpi.

Camillo: Nie posiadam FM14, poza tym nie widzę wyraźnej różnicy w szybkości rozgrywki między 6 ligami grywalnymi a 100(jedynie gdy tworzyłem grę to musiałem koło 1h czkać aż wszystko się załaduje).

9. Naurs

Naurs User

Ale szkoda, że nie wybrałeś kogoś z niższej ligi (np IV Liga Polska) tylko akurat od razu Ekstraklasa. No ale życzę powodzienia

10. Bardzo podobny poziom, szczególnie jeśli chodzi o fundusz transferowy i płac. ;)

11. Drakensang

@Żużel polskie drewno jest strasznie drogie i nieopłacalne, za gracza z potencjałem 4,5/5 w Polsce kupiłem za 10 mln €, a w takim Urugwaju czy w Brazylii za 5 mln. A grałem Bayernem, który kasy ma jak lodu, ale lepiej wydać mniej.

12. Drakensang

Żadnego Polaka jeszcze nie kupiłem w Fm, jedynie nad Szczęsnym się zastanawiam.
    Ale mam też inne cele.
    @Arcy w fm mało, który Polski gracz jest dobry na ligę niemiecką lub angielską, a jak mam kasy jak lodu 80 mln na okienko to kupuje tylko najlepszych.

13. Drakensang

Powiedz po co mam kupować gracza, który nic do gry mojego zespołu nie wniesie?
    Poza tym scouci przez trzy lata gry znaleźli mi żadnego dobrego gracza w Polsce, więcej znaleźli na Ukrainie czy w Austrii.

14. Drakensang

Prezes i zarząd z klimatu nie rozlicza, a rozlicza z wyników a gracz, który chce 50k na tydzień i grzeje ławkę przez sezon jest pierwszy do odstrzału

15. Drakensang

Tak, mam wygrywać miernotami, które utrzymać mi klub w lidze będą miały problem.
    Co do tej Irlandii to ona nie jest złym miejscem jeśli chodzi o szukanie fajnych grajkow.
    I Arcy szef rozlicza mnie ze sprowadzania gwiazd, więc kolejny argument, żeby Polaków nie używać.

16. davere

davere Ten, o Którym mówią Księgi

To, że jakiś grajek jest dobry w FM14, wcale nie znaczy, że we wcześniejszych wersjach również taki jest.

W FM12 to jak ktoś na dzień dobry chciał sobie zbudować paczkę koksow, to zakupy zaczynał od Yaya Sanogo, Edena Hazarda i Kouma Babacar. Czy jakoś tak. Tak czy siak pewien jestem Sanogo i Hazarda :p Reszta nie wryła mi sie w pamięć, bo od FM08 rozgrywke grałem sobie w trybie hardcore (zaczynac jako bezrobotny, pierwszy sezon w miare mozliwosci bez transferow, a jak już testować graczy, to tylko tych, ktorych polecił scout lub agent). Zresztą i tak nie ma już takich graczy jak Marcin Harasimowicz lub Maxim Tsigalko z CM01/02 :p

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie