Star Wars - najnowsze filmy

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Kolczak, 25 Czerwiec 2014.

1. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

2. Legend

Legend リヴェン

Ma być po raz pierwszy pokazany przed jakimś śmiesznym filmem o bohaterach komiksu Marvela. 1 Maj.

3. Kolczak

Podobno wyciekło troszkę fabuły, podobno koleś z czerwonym mieczem ma zabić Hana Solo, podobno scenę już nakręcono a motywem złego będzie osobista zemsta, podobno Han Solo zabił kogoś z jego rodziny...

;)

4. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Rodianin Sithem? To może jakiś potomek Jar-Jar'a (dorównujący mu intelektem) w Radzie Jedi?

5. Master of Puppets

Master of Puppets Ten, o Którym mówią Księgi

Jeśli rzeczywiście zrobią z Rodianina użytkownika Mocy to właściwie mogliby też zrobić z Myszki Miki głównego bohatera, bo to niemalże taka sama profanacja...

6. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

A myślicie, że twórcuf obchodzi zdanie fanów i spójność świata? Ludzie pójdą na to bo to Gwiezdne Wojny i kasa będzie się zgadzać. Nie zdziwiłbym się gdybym na emeryturze zobaczył trailer Władcy Pierścieni Powrót Saurona.

7. Kolczak

:p

Z Rodianinem to był żart ode mnie :p

Chociaż na 100% wykluczyć nie można ale nie wydaje mi się żeby zielony kosmita miał być mrocznym lordem.

Jak mogliście się nie przejąć śmiercią Hana Solo?! :eek:

8. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Powinno ich obchodzić, ale jest ten problem z kanonem, że miejscami jest niesamowicie skostniały i niejasny.
    Jak dobrze pamiętam było kilku Rodian, którzy władali Mocą więc czemu nie?

9. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

Wierzę na słowo. Moja znajomość tego uniwersum kończy się na filmach i kotorze. :)

10. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

A to film nie jest od roku z górką nakręcony i teraz mozolnie go montują i nakręcają hype? :p

12. Krakau

Krakau Ten, o Którym mówią Księgi

Potraktuję to jako generalny temat Star Warsowy i zachęcę do obejrzenia nowego fan filmu:
    [video=youtube;PN_CP4SuoTU]https://www.youtube.com/watch?t=421&v=PN_CP4SuoTU[/video]

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Nowy teaser:

[video=youtube;ngElkyQ6Rhs]https://www.youtube.com/watch?v=ngElkyQ6Rhs[/video]

Niszczyciel epicko wygląda. Ogólnie prezentuje się o niebo lepiej od poprzedniego. No i "czarny szturmowiec" widać ma większą rolę, gość jest IMO nieklimatyczny.

14. Jakim cudem ten niszczyciel przyglebił i pozostał w jednym kawałku?!

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Nie było po drodze brzóz?

16. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Jeżu, ten film będzie genialny! Po pierwszym teaserze było bez rewelacji, a teraz nie mogę się doczekać premiery.

SW miały już playboya Lando i Samuela L. Jacksona, więc facet o aparycji typowego ulicznego Nigga też się przyjmie ;)

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Tyle, że Jackson jest najbardziej epicką postacią nowej trylogii i jest w czołówce ogólnie, tu tego nie czuję :p

18. Kolczak

Mnie też się zwiastun podoba ale boję się tak podniecać... zwróćcie uwagę na Wookiego, po kiego go tak komputerowo obrobili?

19. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

A dla mnie to nudy na pudy. Niby co w tym było ciekawego? Statek rozbity? Toć już Enterprise-D rozpierniczył się o Veridian III i w dodatku ponoć wszyscy przeżyli. Kto tam wśród scenarzystów przejmuje się takimi detalami jak atmosfera?

A murzyn w mundurze? Też mi. Epokę ekscytacji afroamerykanami w kulturze popularnej mamy za sobą. (Jakieś 50 lat temu mogło to podniecać kogoś). Reszta to standard: napierdalanki plus jakaś twarzowa pannica (pewnie ma MOC). No i Hand Solo ze zwierzakiem dla okrasy. ;)

Nie ma się czym rajcować.

20. Kolczak

No właśnie, dlatego po co w ogóle zwracać uwagę że murzyn? Jakoś nikogo nie rajcuje chyba że Han Solo jest biały a Yoda zielony :p

Atmosfera... co z nią?

21. de Mont Salvy

Zasadniczo, wielkie obiekty mają duuuuże problemy z przejściem przez nią bez szwanku. No ale w świecie sf statki są tak świetnie wykonane i tak wspaniale sterowane, że nie spalają się w atmosferze i to nawet jeśli weszły do niej uszkodzone i pod skrajnie niekorzystnym kątem. Stąd takie wraki na planetach to naprawdę żadna nowość. Monumentalnie to wygląda wszak.

22. Kolczak

Zasadniczo nie widzę różnicy w rozmiarach :p Zasadniczo też mamy dwa ujęcia, które właściwie nie pozwalają nic powiedzieć. Nie wiemy jak wraki znalazły się na powierzchni, nie wiemy w jakim były stanie. Możliwości jest kilka:
    - mogły spaść uszkodzone (w różnym stopniu) z orbity
    - mogły uczestniczyć w jakiś walkach w atmosferze
    - albo mogły zostać po prostu opuszczone po kapitulacji resztek sił Imperium

Tak czy inaczej, w GW musi istnieć coś w rodzaju napędu anty-grawitacyjnego. Mamy przykład jego działania już w Nowej Nadziei przy okazji startu Sokoła na Tatooine, później przy startach X-Wingów na Yavin4. Kolejne przykłady są we wszystkich filmach aż w końcu mamy Atak Klonów i start wielkich krążowników z Coursant, a później lądowanie, lądowiska i start prawdopodobnie jeszcze większych krążowników:

Także z napędem anty-grawitacyjnym nie widzę potrzeby aby się rozpędzać do niesamowitych prędkości przy wchodzeniu w atmosferę.

Ciekawe czy to może być tzw. Super Star Destroyer?

23. de Mont Salvy

Kto zostawia okręt wojenny na środku pustyni jeśli nie musi? Kto tam ląduje? Nawet dla złomu warto doprowadzić takiego kolosa do jakiejś kosmicznej huty. Najprawdopodobniej rozbił się on o planetę a nie lądował. Myślę jednak, że twórcy takimi detalami jak atmosfera się nie przejmują. SW ma swoją własną fizykę (np. dźwięki laserów w próżni) więc...

W każdym razie nie jest to nic nowego co by powalało widza.

24. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Czy ja wiem, równie dobrze mogli go zneutralizować. Niemcy jakoś gdy w panzerze brakło paliwa, to nie zawozili gł do huty, tylko porzucali tak, żeby nie dało się go nigdy wykorzystać, tylko oddać na złom.

Po za tym bitwa w atmosferze tez ma sens, nie widzę natomiast sensu w takim czepianiu się. To nie interstellar, który aspirowal do podejścia bardziej naukowego a wyszedł bubel, tu chodzi o epickosc. Jak tam będziemy rozkładać to zaraz dojdziemy do tego, że miecz świetlny jest niemożliwy do zbudowania :F

Wysłane za pomocą Tapatalka, wszelkie literówki biorę na siebie.

25. de Mont Salvy

Toteż napisałem, że nie ma w tym trailerze nic czego nie byłoby już wcześniej. Epicki kawał złomu kogoś powala? Takie coś w setkach filmów już było. A fizyka w filmach sf scenarzystów nie obchodzi. Ale czepnąć się można, czemu nie? ;)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie