Propozycja dodania punktu 11 do regulaminu Ponurego Joe'a.

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Maciej-Kamil, 10 Kwiecień 2016.

?

Co o tym sądzisz?

Poll closed 10 Maj 2016.
  1. Jestem za.

2 głos(y/ów)
    50,0%
  2. Nie mam zdania/ jest to mi obojętne.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Jestem przeciw.

2 głos(y/ów)
    50,0%
  1. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

11. Jeśli odpowiedziałeś prawidłowo w quizie, ale nie zadałeś zagadki w ciągu dwóch tygodni, to nie otrzymujesz punktu.

Jestem za tą propozycją, gdyż:

1. zmniejszy to ilość zapominalskich,
    2. quizy będą bardziej dynamiczne i
    3. zwiększy się aktywność w tym dziale.

2. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Przyjęcie tej propozycji w praktyce oznacza, że ktoś może nie zadawać pytania przez 2 tygodnie. W praktyce po tygodniu ludzie zadawali nowe pytanie jeśli nie było zainteresowania/podpowiedzi.

3. Legend

Legend リヴェン

Na jakiej zasadzie powstał wniosek, że brak punktu ma jakikolwiek związek z tym, że ktoś nagle nie zapomni zadać pytania ? Równie dobrze możemy odtańczyć taniec deszczu by zadający siedział w domu i zadał pytanie bo będzie miał więcej wolnego czasu. Korelacja jest podobna.

Czyli, że zamiast czekać tydzień by zacząć pośpieszać zadającego teraz poczekamy 2 tygodnie, nie przyznamy punkta, inna osoba zada pytanie i przez to quiz będzie bardziej dynamiczny ?

Zwiększy się aktywność poprzez karanie graczy, którzy nie zadadzą pytania ?

Powiedz po prostu, że chcesz zabrać punkt za to, że ktoś nie traktuje quizów z należytym szacunkiem i respektem na jaki zasługują z powodu powodów, a nie budujesz w okół otoczkę poprawy jakości/szybkości. Przecież każdy wie, że nic się nie zmieni bo prawda jest taka, że jak komuś się nie chce/zapomniał to jeden punkt ma dla tej osoby tak kluczowe znaczenie, że pewnie nie będzie spać po nocach.

4. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

1. Wskaż miejsce, w którym zawnioskowałem o zakazanie przyśpieszania po tygodniu - w regulaminie napisano:

"7. W przypadku braku odpowiedzi na pytanie w przeciągu tygodnia, zadający winien zmienić pytanie (zalecane) lub oddać prawo do jej zadania innej osobie (mniej zalecane)."

Ja nic nie zmieniam w tym punkcie, zatem poganianie po 7 dniach dalej będzie dozwolone.

2. Tutaj chodzi o tych, którzy odpowiedzieli prawidłowo, ale nie zadali. Celem tej propozycji jest zmniejszenie liczby takich przypadków.

3. Chcę, aby zapominalscy nie byli traktowani tak samo jak ci, którzy odpowiedzieli i zadali - obecnie obie postawy są traktowane na równi, co powinno się zmienić. A z tym argumentem o szybkości, to zdziwiłbyś się, jak bardzo niektórzy ludzie przejmują się kompletnie niepotrzebnymi punktami i wypełnianiem pasków.

Punkt 7:

"7. W przypadku braku odpowiedzi na pytanie w przeciągu tygodnia, zadający winien zmienić pytanie (zalecane) lub oddać prawo do jej zadania innej osobie (mniej zalecane)."

się nie zmienia, zatem nie widzę powodu, dla którego nagle coś takiego miałoby nastąpić. Mogę jednakże zmienić propozycję, gdyż Legend też miał podobne wątpliwości:

11. Jeśli odpowiedziałeś prawidłowo w quizie, ale nie zadałeś zagadki w ciągu tygodnia, to nie otrzymujesz punktu.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie