de Gael

Temat na forum 'CK II - AARy' rozpoczęty przez runnersan, 26 Luty 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. runnersan

runnersan Ten, o Którym mówią Księgi

Biskup Drogon pochylił się nad niezapisanym jeszcze kawałkiem pergaminu. Skryptorium położone przy katedrze w Norwich było tego dnia ciche i spokojne. Bracia zwyczajowo przepisujący w tym miejscu księgi, byli na porannych modlitwach, zatem biskup miał całe skryptorium tylko dla siebie. Biskup zmówił po cichu modlitwę i zamaszystym ruchem zaczął pisać.

Radulf de Gael
    hrabia Norwich 1066-1072

Hrabia Radulf de Gael

Kroniki biskupa Drogona z Norwich 1066

Biskup Drogon

Roczniki katedry w Norwich.

Książę Lancaster w lochu

Prof. House – katedra historii Anglii, Oxford

Zwiększenie praw króla, powodowało zwiększenie jego dochodów. Na rycinie chłopi płaca podatki swym panom, obraz Petera Jacksona

Kroniki biskupa Drogona 1069

Prof. House – katedra historii Anglii, Oxford

Roczniki katedry w Norwich

---------- Post added 26-02-2012 at 15:39 ---------- Previous post was 25-02-2012 at 18:27 ----------

Grrr.... Masakra z tymi komputerami i mną zresztą też... Nie wiem jak to się stało, bo wydawało mi się, że sprawdziłem dokładnie, ale po upadku mojego dysku przeniosłem cały katalog z savem na backup i potem po reinstalacji systemu na nowy dysk. Sprawdziłem pi razy oko czy wszystko jest i zamieściłem pierwszą część aar (mam go opisanego do 1154)... Dziś chcąc kontynuować odkryłem z przykrością, że ostatniego savea mam z 1104. 50 lat gry poszło w diabły... Aż się człowiekowi nie chce...

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie