Cesarstwo kontratakuje

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Jachex, 30 Wrzesień 2008.

?

Jakiej narodowości ma być bohater ?

Poll closed 6 Październik 2008.
  1. Niemiec

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Czech

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Słowak

0 głos(y/ów)
    0,0%
  4. Węgier

0 głos(y/ów)
    0,0%
  5. Serb

0 głos(y/ów)
    0,0%
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Jachex

Jachex Aktywny User

Postanowiłem napisać humorystycznego AAR-a z HoI II ,Austrią . pierwszą (niezbyt udaną według mnie :grin: ) wersje demo mogliście zobaczyć w :waszych aktualnych grach . zamieszczam więc dziś poprawioną wersje i zobaczymy co będzie dalej .
    Co do wykrętów w stylu : "miałem formata i wszystko stracone więc spadówa" . To u mnie nie musicie się tego obawiać ( robiłem formata jakieś 3 lata temu xD). Państwo tworzone od podstaw tj : podbój Węgier , Czechosłowacji , Rumuni i Jugoli

Austria AAR
    Prolog

"Ten, kto w niebie komponował wojnę światową, musiał dużo czytywać Szekspira i wiedział, że do dobrej tragedii należy element buffo.Kącik,gdzie dla wytchnienia widza patos tragiczny zmienia się w błazeństwo.Tym kącikiem była Austria"

Tadeusz Żeleński-Boy​

Jachex Cesarz odrodzonej C.K Monarchii siedział za biurkiem w swoim gabinecie patrząc przepitymi po balu sylwestrowym oczami na mapę...

po chwili do gabinetu wszedł minister spraw zagranicznych przerywając jakże skomplikowane procesy myślowe w głowie cesarza .

Jachex podniósł głowę znad mapy popatrzył na ministra i spytał bardzo uprzejmie : Czego ? , minister podszedł do biurka ,usiadł na wskazanym przez Cesarza krześle i rzekł
    - Panie nasz najnowszy produkt stał się hitem w całej Europie

- tak ? który produkt , te podróbki krasnali ogrodowych co je do Rzeszy wysyłamy ?
    - ależ nie krasnale mój władco , tylko ta wspaniała ambrozja tworzona pod Pragą

- aha rzekł Cesarz i upadł pod biurko .
    Cesarz miał sen , piękny sen . Śniło mu się że jest władcą całej Europy i rządzi w nieprawie i niespradliwości .

Po Przebudzeniu i Stwierdzeniu że jeszcze żyje , Jachex postanowił wprowadzić swój sen w życie , do tego potrzebował jednak silnej Armii.

A silna armia to nie tylko szara piechota , ale też wspaniali wodzowie jak najbardziej zaufani Generałowie cesarza Jachexa

po prawej Hans , a po lewej Burchard .

AUSTRIO-WĘGRY weszły w ten sposób na ścieżkę z której nie ma odwrotu .

Trochę wygląda to żałośnie xD , i pewnie parę osób mnie zjedzie:-D ,ale musiałem wykorzystać wczorajsze "Demo" by był jakiś początek . Na szczęście mam przygotowane dialogi na następną część , więc nawet jak was ta szmira zawiodła :grin: to obiecuję poprawę .

Od ostatniego kontrataku minęło ponad 30 dni więc czyszczę i zamykam. Jeżeli chcesz kontynuować, zgłoś się do któregoś z moderatorów.

Dżemik

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie