Centrum ciekawostek

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Thomas, 22 Sierpień 2008.

1. Zoor

Zoor Ideolog gender

To nie jest nowa flaga Nowej Zelandii, tylko projekt wybrany do zmierzenia się z obecną flagą. Także tego... pospieszyłeś się o jakiś rok, moskalu.
    A poza tym to ta flaga jest estetyczną katastrofą

2. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Nowa Zelandia bardziej niż z paprotką kojarzy mi się z Władcą pierścieni... w tym kierunku powinni pójść xd

3. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

I te gwiazdy jakieś takie radzieckie...

Wysłane za pomocą Tapatalka, wszelkie literówki biorę na siebie.

4. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Raczej na odwrót - obecna flaga Nowej Zelandii ustanowiona została w 1902 r. Gwiazdy ułożone w Krzyż Południa zostały wykorzystane przy tworzeniu nowej flagi. I uważam, że ten projekt flagi prezentuje się najlepiej spośród zgłoszonych tudzież lepszy jest od obecnej flagi-potworka z Union Jackiem.

5. moskal

moskal Опричник

Radziecka by była, gdyby ramka była złota. W białej ramce to chyba była używana parę razy we flocie bułgarskiego demoludu oraz... przez Nową Zelandię.

6. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

7. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Ja natomiast chociaż podoba mi się aktualna flaga Nowej Zelandii i smutno mi, że będzie głosowanie w tej kwestii, od samego początku byłem wielbicielem tej flagi.

Ostatnia edycja: 13 Grudzień 2015
    Kentucky lubi to.
  8. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

"The biggest IT failure ever seen":

http://www.theguardian.com/society/2013/sep/18/nhs-records-system-10bn

News sprzed lat ale przypomniało mi się po słowach pewnego pana. Koszt porażki systemu Lorenzo przekroczył koszty brytyjskiej interwencji w Iraku.

Złodzieje, komuniści, Żydy i Masony widać działają też w Zjednoczonym Królestwie. :D

9. moskal

moskal Опричник

Statystyki związane z "This war of Mine"

10. moskal

moskal Опричник

Zdjęcia z miss Rosji 2015. Pakowane po dwa na spoiler, aby łatwiej przeglądać

11. lysy

lysy Panzer Legion

A myślałem, że tylko ja stawiam oczy w słup jak słyszę nowe pytania z egzaminów na prawo jazdy :D

12. moskal

moskal Опричник

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Wskaźnik poziomu funu w wybranych grach. Ciekawe, czy się zgodzicie z pozycją Total War, Football Managera czy Europy Universalis, ciekawie też WoT umieścili ;)

casanunda lubi to.
  14. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

Ta osoba po prostu nigdy nie lubiła fm-a albo nie potrafiła w niego grać.

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Falloutowy terminal :D

16. moskal

moskal Опричник

Dzicy (konkretniej dzieci Amerykańców) pierwszy raz w życiu oglądają radzieckie i rosyjskie animacje. Poniżej relacja (w spoilerze, bo wulgaryzm)

btw - polityka

Ktoś kiedyś powiedział, że PiS jest partią irracjonalną. Cóż, wychodzi powoli że to prawda. "Orban prowadzi pragmatyczną politykę wobec Rosji, my takiej polityki prowadzić nie będziemy" :lol:

17. lysy

lysy Panzer Legion

18. moskal

moskal Опричник

Polityka

W ostatnich dniach w USA miała miejsce akcja policji oraz FBI przeciwko organizacjom głoszącym chęć oderwania ich stanu od USA. Podczas próby w Oregonie doszło do wymiany ognia między "milicją" a policją i FBI, w wyniku czego zmarł jeden z separatystów.

Kentucky lubi to.
  19. tjord

tjord Nowy

Staram się tu nie wrzucać każdej anime-ciekawostki, ale tego monologu slucham religijnie raz w tygodniu, za każdym razem dostając gęsiej skróki. Proszę państwa, jeśli nie wiedzieliście co odróżnia najlepszych aktorów głosowych od wyrobników, odsłuchajcie ten fragment. Znajomośc japońskiego (są napisy), oryginału (dość przeciętnego) i kontekstu nie jest wymagana.

https://vid.me/8yY5/hatoko-s-rant-from-inou-battle

Aktorka (Saori Hayami) potrzebowała tylko jednej próby by wygłosić tą tyradę

Jako humorystyczny bonus jeszcze przeróbka napisów by 4chan:

20. lysy

lysy Panzer Legion

Kto to może wysiedzieć? :)

21. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

mnie dupsko boli juz po 2-3 godz :p

22. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

23. lysy

lysy Panzer Legion

24. Zoor

Zoor Ideolog gender

Większość tych lotów odbywa się w nocy, więc długość aż tak bardzo nie przeszkadza. To jedno. Druga rzecz - większość tych najdłuższych lotów jest obsługiwana przez Emiraty i Etihad, które nie mają innego wyjścia z racji dziadowskiego położenia ich hubów. Zresztą i tak większość cywilizowanego świata może lecieć od siebie, Bliski Wschód zostawmy tambylcom.

Najdłuższym lotem ever był lot Singapore Airways z Singapuru do Newarku - 18 godzin 55 minut i tylko klasa biznes na pokładzie, żeby ograniczyć spalanie. Ponoć Singapur ma go przywrócić niedługo.

A wracając do pytania zasadniczego - nie widzę problemu w wysiedzeniu takiego lotu - wysiedziałem jakoś 13 i pół godziny z Frankfurtu do Buenos i było całkiem spoko. Czasami PKP jedzie się dłużej przez Polskę, w zimnym i brudnym wagonie, mogą cię okraść, czasami w ogóle nie usiądziesz, a serwis ogranicza się do dziadka sprzedającego trzecią herbatę z tej samej torebki za 15 zeta.

25. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Rosjanie mają rozmach, jeśli chodzi o airsoft:

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie