Prosszę o pomoc (czego więcej, jak itd.) Z mojego AAR będzie nie co wynikało czego nie robić (dopiero ostatnio wróciłem do EU2) Rozdział Pierwszy: Początek, oblężenie Meath Irlandia 1419 Król: Eóghan II mac Neill Óg Wiara: Katolizm Trudny okres. Król nakazał pobudowanie fortyfikacji. Stworzono 10000 piechoty. Budowa 2 Galeonów. Wojna z Anglia i Burgundią Pożyczka Król – K Doradca – D K: To konieczne? D: Tak, Anglia jest zajęta wojną z Francją i jej sojusznikami oraz Szkocją nie ma powodów do obaw. K: No Dobrze. Wysłać wiadomość o wojnie czas zaatakować mam nadzieję że zdobędziemy Meath. 1419 Meath Sierpień Raport: Jesteśmy już miesiąc niektórzy umierają z głodu i choroby. Miasto podda się około za około pół roku. Rozdział Drugi: Zajęcie Meath, odmówienie pokoju 1419 Meath Listopad Zajęliśmy Meath. Dowódca garnizonu w mieście wyszedł z białą flagą! Wygraliśmy! D: A nie mówiłem Panie! K: To nie wszystko! Został jeszcze negocjacje. Mogą odmówić! D: Nie sadzę, mają zbyt dużo spraw na głowie. Pozbędą się problemu. K: Zobaczymy! Wysłać dyplomatę! Wysłanie dyplomaty. Posłaniec: Odmówili! K: Tego się obawiałem! D: Spokojnie coś wymyślę! Rozdział Trzeci: Budowa floty, próba dalszych ataków. Koniec Kwietnia 1420 Wybudowano fortece. Zbudowano 2 galeony budowa kolejnych. Zniszczono 1 galeon. D: Tworzę małą flotę do przewiezienia wojsk. K: Co? Myślisz, że podbijemy Anglię? Ha ha ha! D: Ależ … wystarczy jedna prowincja do porozumienia! K: No dobrze, ale następnym razem spytaj o zgodę. D: Dobrze mój panie. 1420 10 Maja Wybudowano flotę. Próba planu doradcy. 1420 Lipiec Próba nieudana flota angielska broni dostępu do Anglii. Podział armii. Budowa floty. Rozdział Czwarty: Próba wejścia do sojuszu z Francją, atak w głąb Anglii 1420 Sierpień Nieudana próba dołączenia do sojuszu antyangielskiego. K: Nie tego się spodziewałem! D: To było do przewidzenia, nie mam aż tak dobrych stosunków! K: Ech… (wzdycha) 1420 Październik K: Wojsko jest już załadowane, miało wysiąść w Walii, ale znowu przybyłą flota angielska. 1420 Grudzień Meath Płuk dotarł do Walii. Pożyczka. Posłaniec: Meath Płuk dotarł do Walii, ale jest za mały żeby ją zdobyć. D: I co z tego! Zaraz przybędą posiłki! K: Zaczynałem się już martwić. (Sorki za to że piszę rozdziały piszę osobno ale inaczej niemogę) Rozdział Piąty: Nowy Król, rozwijanie państwa. Styczeń 1421 Budowa Floty Zmarł stary Król! Jego miejsce zajął: Domhnall XI! Wiwat! K: Nie jestem może tak dobry w wojskowości jak mój poprzednik, ale teraz uda nam się wygrać! D: Niech żyje król! Mieć nadzieje, że wygramy! Wiwat! P- Posłaniec P: Wieści ze świata, panie. K: Mów. P: Polska, Litwa i Czechy walczą przeciw Zakonowi Krzyżackiemu, Prusom, Pomorzu, Bremie, Holsztynowi i Meklemburgi. Aragornia i Kastylia przeciwko Fezowi i Grenadzie. D: A wojna między Anglią a Francją? P: Szkocja przestała walczyć, wojska Angielskie osłabione. K: Możesz odejść. B: Baron Munster H1- Hrabia Leinster H2- Hrabia Connacht B: Zaatakujmy mamy 5 galeonów! H1: Dobrze się czujesz? Trzeba przetransportować wojsko. D: Hrabio Leinster oto chodziło Baronowi galeonami przerzucimy wojsko! H2: Dość Tego gadania przejdźmy do ekonomi kraju mam nadzieję zmierzać w stronę wolnego handlu. K: Dobrze, wydam zgodę teraz koniec. Luty 1421 Podatek Wojenny Marzec 1421 Zniszczono pierwsze odziały w Anglii. (Mam pytanie, jak kopiować obrazy z Worda (Przerobione) do forum) Rozdział szósty: Rozwijanie wojny, bitwy morskie i mariaż z Francją. Kwiecień-Maj 1421 Pierwsza wygrana bitwa w Walii. K: Wojna się źle rozwija. D: Jedną bitwę wygraliśmy… B: Król ma racje raz wygraliśmy, ale resztę bitew przegraliśmy. H1: Jednak silniejsze siły zmierzają ku Walii … D: Właśnie inne bitwy były mniejsze … K: Ale je przegraliśmy, a warunkach do pokoju to minus. Maj 29 1421 Stabilność wzrosła Kanał Św. Jerzego: bitwa morska 2 statki wojenne (Anglia) vs 3 statki wojenne (Francja) i 5 galer (Irlandia) Maja 30 1421 Weszliśmy w mariaż z Francją. K: Dobra wiadomość, Anglia ma kiepską sytuacje! (9 Czerwca) Kapitan: Na razie wygrywamy, ale co dalej? 17 Czerwiec 1421 2 Galery przypływają pomóc, budowa następnych. Przypłynęły 6 statków wojennych i 8 transportowych (Anglia) Bitwa przegrana! Wrzesień 1421 Kanał Św. Jerzego: bitwa morska 5 statki wojenne i 6 transportowców (Anglia) vs 3 statki wojenne (Francja) i 7 galer (Irlandia) Kapitan: Tym razem wygramy! Rozdział Siódmy: Stracenie Meath, liczne przegrane. Koniec Września 1421 Meath oblegane przez 9 900 ludzi. K: Hrabio Leinster w twojej prowincji stacjonuje armia irlandzka zaatakuj oblegających Meath. Październik 1421 Bitwa morska wygrana. Stabilność wzrosła. Bitwa o Meath i jednoczesna przegrana przez błąd dowódcy który wysłał połowę wojska. Listopad 1421 Oblężenie Walii. Grudzień 1421 Jednoczesne bitwy: Kanał Św. Jerzego: bitwa morska 4 statki wojenne i 6 transportowców (Anglia) vs) i 7 galer (Irlandia) Bitwa w Walii 9000 (Irlandia) vs 5000 (Anglia) Przegrana w Walii z powodu jazdy Angielskiej. Wygrana z marynarką Angielską. Budowa Galer. Styczeń 1422 Walka słabego oddziału z oblegającymi w Meath. Luty 1422 Pomoc Marynarce Francuskiej. Kolejna walka o Meath. Oblężenie Walii. Przegrana w Meath. Bitwa morska. Stracenie Meath. Rozdział Ósmy: Bliska Przegrana, walka o wolność! K: Przegraliśmy! B: Straciliśmy Meath! D: Przegraliśmy zapłaćmy karę i koniec … Lipiec 1422 Jest jeszcze jakaś szansa bitwa o wolność trwa! Przegrana w Waili! Wygrana w Connacht