Smartfon

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez thorfinn, 6 Listopad 2014.

1. thorfinn

thorfinn Znany Wszystkim

Co prawda arcyżużel założył wcześniej podobny temat, ale ja nie jestem arcy, a i nazwa tematu wydaje się bardziej odpowiednia. ;)

Panowie (i Panie) szukam smartfona do 700 zł. Nie mam dużych wymagań (przesiadam się z ZTE Blade aka RBM One):
    1. nawigacja szybko łapiąca sygnał (Glonas mile widziany),
    2. (możliwość aktualizacji do) Android 4.3 lub nowszy,
    3. stabilna praca.

Poproszę o pomoc w podjęciu decyzji. Rozważam obecnie Samsung Galaxy S III lub LG Optimus L9 II, ale jestem otwarty na propozycje.

2. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Obecnie mam xperię M2(wersja z LTE) i jestem bardzo zadowolony: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiam2d2305/

Co do nawigacji, większość telefonów działa tak samo, nie ma różnicy w szybkości łapaniu sygnałów itp, bardziej znaczenie ma szybkość łącza jak appka korzysta z internetu ;)

Edit: Soft to Kitkat (andek 4.4) i najpewniej będzie Cyanogenmod na L.

Ostatnia edycja: 6 Listopad 2014
  3. Legend

Legend リヴェン

Samsung Galaxy S3 ! Najszybsze urządzenie z tego przedziału cenowego. Posiada również androida 4.4.

Jeśli się nie podoba to jest jeszcze Xperia L lub ewentualnie jakbyś chciał pozostać wierny firmie to ZTE Grand S Flex, ale toto działa pod androidem 4.1 i raczej nie ma mowy o akutalizacji.

Edit: Tak jeszcze żeby uściślić to S3 ma w standardzie anroida 4.3, ale jest nieoficalna aktualizacja, a jej instalacja nie jest niczym wielkim.

4. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Co do prędkości S3, nie podniecałbym się, sporo ludzi na niego narzeka, no i jakość wykonania jest taka se. I ja osobiście za Samsungami nie przepadam. I po co eLkę, skoro do wyboru jest w tym samym przedziale kilka modeli od Sony z lepszymi parametrami? ;)

Ja jeszcze LG G2 lub G2 Mini bym polecił.

5. Legend

Legend リヴェン

L dlatego, że jest to b. dobry telefon z dość niską ceną ot ok. 400 zł, jako model bardziej "high-endowy" podałem S3.
    LG G2 to również bardzo fajna maszynka (700 zł w górę), ale ma kilka wad, które jak dla mnie przekreślają ten model - nie ma wejścia microSD, więc pozostaje tylko 16GB pamięci flash. Jak dla mnie to niebezpieczna liczba. Jest dostępna w wprawdzie wersja z 32 GB, ale jest ona zauważalnie droższa oraz dodatkowo dość trudno dostępna. Jeszcze dodam, że nie mam pojęcia o co chodzi z tymi tylnymi przyciskami i kto to projektował...

6. thorfinn

thorfinn Znany Wszystkim

Moi drodzy ponownie zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź - tym razem zaczynam się rozglądać za telefonem - smartfonem dla Żony. Wspomniana jest przypadkiem szczególnym gdyż nie znosi opalcowanych ekranów, które gorączkowo czyści przed użyciem. Do tej pory używa Noki 5220 Xpress Music, ale duże możliwości współczesnych telefonów zasiały ferment.
    Brzegowymi parametrami są: Android OS, niewielki rozmiar (mniejszy od mojego S3) oraz dobry moduł GPS / GLONAS.
    Mile widziana fizyczna klawiatura (jeśli coś takiego jeszcze istnieje).
    Budżet do 600 PLN.
    Pomożecie? :)

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

7. Legend

Legend リヴェン

Raczej nie znajdziesz niczego z androidem i fizyczną klawiaturą co albo nie będzie totalnym badziewiem, albo dodatkowym "ficzerem", który mało wnosi a podwyższa cenę telefonu.

Jeżeli chodzi o jakieś budżetowe wersje to możesz sobie zobaczyć Nexo Handy czy też Motorolę Moto E. Oba telefony powinny kosztować ok. 400 zł. Jeżeli chcesz wydać trochę więcej to taki Asus Zenofone 4 A450CG czy też Motorola Moto X1032 (oba ok. 550 zł) brzmią sensownie.
    Cudów się po tych telefonach nie należy spodzieać, ale wszystkie (oprócz Nexo Handy) mają A5.0 bądź też możliwość pobrania uaktualnienia, działają szybko i sprawnie (oczywiście jak na ten przedział cenowy) i powinny w pełni wystarczyć do opisanych przez Ciebie wymagań.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie