Celtic - Championship Manager 2008

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Arekus, 29 Lipiec 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Arekus

Arekus Ten, o Którym mówią Księgi

CELTIC GLASGOW

Gra zaczęła się w lipcu 2007 roku. Dograłem do 13 lipca i od tego momentu postanowiłem prowadzić AAR. Mistrzostwa w RPA wygrały Niemcy, II miejsce zajęły Włochy. Celtic wygrał ligę w pierwszych dwóch sezonach ze znaczną przewagą nad resztą. 3 sezon przyniósł kryzys drużynie która przez jego większość zajmowała miejsce trzecie. Dopiero pod koniec sezonu odrodziła się ona jak feniks z popiołów. Przez trzy sezony Celtic prowadził dużą ofensywę transferową. Mimo to w drużynie nadal występują zawodnicy którzy byli w niej na początku mojej kariery jako manager. Zdecydowanie największym transferem jest kupno Victora Mosesa z Boltonu. Kosztował on klub 18mln euro. Najcenniejszym zawodnikiem jednak jest wychowanek klubu Aiden McGeady. Zdobył on trzy razy z rzędu tytuł najlepszego gracza ligi. Ten mający 24 lata zawodnik to istny lider zespołu. Kiedy w połowie poprzedniego sezonu złapał on kontuzję która wykluczyła go na 3 miesiące z gry drużyna nagle straciła impet i zaczęła przegrywać i remisować mecze. Kapitanem drużyny jest jedyny uczestnik finału Mundialu z Celticu Massimo Donati.

Skład

Największa gwiazda zespołu

Transfery:

2. Severian

Severian Doctore

Musisz trochę popracować nad składaniem screenów. Ciekaw jestem jak będziesz opisywał mecze.

3. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Też miałem tego meneedżera , ale nie mogłem go rozkminic :)

4. Severian

Severian Doctore

Trzeci sezon Widzewem obecnie mam, więc ciekaw jestem jak sobie Arekus poradzi Celtikiem :)

5. Arekus

CELTIC GLASGOW

LIPIEC​

W Lipcu Celtic miał rozegrac 3 sparingi. Pierwszy mecz miał rozegrać u siebie z Ajaxem Amsterdam. Piłkarze ze stolicy Holandii w ostatnich rozgrywkach ligowych zajeli podobnie jak Celtic 2 miejsce więc mecz zapowiadał się ciekawie.

- Witam panstwa na meczu Ajax Amsterdam - Celtic Glasgow. Dzisiejszy mecz zapowiada się niesamowicie ciekawie. Cichym faworytem tego meczu jest drużyna z Holandii ale na pewno Szkoci łatwo nie oddadzą tego meczu....

25 minuta
    - Kolejny korner dla Celticu. Szkoci wyraźnie przeważają na boisku ale nie potrafią wykonać tego decydującego ciosu. Korner wykona niewątpliwa gwiazda zespołu Aiden McGeady. Krążą plotki że w poprzednim sezonie odmówił transferu do Arsenalu Londyn. Ale przejdźmy do gry. Piłka szybuję w stronę pola karnego a tam jest Maciej Żurawski który pewnie umieszcza piłkę w siatce.

32 minuta
    - Kolejny korner dla Celticu. Tym razem McGeady biję piłkę na krótki róg a tam jest już Evander Sno który głową skierował piłkę do bramki. Bramkarz Ajaxu Maarten Stekelenburg próbował jeszcze dość nieporadnie wybić piłkę i to jemu ostatecznie został zapisany gol samobójczy.

- Wynik do końca nie zmienił się i Celtic wygrał swój pierwszy sparing w sezonie 2-0

Następny mecz zapowiadał się na dużo łatwiejszy. Celtic miał zagrać z mistrzem Polski Legią Warszawa.

- Witamy na Parkhead gdzie Celtic rozegra kolejny sparing z drużyną z Polski Legią Warszawa. Legia w poprzednim sezonie została mistrzem Polski i teraz szykowała się do rozgrywek Ligi Mistrzów.

19 minuta
    - Dobrze zapowidająca się akcja Rogera lewą stroną boiska. Brazylijczyk z polskim paszportem zbiega w stronę pola karnego i posyła daleką piłkę do Grzelaka który z pierwszej piłki podaje do Daniela Bruno. Kompletnie zaskoczony podanie bramkarz Celticu nie interweniuje i Włoch posyła piłkę do pustej bramki. Mamy sensację !!!

- Zaskakujący wynik w Szkocji gdzie stołeczna Legia pokonała Celtów 1-0

Ostatni z trzech meczów zapowiadał się najtrudniej. The Bhoys mieli się zmierzyc z triumfatorem Ligi Mistrzów i mistrzem Anglii Liverpoolem.

33 minuta
    -Samotna akcja Arjena Robbena zakończona strzałem. Bramkarz Celticu nieporadnie odbija piłkę w bok gdzie obrońcy starają się wybic pilkę na aut. Na tyle im to nie wychodzi że do piłki dopada Ryan Babel i z bliskiej odległości pakuję piłkę do siatki.

38 minuta
    - Kolejny samotny rajd Robbena który przebiegł prawie przez pół boiska i nie niepokojony przez obrońców w akcji sam na sam pokonał bramkarza.

- Mecz kończy się wynikiem 2-0 dla The Reds.

6. MatriXonBB

MatriXonBB Znany Wszystkim

Nieźle, nieźle, tak trzymaj. ;)

7. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Jak na spraingi to całkiem niezły wynik - mam nadzieje , ze potem bedzie lepiej . Celtik gra w LM ?

8. Arekus

Jasne że gra. Dzięki niezłe grze w poprzednich sezonach ze Szkocji w LM grają 3 drużyny.

9. Severian

Severian Doctore

Zwykle na sparingi zbieram jakichś leszczy tylko po to, żeby rozruszać piłkarzy i wykorzystać limit zmian. Widzę, że Ty podszedłeś ambitniej do sprawy ;)

10. OLI

OLI Aktywny User

Zawsze ostatnie min. dwa sparingi trzeba grać z leszczami, aby zwycięstwo zwiększyło morale do max. - bez tego w lidze ani rusz.

11. Arekus

Odcinek dziś lub jutro.
    Jako mały preview powiem że wiem kto będzie rywalem Celticu w LM

12. Arekus

CELTIC GLASGOW

SIERPIEŃ

Sierpień zapowiadał się na Parkhead ciekawie. Celtic miał rozegrać swoje pierwsze mecze w lidze w tym derby Glasgow. Old Firm. To największe w Szkocji widowisko piłkarskie wzbudza niesamowite emocje. Katolicki Celtic walczy w nich z protestanckimi Rangersami. Nie raz po tych meczach dochodziło do zamieszek i burd. Po za tym Celtic miał walczyć o udział w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Rywalem Celtów miał być duński klub AaB Aalborg. Mecz zapowiadał się ciekawie chociaż zdecydowanym faworytem była tu drużyna z Wysp Brytyjskich.

Jednak zanim to wszystko nastąpiło Celtic miał zagrac z zespołem Gretna FC
    Gole strzelili Massimo Donati oraz Theódór Elmar "Teddy" Bjarnason

Kolejnym przeciwnikiem była drużyna Kilmarnock.
    Tym razem strzelali McGeady, McDonald oraz Darren O'Dea

I nadszedł czas pierwszego meczu eliminacyjnego do Ligi Mistrzów.
    Gole zdobyli Donati i O'Dea. Samobójczego gola zdobył bramkarz gości.

OLD FIRM​

Nadszedł czas na wielkie derby Glasgow. Na Ibrox miały zagrac najlepsza drużyna poprzedniego sezonu oraz wicemistrz kraju. Zapowiadało się niesamowite widowisko

29 minuta.
    - Spokojna wymiana podań między zawodnikami Rangers. Nagle podanie przecina Andrey Arshavin. Biegnie z piłką w kierunku bramki. Nie zatrzymywany przez nikogo strzela w długi róg bramki. Goalkeeper jest bezradny. Mamy pierwszą bramkę.

50 minuta.
    - Korner dla Celtów. Rangersi powinni uważać to na prawdę mocny element ich rywali.
    Piłkę w pole karne wbija Aiden McGeady. A tam już jest Darren O'Dea który strzałem głową pokonuję bramkarza gospodarzy po raz drugi.

82 minuta.
    - Rzut wolny dla Celticu z 31 metrów. Strzelać będzie pewnie Aiden McGeady który naprawdę rzadko się myli w takich sytuacjach. I tak tym razem również zdobywa gola pięknym technicznym strzałem.

- Derby Glasgow kończą się niespodziewanie wysokim wynikiem 3-0 dla Celtów.​

Kolejnym rywalem miał być klub z dalekiej północy Inverness
    Dla Celticu strzelali McGeady oraz Sno a gla rywali Wyness

Mecz rewanżowy eliminacji Ligi Mistrzów wydawał się formalnością. Tak też było
    Bramki strzelali : McGeady, Arshavin i Bjarnason.

Kolejny mecz Celtic miał rozegrać z Falkirk.
    Gole zdobyli: Arshavin i McGeady a dla Falkirk Finnigan

Pozostałe wydarzenia:

Rozlosowano grupy Fazy Grupowej Ligi Mistrzów. Celtic czekała ciężka grupa jednak miał szansę wyjść z grupy.

The Bhoys zakupili Urugwajczyka Alvaro Pereire.

Tabela ligowa na koniec sierpnia

13. Kurczaczek

Kurczaczek Guest

Z łaski dam komenta :p

Czemu Ci tak dobrze idzie? Nie sądzę, byś miał jakiegoś wysokiego skilla, bo wiadomym jest, żeś noob. :p
    Musisz zacząć przegrywać cheaterze :(

14. Arekus

Dzięki.

A dobrze mi idzie bo mam wymaksowany skład jak na Szkocję. No i jeszcze taktyka nowa.

15. Kurczaczek

Kurczaczek Guest

To dograj szybko sezon, dawaj tylko info o przegranych meczach i czekam na LM :p

16. Arekus

CELTIC GLASGOW

WRZESIEŃ

We wrześniu miały się odbyć bardzo ważne dla Celticu mecze w Lidze Mistrzów. Rywalami miały być Barca oraz Werder Brema. Barca ubiegłoroczny mistrz Hiszpanii i wielki faworyt do zdobycia tytułu. Werder zdobył 3 miejsce w Bundeslidze, mimo to jest to drużyna bardzo silna i żądna zwycięstw. We wrześniu miały się odbyć również kolejne kolejki Scottish Premier League. Miedzy innymi mecz z beniaminkiem ligi klubem Patric. Ciekawie zapowiadał się również mecz z kubem Hearts. Drużyna ta w poprzednim sezonie zajęła 3 miejsce mimo że przez większość sezonu prowadziła w tych rozgrywkach.

Pierwszym meczem było starcie z bardzo słabą drużyną Patric.
    Dla Celtów gole zdobyli: z rzutu karnego Luka Modrić oraz po indywidualnej akcji Aiden McGeady. A dla Patric Graham Barret.​

Kolejny mecz nie zapowiadał się już tak łatwo. The Bhoys wyjeżdżali do Hiszpanii na mecz z wielką Barcą. Wszyscy komentatorzy byli zgodni to Barcelona jest faworytem ale Celtic łatwo skóry nie sprzeda. Początek potwierdził że Szkoci nie przyjechali tu przegrać czy wywieść remis. Oni przyjechali wygrać.

13 minuta
    Wszystko zaczęło się od rzutu z autu. Piłkę otrzymał Peter Crouch który szybko podał do Luki Modricia. Ten wbiegł na pole karne i po ziemi podał do McGeady'egio który mocnym strzałem umieścił piłkę w siatce.

15 minuta
    Kolejna groźna akcja Celticu. Prawą stroną sunie Scott Brown który po długim rajdzie wrzuca piłkę w pole karne. Tam nieudolnie interweniuje Oscar Lopez który wybija piłkę wprost na głowę Petera Croucha ten wysoki napastnik bez problemu lokuje piłkę w siatce.

22 minuta​

Korner dla Barcy. Precyzyjne dośrodkowanie Ronaldinho. Zamieszanie w polu karnym obrońcy próbują wybić piłkę jednak ta trafia do Yaya Toure który strzela bramkę.

Po ostatnim gwizdku sędziego na murawie oraz na trybunach zajmowanych przez fanów Celticu wybuchła wielka radość. Fani Barcelony opuścili stadion w ciszy. Nawet nie wygwizdując gości którzy w tym meczu byli wyraźnie lepsi. Feta na boisku trwała by długo gdyby nie chamskie zachowanie Hiszpanów którzy włączyli spryskiwacze na płycie boiska. Zdegustowany tym trener The Bhoy zrównał z ziemią pracowników klubu z Barcy którzy nie umieją przegrywać.

Kolejnym rywalem Celtów była drużyna Hearts jeden z głównych rywali Celticu do tytułu mistrzowskiego. Jednak spotkanie okazało się bardzo łatwę.
    Dla Celticu gole zdobywali: dwa razy Eduardo Ratinho, Peter Crouch oraz samobójczo Ibrahim Tall a dla Serc Billy Mehmed.

Kolejny mecz to mecz z rodzaju tych łatwych. Celtic miał się zmierzyc w Pucharze Ligi z Livingstone.
    Gole zodbywali Evander Sno, Aiden McGeady i Luka Modrić.

Kolejny mecz Celtic rozegrał w rezerwowym składzie. Manager postanowił dać odpocząć podstawowym zawodnikom przed ważnym meczem z Werderem Brema. Zemściło się to na Celtach ponieważ przegrali oni sromotnie.
    Gole dla Dundee strzelali: David Proctor, Stuart Duff, Barry Robson. Dla Celticu strzelił Mladen Petric.

Kolejny mecz Ligi Mistrzów Celtic miał rozegrać u siebie na Parkhead. Mecz miało oglądać ponad 62 tysiące kibiców. Powinno dodać to skrzydeł biało-zielonym. Jednak mecz zakończył się remisem.

60 minuta​

Rajd środkiem boiska Marcusa Rosenberga. Piłkarz przebiegł pół boiska z piłką i mocnym strzałem pokonał bramkarza. Werder wygrywa 1-0

67 minuta
    Krótko rozegrany korner i piłkę w pole karne wrzuca Peter Crouch tam jest już Massimo Donati który strzałem głową zdobywa gola.

17. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Choć po Barcelonie uśmiechnięta micha,
    To rzeczywiście, z tym Werderem to kicha.

(Ale mię naszła na rymowanie chuć,
    Będę musiał więcej rymów wkuć :p)

18. Arekus

19. Kurczaczek

Kurczaczek Guest

3. miejsce w Bundeslidze jest złe? o_O

W końcu! Przegrałeś! xD Mam teraz cichą nadzieję na jakąś serię przegranych. Powodzenia :Devil:

PS. W paru miejscach brakuje przecinków, ale ogólnie jest OK.

20. tjord

tjord Nowy

Mógłbys wrzucić ekran z umiejetnościami Falcona? Pamiętam tego ciapciaka z jednego spotkania Atletico i nie chce mi sie wierzyc, że w CMach zrobili z niego bramkarza na miare Celtiku :lol:

21. Arekus

Jak dla mnie całkiem niezły. A i jeszcze wzięłam go za free bo skończył mu się kontakt.

22. Arekus

CELTIC GLASGOW

PAŹDZIERNIK ​

Październik miał się okazać dla zawodników miesiącem wytchnienia. Czekały ich tylko 5 meczów. Jeden w Lidze Mistrzów, jeden w pucharze Ligi z Rangers oraz 3 ligowe. Najciekawiej zapowiadał się mecz z Rangers. Był to bardzo prestiżowy mecz. Ponieważ ten kto przegra ten mecz odpada z dalszych rozgrywek. Mecz z mistrzem Norwegii też zapowiadał się ciekawie.

Pierwszy mecz Celtowie mieli rozegrać na Love Street w Paisley z miejscowym St. Mirren. Mecz zapowiadał się na zacięty ponieważ miejscowi zajmowali 2 miejsce w rozgrywkach ligowych.​
    Dla miejscowych gola zdobył Michal Pospíšil a dla Celtów obrońcy Evander Sno oraz Eduardo Ratinho

Następny mecz zielono-biali grali z zespołem z stolicy Hibernianem F.C. Doping Celticowi zapewniało 57 tysięcy kibiców.
    Gole zdobyli Aiden McGeady oraz Derek Riodran a dla Hibees Damon Gray.

Kolejnym meczem był mecz Ligi Mistrzów z Norwegami z Trondheim.​

6 minuta
    Długi rajd Aidena McGeady'geo zakończony został strzałem na tyle silnym że bramkarz gospodarzy nie zdołał obronić tego strzału.

19 minuta
    Akcja Celticu rozpoczęta na prawej stronie boiska. Kilka podań i piłka jest już na lewej stronie u Luki Modricia który precyzyjnie dośrodkowuje w pole karne a tam jest Bryan Deasley który umieszcza głową piłkę w siatce.

48 minuta
    Akcja rozpoczęta od wyrzutu z autu. Piłka podana do Luki Modricia który dośrodkowuje piłkę w pole karne. Mimo muśnięcia piłki przez zawodnika Rosenborga dolatuję ona do celu. Tam jest już Teddy Bjarnason. Strzela on swoją pierwszą bramkę w Lidze Mistrzów.

84 minuta
    Szybka akcja Norwegów. Prostopadłe podanie i gola strzela Steffen Iversen.

Następny mecz to mecz w Pucharze Ligi z Ranegersami.
    Gola strzelił Massimo Donati.

Ostatnim meczem w sezonie miał byc mecz z zespołem Kilmarnock
    Strzelcem bramki Aiden McGeady

Transfery:

Za 7.5 Mln euro do Celticu sprowadzono Diego Lugano. Kapitana reprezentacji Urugwaju.

Za 5.5 mln euro z Liverpoolu kupiono Craiga Lindfielda

23. MatriXonBB

MatriXonBB Znany Wszystkim

No, ładnie, dziwi mnie troszkę cena Diego Lugano.

24. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Ładnie ci idzie, trzeba to stwierdzić,
    Bo ładnie dośrodkowuje Luka Modrić,
    Ważny transfer Lindfielda i Diego Lugano,
    Wszak wiele pieniędzy nań wydano.
    Jednakże na więcej czekamy,
    I do pisania odcinka zachęcamy!

25. Arekus

Sześć bramek w meczy padło,
    Jednak wszystko wnet upadło,
    McGeady jest kontuzjowany,
    Cały plan jest załamany,
    Przynajmniej rok nie będzie grał,
    Czas transferowy zacząć szał.

Podsumowanie rewanżu z Rosenborgiem

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie