HoI IV - Szybkie pytania

Temat na forum 'HoI IV - Pomocy!' rozpoczęty przez Tom Funki, 7 Czerwiec 2016.

1. pavioniusz

pavioniusz Znany Wszystkim

Rakiety działają podobnie do lotnictwa :confused:

2. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Stawiasz poligon rakietowy i szczelasz. Nie rób tylko jak Goliat, który grając ZSRR postawił ŚCIŚLE TAJNY poligon rakietowy na Uralu. Wtedy nie masz do czego szczelać... (no co? Nie wiedziałem, że to wyrzutnia, sądziłem, że daje to boosta do techów :p)

jasniok i casanunda lubią to.
  3. lysy

lysy Panzer Legion

Może ktoś wytłumaczy mi łopatologicznie, jak zrzucić spadachroniarzy ? Mam niby samoloty transportowe i 2 dywizje spadochroniarzy ale czegoś chyba nie załapałem jak to połączyć w kupe;)

4. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Trzeba mieć dość wysoki współczynnik przewagi powietrznej z tego co pamiętam, no i tradycyjnie nie da się ręcznie, potrzebny jest planner :/

Do tego spady muszą być na tym samym lotnisku co samoloty

Przynajmniej Steam tak uważa.

Czyli nie tylko mnie dobija, że Paradox nie napisał instrukcji do gry (a wcześniej pisali świetne instrukcje)

lysy lubi to.
  5. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Potwierdzam słowa Goliata - dokładnie podobnie do morskiej.
    Z tą róznicą, że w morskiej musisz mieć przewagę morską, a w spadochroniarzach lotniczą.
    Planowanie z tego samego menu.
    Instrukcją jest wiki obecnie :p

Maciej-Kamil i lysy lubią to.
  6. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

To na nią wejdź, to zobaczysz, że 90% haseł nie ma, albo nic nie mówią :p

7. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

co potwierdza tylko, że gra jest w fazie beta cały czas ;) i że producent nawet nie zdążył przygotować tak istotnej rzeczy.

jasniok i Maciej-Kamil lubią to.
  8. Paker111

Paker111 Ten, o Którym mówią Księgi

Godfex

Tak jak lotnictwem z panelu teatru powietrznego czy jak oni to tam nazwali (F3), przy czym one walą w fabryki i infrastrukturę
    Nie próbowałem, ale podejrzewam, że da się tylko poprzez usunięcie starej bazy i budowę nowej z wyższym poziomem technologii rakiet.

9. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

Dlaczego nie mogę zrobić desantu?

Mam 2000 transportowców, wyznaczyłem desant dla 5 dywizji marines, odczekałem 35 dni i nic, nie mogę nic zrobić.

10. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Nie mam HoI 4, ale z DD o desantach pamiętam, że jakaś dominacja morska czy coś była do nich potrzebna.

Kolczak lubi to.
  11. Plantator

Plantator User

Musisz mieć dominację morską na wszystkich obszarach przez które będzie przepływał desant. I sprawdź czy zatwierdziłeś rozkaz.

12. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

A event z Hessem może doprowadzić do pokoju z UK? I jak to jest z tymi dywizjami NKWD?

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jest taki wątek, jak szybkie pytania ;) Wejdź na opis focusa i zobacz co on takiego daje.

14. jasniok

jasniok Aktywny User

Czy u Was też nie ma żadnych interakcji z graczem? Gram PL, nie otrzymuję od innych państw żadnych zapytań, propozycji, kompletnie nic, przez 4 lata kompletna cisza, zero dyplomacji...

Wysłane z iPhone

15. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

Chyba gdy się Polską idzie w stronę Niemiec można się spodziewać zapytania o dostęp militarny... ale i tak atakują.

Jeszcze jedno, narzekałem że grając Polską nie można wejść do Osi nawet 1939 bo napięcie światowe nie chce przekroczyć 40%? Grając USA już po Austrii skoczyło na 43% ^^

16. Jagdtiger

Jagdtiger Znany Wszystkim

Ja Polską bez problemu dołączyłem do Osi chyba nawet przed 37 rokiem. Do 39 miałem już zdobyte wszystkie ziemie Litwy, Łotwy i Estonii.

17. Filip

Filip Znany Wszystkim

O ile zwalnia produkcja w przypadku braku zasobów?

18. domyos

domyos Nowy

Witam, mam problem. Grając Włochami nie naprawiają mi się w ogóle budynki i infrastruktura na podbitych terytoriach. Tzn. niby się naprawiąją(paski postępu naprawy idą do końca) po całość się restartuje i tak w kółko..

19. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

Jesteś pewny, że nie atakują cię żadne bombowce?

20. domyos

domyos Nowy

Jest to mało prawdopodobne ponieważ w moim posiadaniu jest cała afryka. Wątpię żeby wszystkie tamtejsze prowincje były atakowane..

21. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Partyzanci Ci sabotują prowy. Daj tam wojska do garnizonowania i zmień zasady okupacji.

22. domyos

domyos Nowy

Masz rację, to sprawka partyzantów. Dzięki za pomoc !

23. filip1993

filip1993 Znany Wszystkim

Jak w tej grze zajmować się zaopatrzeniem? Jest na to jakiś przelicznik, trzeba produkować fabryki cywilne aby one się generowało?

24. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Trzeba mieć przede wszystkim dobrą infrastrukturę, zaopatrzenie to forma abstrakcyjna w tej grze, po prostu "jeździ".

25. Mepho

Mepho Aktywny User

Da się wyłączyć całkowicie modernizację wyposażenia, tak aby nowy sprzęt trafiał od razu do magazynów zamiast na miejsce starego?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie