A Brief History of England - Anglia AAR

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez ...AAA..., 3 Marzec 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ...AAA...

...AAA... Aktywny User

WSTĘP

Witam ponownie. Niektórzy mogą mnie kojarzyć w związku z aarami: Rosyjska Matrioszka oraz Znak Orła. Postanowiłem znów zająć wam i sobie czas rozpoczynając nowy cykl, mianowicie relacji z gry Anglią. Nie chcę tu niczego obiecywać, ale czuję się zdeterminowany żeby wreszcie poprowadzić rozgrywkę do samego końca. Nie udało się Polską i nie udało Rosją (acz tego żałuję, gdyż byłem bardzo blisko).

Aby tego dokonać, zastosuję stosunkowo prosty i zwięzły styl relacjonowania. W zamyśle "A Brief History of England" ma przybrać formę... obrazkową. Nie wiem czy ktoś już tego próbował, ale wydaje mi się, że jedynie w ten sposób mogę stworzyć szybki i przejrzysty aar. Czy się uda? Zobaczymy.

Jeśli idzie o samą rozgrywkę. Rozpocząłem w roku 1453, a więc zaraz po utracie większości posiadłości na kontynencie. Nie zamierzam grać w pełni historycznie, ale też nie chciałbym wpaść w sidła całkowitej fantastyki. Anglicy nie będą pchać się w „dziwne” miejsca, ani dokonywać podbojów niewspółmiernych do możliwości. Pragnę się skupić na kolonizacji, handlu oraz rozwoju brytyjskiej potęgi na morzu, tworząc scentralizowane, nowoczesne państwo.

Tyle ode mnie. Zapraszam do pierwszego odcinku już niebawem.

2. ...AAA...

...AAA... Aktywny User

Odcinek I

3. ...AAA...

...AAA... Aktywny User

Odcinek III

4. ...AAA...

...AAA... Aktywny User

Odcinek IV

5. ...AAA...

...AAA... Aktywny User

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie