Antywirusy

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez moskal, 15 Luty 2016.

1. moskal

moskal Опричник

Miałem przez pewien czas konto premium do jednego antywirusa (wygrałem licencję w pewnej loterii) i właśnie mi się licencja kończy.

Czy ktoś może polecić jakiś antywirus? Darmowy, albo jakiś co teraz można kupić w gazetkach?

2. Legend

Legend リヴェン

Panda Online, 360 Internet Security, AVG i inne. Większość darmowych wirusów sprawdza się b. dobrze (zgodnie z testami) z wynikami na poziomie powyżej 90% (bliżej 95% + niż 90%) wykrywalności. Kwestia tylko, że jeśli decydujesz się na darmowego wybrać tego, który będzie Cię najmniej wkurzał. Panda ma 30 dniowego triala, ale nie robiła problemów gdy pograłem go i zainstalowałem ponownie. AVG był fajny, ale zbytnio lubi sobie mieszać w pliki systemowe co sprawia, że jak nie daj boże coś mu się popsuje to czasem się niestworzone rzeczy dzieją. Czasem też robi problemy przy aktualizacji/deinstalacji. 360 używam obecnie. Jak kogoś nie odstrasza, że robią to chińczyki to jest przyjazny. Mieli sobie spokojnie w tle i nie atakuje reklamami.

moskal lubi to.
  3. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

4. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Ogólnie większym problemem jest kwestia skuteczności zapory w takim pakiecie oprogramowania AV, czy skuteczności przed rootkitami, itp niż tego czy zapniemy wirusa.
    Większość kompów jakie robię klientów to właśnie po tych darmowych AV, bez opcji zapory.
    Większość wirusów (a bardziej trojanów, keylogerów, rootkitów, itp) w obecnych czasach raczej ma za zadanie nie szkodzić w sensie, że coś Ci się dzieje widocznego z kompem, tylko podbierać Twoje dane.
    Osobiście w kwestii ceny do jakości chwale sobie pakiety GData Internet Security (poza cenami sugerowanymi przez producenta, u przedstawicieli można dostać bardzo tanio te AV czy kontynuacje... kwestia licencji na 1 kompa to ok 79 zł, przytrafiają się też promocje na 2 kompy po tej samej cenie... nie jest to majątek, a pakiet lepszy niż te darmówki i jest w czołówce ten produkt z kaspersky i nortonem).

Ostatnia edycja: 23 Luty 2016
    moskal lubi to.
  5. thorfinn

thorfinn Znany Wszystkim

Używam GDaty już 2 rok - jestem zadowolony i polecam, choć podwójny skaner mocno obciąża słabsze konfiguracje podczas skanowania okresowego.

6. Bezimienny111

Bezimienny111 Znany Wszystkim

Jeśli się załapiesz teraz w PCFormat masz 90dniową wersję Eset Smart Security 9.

moskal lubi to.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie