HoI IV - Szybkie pytania

Temat na forum 'HoI IV - Pomocy!' rozpoczęty przez Tom Funki, 7 Czerwiec 2016.

1. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Ustaw priorytet na najniższy, nie wiem czy to wyłączy kompletnie, ale na bank uzupełnienia i szkolenie idą szybciej (jeśli mają najwyższy priorytet wtedy). A jeśli chcesz magazynować nowy sprzęt, to w projektancie dywizji wyłacz przydzielanie danego sprzętu danemu rodzajowi jednostki.

Mepho lubi to.
  2. filip1993

filip1993 Znany Wszystkim

Co może być przyczyną tego że Włochami atakuję Jugosławię na dwóch frontach, mam pełne wsparcie powietrzne, zaopatrzenie i doświadczone jednostki a i tak dostaje bęcki?

3. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Dowódcy, zaopatrzenie, techy, zaprojektowanie dywizji, okopanie, doktryny, forty...

4. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

Technologie przemysłowe: koncentracja czy rozproszenie i dlaczego?

5. moskal

moskal Опричник

Jak czytam na wiki - jeżeli boisz się bombardowania to rozproszenie, a jak nie to koncentracja.

6. Tulev

Jak można doprowadzić do przewrotu w Rosji i ustanowić szefem Trockiego? Według różnych postów trzeba wziąć focusa "Wielka Czystka", ale jej nie przeprowadzać. Problem w tym, że wtedy wybucha mi zwykła wojna domowa z "Bez powiązań" zamiast eventu o Trockim...

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Chyba zależy to od eventu odnośnie czystki, 2 albo 3 event to jest, gdzie jest możliwość wyeliminowania Trockistów (Chruszczow i ktoś jeszcze).

8. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

Jak budować flotę, jakie proporcje zachować danych okrętów i czy warto budować dużo stoczni grając Niemcami, Włochami, Japonią czy ZSRR?

9. Kolczak

ZSRR: ostatnio grając wybudowałem wiele nowych stoczni i okrętów ale o ile OP swoje zadanie spełniły szczególnie na morzu Czarnym i Oceanie Spokojnym to flota nawodna nie spotkała ani floty Tureckiej, ani Fińskiej ani Niemieckiej. Strata surowców na flotę nawodną. Fabryki, byle mieć 15 stoczni aby wodować OP co miesiąc, 4 stocznie wpadają same z focusów, których w końcu ciężko nie wynaleźć.

Niemcy: sprawa trudniejsza bo UK ma sporą przewagę i duże możliwości w niszczeniu OP, zatem albo budujemy spore siły z możliwością szybkiego uzupełniania strat albo szkoda się w to bawić.

10. filip1993

Jeśli chodzi o Włochy to warto inwestować w podwodne i tworzyć z nich stacki po 10-15, wtedy można ładnie masakrować aliantów na Morzu Śródziemnym. Oprócz tego dobrze sprawdzają się bombowce morskie, także warto jest rozwijać i robić focusy ich dotyczące. Parę eskard wystarczy aby nie dopuszczać brytyjskich konwojów do Egiptu.

11. Kolczak

Gdzie znajdę listę strat samolotów własnych i przeciwnika podczas całej wojny?

Gdzie ustawić misje dla myśliwców by chroniły flotę w porcie? Nad wodą? Nie. Nad lądem? Też nie. Ustawiłem po 300 myśliwców w obu obszarach i pomimo zatopienia mi przez RAF 5 okrętów moje myśliwce nie uczestniczyły w walce ani razu.

Ostatnia edycja: 4 Lipiec 2016
  12. Tulev

@Goliat - rozwiniesz? (którą opcję wziąć itp)

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Nie jestem pewien, ale jak wyskoczy event z Trockistami (Chruszczow i ktoś jeszcze, Tuchaczewski?), to trzeba wybrać opcję, żeby nikogo nie zabijać, wtedy powinna wybuchnąć wojna domowa i jeśli sądzi się trockistów, to domniemam, że wtedy trockiści będą prowadzić wojnę.

14. Tulev

# Trotsykist Coup
    country_event = {
    id = soviet.28
    title = soviet.28.t
    desc = soviet.28.d
    picture = GFX_report_event_soviet_purge_politicians

fire_only_once = yes

trigger = {
    has_country_flag = SOV_soviet.48_trotsky
    tag = SOV
    }

mean_time_to_happen = {
    days = 90
    #modifier = {
    # factor = 1.25
    # OR = {
    # has_country_flag = purged_kalinin
    # has_country_flag = purged_khrushchev
    # has_country_flag = purged_party_members
    # }
    #}
    }

Trockiści nie wypowiadają wojny domowej, tylko Trocki przejmuje władzę przez powyższy event. Wychodzi na to, że chyba trzeba kogoś wybić, ale nie jestem pewny...
    Jakaś dobra dusza to ogarnie? @moskal Ty jesteś techniczny :D
    CIACH
    ^ Plik z eventami Sowietów. Będę naprawdę bardzo wdzieczny :)

Usunięto link z plikiem gry. Ostrzeżenie za publikację fragmentów gry
    moskal

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Co oznacza border conflict?

Rozumiem, że Japonia nie kapituluje w wojnie z Chinami i muszę się ręcznie bawić konsolą?

16. Wie ktoś dlaczego po reinstalacji Hoi IV zdjęcie Austriackiego malarza przyciemniało (dzisiaj zrobiłem reinstalacje) ?
    20160704225709_1.jpg

Ostatnia edycja: 4 Lipiec 2016
  17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Dlatego, że masz niemiecką wersję gry... i co rozumiesz przez reinstalację, skoro gra jest na Steam?

18. Podałem powyżej screena i jak widać mam polską wersję gry.

19. filip1993

Ja mam angielską wersję gry i po paczu zdjęcie pana z wąsem też przyciemniało.

20. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Nie chodzi o to w jakim języku masz grę, ale na jaki kraj została wydana, a Hitler jest tylko w wersji niemieckiej zamazany i tylko mody na workshopie to usuwają. U mnie po patchu nic tutaj nie zmieniło

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

21. Nie wiem dlaczego ale prawdziwy Adolf wrócił :)

22. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Wystarczy oryginał sobie kupić... jakoś dziwnym trafem niektórzy mają problem identyczny, jak ludzie w sieci zadający podobne pytania, którzy grają na wersjach torrentowych (które to przeważnie latają po sieci z wersji przeznaczonych na rynek niemiecki, właśnie z przyciemnionym Adolfem).

Tak tylko formalnie - forum nie pomaga użytkownikom posiadającym nielegalne wersje gier... oryginalna wersja Steamowa, na rynek rodzimy nie ma takich objawów.
    Tak więc sugeruje zakończyć temat przycienionego Adolfa na przyszłość, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że większość na forum zakupiła grę u naszego zachodniego sąsiada.

jasniok i Sidorf lubią to.
  23. filip1993

Czy ma sens trenowanie jednostek na poziomie 3? Czy w ogóle da się jakoś powiekszyć doświadczenie wojska oprócz trenowania i bez prowadzenia wojen. Wynalazłem sobie ciężkie czołgi, chce sobie je dołączyć do template dywizji pancernej, ale nie mogę bo Army Experience wynosi 4. Trochę to żenujące.

24. Tylko problem w tym ze mam oryginalną wersję kupioną na na cdp.pl i dodatkowo nie wiem dlaczego pojawił się ten problem i dlaczego znikł :) Zresztą byłem sceptyczny co do kupowania gier na steama ale się przekonałem (gdy dostałęm Eu3 z paradoxu). Dodatkowo bałem się że mi gra będzie się toczyła a nie płyneła ale mój Intel Core 2 Duo E4600 , 2 GB DDR2 800 Mhz i AMD Readon HD 6670 uciagnął to chociaż po kilku latach gry muszę wyłaczyć wodotrsyki :)

25. Mshomoky

Mshomoky Aktywny User

Kłamiesz... aż mi czołg jedzie... samo znikło. Software przeanalizował swoją sytuację i doszedł do wniosku, że znany austriacki malarz powinien mieć lico oświetlone...

Sidorf i Goliat lubią to.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie