Od okręgówki do Ligi Mistrzów

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez PIAJR, 12 Październik 2014.

1. PIAJR

PIAJR Ten, o Którym mówią Księgi

Tak jak widzicie pogrywam trochę w FM'a 2014. Szału ni ma, ale może na prostą jeszcze wyjdę.

2. vimes6

vimes6 Guest

Powodzenia, żebyś przeżył chociaż jeden sezon, bo na razie to chyba nikomu ta sztuka się nie udała .

3. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Nie myślałeś o ściągnięciu skina do FMa? Dużo lepiej gra się moim zdaniem ze skórką stworzoną przez graczy.

4. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

I jeszcze facepack, dużo lepiej wtedy to wygląda. A jak się dojdzie na wysoki poziom to mecze z Realem zamieniają się w festiwal strzelecki.

5. PIAJR

Gram na laptopie i mam taki zwyczaj, że gram bez skórek. Zresztą te wszystkie graficzne nowinki tylko spowalniają grę, a lapotok demonem pryndkości nie jest. Na stacjonarym nawet nie próbowałem, bo miał problem z FM 12.
    Dzięki za dobre słowo zobaczymy co z tego wyjdzie.
    A po co mi facepak jak 100% moich grajków to newgeni?
    Aha i przydałby się spam post co by post pod postem nie było bo pewno następny mój wpis w temacie to będzie kolejna część rozgrywki.

6. Drakensang

Spampost na życzenie jest.

7. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Grafika przecież nie spowalnia Ci gry, tylko ilość piłkarzy/wybranych lig 'aktywnych'.

8. Master of Puppets

Master of Puppets Ten, o Którym mówią Księgi

Tak naprawdę to opłaca się tylko wgrać jedną rzecz: zestaw emblamentów i herbów drużyn i rozgrywek. Reszta, czyli facepaki, skórki, stadiony, barwy drużyn itd. to zbędne bajery. No i mógłbyś już w grze zmienić paletę kolorów tła, bo to białe tło irytuje.

9. Drakensang

Ja normalnie gram z 50-86 tyś. piłkarzy i wielkich problemów z płynnością nie mam.

10. PIAJR

@ Camillo: No trochę grafika też spowalnia silnik meczowy chociażby. A może po prostu jestem starym leniem, któremu się nie chce grzebać i wystarczy mu 4 liga, bo przypominają się czasy kiedy grało się w gry wydawane przez Mariusza Trzaskę i na kodach lało się Widzewem całą Europę, albo wchodziło Legionovią Legionowo do E-klasy?

11. PIAJR

Jak zwykle upraszam o pozostawianie komentarzy ;)

12. vimes6

vimes6 Guest

Dobrze ci idzie. Szkoda tylko pucharów to mógł być zastrzyk kasy dla klubu i wybudowaliby ci chociaż jakieś nędzne boisko dla juniorów.
    Mam pytanie co polecacie początkującemu kierownikowi drużyny kopającej piłkę?

13. vimes6

vimes6 Guest

Dobrze ci idzie. Szkoda tylko pucharów to mógł być zastrzyk kasy dla klubu i wybudowaliby ci chociaż jakieś nędzne boisko dla juniorów.
    Mam pytanie co polecacie początkującemu kierownikowi drużyny kopającej piłkę?

14. Drakensang

Jaką drużynę?
    Ja bym proponował Real, Szachtar, Bayern, Barcelonę i w ostateczności Chelsea.
    Barceloną, którą gram na moim savie drugi sezon roznosze wszystko i wszystkich. W Bayernie na sezon 17/18 średnio mi idzie w LM, ale poza tym szatkuje wszystkich.

15. vimes6

vimes6 Guest

Ja lubię grać od zera, mnogość opcji powoduje u mnie ból głowy.

16. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

Liga angielska najniższa klasa - wybierz najbogatszy klub. O ile pamiętam w lidze niemieckiej (3?) gra także fajny klub stutgarter kickers?

17. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Te żarty z ŁKS-em są niskich lotów .

18. davere

davere Ten, o Którym mówią Księgi

A po co najbogatszy klub skoro i tak tam (VI liga angielska) nie przeprowadza się transferów gotówkowych?
    Na tym poziomie klub wybiera się, bo na przykład nazwa albo herb się podoba - kasa przychodzi w miarę sukcesów. Pamiętam jak bodajże w FM12 prowadziłem Bromley i w pierwszym sezonie jakimś cudem do 6. rundy Pucharu Anglii (przez następnych 6 czy 7 sezonów odpadalem zdecydowanie wcześniej), pokonując po drodze Leeds United, a odpadajac z Arsenalem. I to "zalatwilo" mi budżet na kolejne 2-3 sezony (wpadlo coś okolo 1mln euro, głównie z polowy przychodów z biletów z meczów rozgrywanych na wyjeździe).

A ja poczatkujacemu radziłbym zacząć od swojego ulubionego klubu, czy to polskiego czy jakiegoś zagramanicznego.

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

19. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

Im bogatszy klub tym większa szansa na inwestycje. A na tym poziomie są niezbędne. Co z tego ze z FC UNITED of Manchester jestem w stanie zrobić 3 awanse w 3 sezony skoro infrastrukturę mam nadal na poziomie -3

20. davere

Wspomnianym Bromley (przedmieścia Londynu) zrobiłem 5 awansow w 5 sezonów (w 9. sezonie mistrzostwo ;) ), a inwestycje i tak zależą od zasobności kasy i regularnego nękania zarządu o rozbudowę. Żaden początkowy budżet zespołu z Conference South/North nie wpływa na przyszłe inwestycje. Jeśli już to atrakcyjność okolic klubu oraz potencjalne zasoby ludzkie (wielkość miejscowości).

Głównym czynnikiem i tak jest to ile zarobisz, a prawdziwa kasa to dopiero w dalszych fazach FA Cup i od Championship.

21. Drakensang

Dla mnie prawdziwa kasa zaczyna się od 1/8 LM albo i wyżej.

22. davere

Dla Ciebie od żadnego poziomu nie zaczyna się "prawdziwa kasa" skoro grasz Chelsea, Barceloną, Realem, Man City czy innym PSG, bo tę kasę już na początku rozgrywki masz (bez urazy).
    Ja tutaj piszę o konkretnym przypadku, w którym zarobione (fartem, nie boję się tego przyznać) 1-1,5 mln euro pozwoliło przejechać 3 sezony, a w połowie czwartego (wykres dostępnych funduszy cały czas dążył do 0) pojawił się dług, który na koniec rzeczonego sezonu osiągnął pokaźne rozmiary. Jednak również wtedy wpłynęła nagroda za zajęte miejsce w Championship oraz kasa z tytułu praw telewizyjnych Premiership, ktore to kilkukrotnie (kilkunasto?) przewyższyły wpływy z 5 poprzednich sezonów razem wziętych. Gdyby nie te nagrody, to pewnie trzeba by się było ratować wyprzedażą najlepszych graczy, bo w przeciwnym przypadku groził zarząd komisaryczny.
    I to właśnie mam na myśli pisząc o prawdziwej kasie, gdzie tę różnicę naprawdę czuć.
    A jaką różnicę czuje się grając Barceloną i otrzymując ułamek swojego rocznego budżetu? :p

Edit: okazuje się, że to jednak był FM2011, a nie 2012, ale to tylko mały szczegół ;)
    Zresztą, gdyby kogoś interesowało trochę więcej szczegółów, to są tutaj: http://rapechuck.cmrev.com/blog/4877,2021_-raport-o-stanie-swiata_-czesc-i.html#

Ostatnia edycja: 24 Październik 2014
  23. PIAJR

Odnośnie kasy (i jej braku), to prawdziwa kasa zaczyna się, jak polskim klubem z e-klasy awansujesz do fazy grupowej Ligi Mistrzów, albo grasz na wiosnę w Lidze Europy. Taka smutna prawda. Odnośnie niskiego poziomu żartów o ŁKS, no cóż o gustach się nie dyskutuje, ale Football Factory w wersji łódzkiej to ja też nie jestem i jako kibic jedynego prawilnego łódzkiego klubu pozwoliłem sobie na małą prywatę, za którą zostałem zresztą przez grę pokarany.

24. Naurs

Naurs User

Pamiętam jak ja ze Zdrojem Ciechocinek doszedłem do II Ligi :D ale wtedy przeszedłem na inny save i grałem czymś innym.
    Szkoda tylko że mi przepadł save :eek: Trzeba wszystko od nowa robić :wojak:
    Dla chętnych screen z II Ligi
    Tylko nie rozumiem skąd ta wartość klubu o_O
    Życzę powodzenia żebyś osiągną swój cel ;) ( Ale pewnie i tak już nie grasz bo nie publikujesz xd )

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie