Koncepcja quizu jest prosta: zadaniem odpowiadającego jest znalezienie ahistorycznej rzeczy na obrazku. Na sam początek dam coś bardzo łatwego, żeby ci którzy nie rozumieją o co chodzi mogli się wkręcić:
Czerwonoarmista ma tylko jeden zegarek na nadgarstku ? (dobra nie robię offtopu bo koncepcja quizu bardzo fajna )
Obawiam się, że tak. Piterdaw - 1 Aby ułatwić grającym zadanie zdecydowałem, iż do tworzenia obrazków można wykorzystywać gry paradoxu. Aby dostać punkt wystarczy wymienić najważniejszą rzecz.
O to mi właśnie chodziło. Ale ze względu na to, że Piterdaw też coś znalazł otrzymuje on 0,5 punkta. Hendryk, zadajesz i masz pełny punkt.
2,5 - Piterdaw, 1 - Maciej-Kamil, Hendryk, Cobran Skrzydła skrzydłami, ale chodzi mi o coś subtelniejszego
2,5 - Piterdaw, 1 - Maciej-Kamil, Hendryk, Cobran, Genialdo Cięższe było znalazienie obrazka do zagadki niż odpowiedź na nią :v http://www.shutterstock.com/video/c...lish-and-roman-cavalry-during-the-battle.html Co jest nie tak z rekonstrukcją rzymskich konnych na tym filmiku?
@jestem który jestem Dokładnie, punkt dla Ciebie strzemiona do Europy sprowadzili dopiero Awarowie o ile mnie pamięć nie myli
2,5 - Piterdaw, 1 - Maciej-Kamil, Hendryk, Cobran, jkj Nie chce mi się szukać zdjecia wiec bez niego. Wśród powstańców wielkopolskich tj szeregowych i podoficerów zdarzały się masowo błędy w umundurowaniu na tyle istotne, ze powodowało toczenie piany przez co bardziej upierdliwych oficerów. O co chodziło? To nie jest konkurs historyczny! Proszę o dostosowanie pytania do tematyki quizu moskal