Cesarstwo Pruskie od 1936r.

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez sebaa, 9 Marzec 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. sebaa

sebaa Aktywny User

To mój pierwszy AAR i myślę że nieostatni. Czytałem ich wiele i myśle że dobrze mi on wyjdzie ;]

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Wappen_Deutsches_Reich_-_Reichsadler_1889.png
    Cesarstwo Pruskie było zadowolone z postanowień pokoju wersalskiego. Zdobyło nowe tereny na wschodzie europy oraz nowych wrogów m.in. państwo Kozackie, komunistyczne państwo Rzym, Burbonów oraz Europę Sowiecką i Królestwo Szwecji. Głową państwa jest Cesarz Wilhelm II.
    Prusy w 1936r.
    Jednak Cesarstwo chciało odzyskać niektóre prowincje. Od komunistycznego państwa Rzym żądało Florencji, Lecha, Innsbrucku, Salzburga, Linzu, Hollabrunnu, Wiednia, Gyoru, Budapesztu, Miskola, Debreczynu i Satu Mare. Od Europy Sowieckiej: Lubeki, Gottingrenu, Munsteru, Arnhem, Eindhovenu, Aachen, Liegi, Bostogne, oraz Luksemburgu. Od państwa Kozackiego Wilhelm II żądał Bacau, Stryju, Lwowa, Tarnopola, Zlitomira, Korostenu, Mozyru i Zhlobinu. Z kolei od Szwedów Dagaupulis, Jekapolis, Kannas, Alytus, Siauliau oraz Memel.

Zamek w Neuschwanstein 1.01. 1936 Rok, godz. 12:15
    - Musimy odzyskać te prowincje, które nam się prawnie należą! –Powiedział z całą stanowczością Cesarz Prus Wilhelm II.
    - Ależ Cesarzu, nie jestem nic w stanie zrobić jako minister spraw zagranicznych. Jedynym celem wydaje się wojna, ale co na to inne kraje? Jeśli siła będziemy chcieli odzyskać tereny to cała Europa może obrócić się przeciwko nam. – Odpowiedział Constantin von Neurath.
    - Słuchaj mnie uważnie drogi mi przyjacielu – powiedział cesarz, – Jeśli ktoś wypowie nam wojnę to będzie wojna. Będziemy bronić swoich interesów! Po czym v. Neurath wyszedł z Sali królewskiej.

3 dni później(4.01.1936 Rok, godz. 17:56)

Wydajcie polecenie rozbudowy fabryk! Za parę lat upomnimy się siłą o nasze terytoria! – powiedział do ministra zbrojeń Hjalmara Schachta Wilhelm II.
    Tak jest Cesarzu! – Odpowiedział.

Jako, że już od ponad 30 dni nie pojawił się nowy odcinek, AAR-a wyczyściłem i zamykam. W razie chęci kontynuowania Autor jest proszony o kontakt z administracją forum.

Pozdrawiam
    Severian

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie