blokada dlc

Temat na forum 'EU IV - Pomocy!' rozpoczęty przez Judykator, 15 Grudzień 2015.

1. Judykator

Judykator Znany Wszystkim

Dziś sobie rano włączam komputer i mam taki komunikat:

W/w dodatek kupiłem na początku września 2015 roku z linka znalezionego w wątku "gierkowe okazje" w serwisie http://www.wingamestore.com/

Płaciłem kartą i nie było problemu. Zresztą od września dużo też grałem w eu4.

Czy komuś jeszcze zablokowali ten dlc? I pytanie najważniejsze co teraz mam robić ? Co radzicie?

edit:
    Napisałem do http://www.wingamestore.com/ i przysłali mi nowy klucz.

Ostatnia edycja: 15 Grudzień 2015
  2. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Ale to chyba nie kwestia DLC, tylko skąd kupiłeś.
    Nie znam tego wingamestore, ale ogólnie jest wiele sklepów mających powiedzmy to rożne źródło pochodzenia kluczy.

Opcje więc są 3:
    - klucze były ograniczone do danego rynku tylko
    - klucze u nich zakupione były z podejrzanego źródła / płatność została cofnięta, a co za tym seria danych kluczy od tej firmy wycofana (tu mechanizm polega na tym że dana firma kupuje klucze na kradzione karty kredytowe, a po czasie dane klucze są wycofywane z powodu właśnie braku platnosci... z tym że tu niekoniecznie to wingamestore musiało tak kupować, bo wystarvczy że mają niepewne źródła tych kluczy, czyli jak wiekszość zagranicznych firm tego typu, kupują wszędzie gdzie trafią się po prostu tanie klucze, czyli najczęściej z chin i rosji, aby im co jakiś czas trafiły się takie wpadki)
    - mieli błąd i odnotowali jako niezapłacone

Ja obstawiam wersje 2gą., ponieważ komunikat STEAM wyraźnie wskazuje na problem z płatnością.
    hmm... i to są tak zwane "okazje" poza oficjalnym obrotem na dany rynek właśnie.
    Tu zachowali się ok i wymienili, ale uwierz, że często się przytrafia, że klucze czy płatnosci są po prostu lewe i gra zostaje wycofana jak u Ciebie, a kupujący zostaje bez gry.

3. Judykator

Tłumaczenie sprzedawcy jest takie:
    "WinGameStore replied:
    When sending a batch of bad serials back to the game developer for them to take out of the system, a file with valid, active serials was attached, instead. We apologize for the inconvenience and here is a replacement"

4. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Tak jak wspomniałem, najistotniejsze że wymienili, oraz że może to świadczyć o fakcie że mają różne źródła kluczy (niekoniecznie oficjalne, czyli kupują gdzie popadnie, byle taniej).
    Akurat jako osoba sama handlująca kluczami mam świadomość, że pomyłki się trafiają także i w naszej rodzimej dystrybucji oficjalnej (zła literka czy cyfra) , ale Ty miałeś wycofanie tutaj klucza z powodu konkretnego, czyli braku płatności... to nie było info w stylu zły kod, tylko brak płatności.
    A przecież takowy błąd nie był po Twojej stronie (co świadczy o tym że to na ich jakimś etapie było coś z nią nie tak).

Po prostu o ile danej firmie przytrafia się mieć klucze wycofane po czasie, może to tylko świadczyć, że niekoniecznie nabywają je ze 100 % pewnych źródeł (prawdopodobnie łasząc sie na zysk większy niż jest takowy z oficjalnej dystrybucji, a ryzykując przy tym po części reputacje, czy możliwość zwrotu o ile chcą ją zachować w takiej sytuacji)

5. Judykator

Kupiłem u nich też dlc do Crusader Kings. Ciekawe czy też z nim będzie coś nie tak.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie