Spoiler: Kaukaz - część 2 Uzasadnienie: podano powyżej. Stalin skupił naprawdę sporo czołgów w swoim mieście. Zapomniał tylko o jednym: działach przeciwlotniczych. Dzięki temu junkersy załatwią sprawę bardzo szybko. Tura 9 10 Stalingrad jest już na wyciągnięcie ręki. Jedynym problemem mogłaby być ta artyleria, gdyby nie to, że nie ma kto jej ochraniać. 12 Granica między Europą a Azją została przekroczona po raz pierwszy i jedyny w tym AARze. 14 Skończyłem wcześniej, bo nie chciało mi się męczyć.
W związku z brakiem komentarzy kończę ten AAR. Wznowię go, jeśli liczba próśb o kontynuację będzie wystarczająca.
Chęci się skończyły od czasu, gdy zacząłem robić to: https://eufigames.com/forum/threads/zagrajmy-w-panzer-corps-afrika-corps.19772/ Rozegrałem już Moskwę '42 i Anglię '43. Jeśli bardzo chcesz to mogę opisać i wrzucić.
Nie jest ważne co ja chce czy reszta forumowiczów. Ważne co TY chcesz i jak masz chęci to piszesz AAR. To jest przywilej każdego autora
Lysy naprawdę mnie zmotywował. Uzasadnienie jest takie, że zamieszczam odcinek. Spoiler Nadszedł czas na ostateczne rozwiązanie kwestii Moskali. Najgroźniejszym przeciwnikiem jest towarzysz czas - tygrysy są powolne i mają mało paliwa. Czerwoni lotnicy padają jak muchy, a KV - czołgi, które kiedyś przerażały - teraz wywołują jedynie śmiech. 3 Pamiętacie to miasto bronione prze Rosjan w 1941 tak mocno, że musiałem je ominąć? Teraz jest celem i padnie bez problemu. Stalin nie wyciągnął wniosków ze Stalin... o przepraszam, teraz już Hitlerburga. Znowu zapomniał o p-lotach. 6 7 Teraz jedynie towarzysz czas może uratować rewolucję. 9 10 CDN
Uzasadnienie: kontynuacja poprzedniego posta. Spoiler Upadek Moskwy jest pewny. Pytanie, czy uda się zdobyć to, co leży za nią. 12 13 14 15 16 ZSRR został zniszczony. Teraz pora na Imperium Brytyjskie.
Spoiler Tak szybko sobie poradziłem - zima jest od tury 17. Tak, to była Moskwa 42. *** Największą trudnością będzie desant. Po nim pójdzie szybko. Brytyjczycy próbują wypchnąć mnie do Kanału. Wkrótce nie będą mieli czym uciekać. Chcąc szybko zająć najdalszy cel posłałem spadochroniarzy, żeby zdobyli pobliskie miasto i umożliwili rozmieszczenie tam tygrysów. Mam nadzieję, że alianci niczego nie zauważyli. Londyn jest już praktycznie zajęty. Mam nadzieję, że pomimo zbyt wczesnego zrzutu jednej jednostki misja moich spadochroniarzy się powiedzie. 6 7 W związku z fiaskiem operacji spadochronowej (wróg wykrył desant i podjechał czołgami pod miasto, co uniemożliwiło mi zakup tygrysów) dzielę moje siły na trzy grupy. 9 Tygrysy pomszczą porażkę spadochronów. 11 (w turze 12 musiałem dobijać tą silną piechotę). Co prawda nie wyczyściłem mapy, ale i tak zmusiłem Anglię do kapitulacji. Ameryko - nadchodzę!
Spoiler: KONIEC Uzasadnienie: to już ostatni odcinek. Rozpoczęła się ostatnia bitwa tego AARa. Mam tylko 15 tur, aby zdobyć większe zwycięstwo. Na samym początku Amerykanie próbują zniszczyć moje bombowce za pomocą zmasowanego ataku wszystkich samolotów, jakie mają. Szczęście, że nie mają odrzutowców. Czemu te tygrysy II są tak wolne? Jak Niemcy zamierzali wykonywać błyskawiczne uderzenia tymi pojazdami? 4 Kilka tur minie zanim te czołgi dojadą do Waszyngtonu, nie mówiąc już o przebiciu się. 6 7 Żeby było śmieszniej: ostatecznej broni co chwilę kończy się paliwo. Atakowanie tymi pojazdami to jakiś żart, ale obrona... z pewnością wyszłaby celująco. 9 Dziesięć tur zajęło mi dojechanie do miasta. Na walkę mam tylko pięć. 11 Powinienem był pozostać przy jedynkach. Od dwójki zaczęło się psucie serii. 13 14 W mieście została tylko piechota, ale mój czas się kończy. Zjednoczenia świata nie będzie. Teraz trzeba walczyć o korzystny pokój. To jest już koniec... niestety z minor victory.