EUFI Land ARR (36')

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez ziom14PL, 30 Marzec 2009.

?

Do kogo dołączyć?

1. Łi łil defent a demokratik! (USA)

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Towarzysze! Za broń! (ZSRR)

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Przecież jesteśmy Uberman! (Oberman xD) (GER)

0 głos(y/ów)
    0,0%
  4. Kij wam w oko! (Sami)

0 głos(y/ów)
    0,0%
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Słowem wstępu: Jest to moja modyfikacja (z dużą pomocą Obera) i nie ma na celu nikogo obrazić!

GiP, SKiF, DAIM, EUFI mod
    Łatwy (nie chce mi się bawić xD ), normalny

EUFI Land AAR

ODC 1 - Epilog

Lata 1930-1935. To były lata! Ale nie w krajach Beneluksu. Ciągłe zamieszki i bratobójcze walki doprowadziły trzy państwa na skraj anarchii. Były to Holandia, Belgia i Luksemburg. Główna grupa powstańcza była nazywana EUFI Land. Byli tam ludzie wszystkich stanów, lecz to oni wygrali tę wojnę domową. Nowa władza skupiona została wokół charyzmatycznego Rulleka von Rotterdam. Kolonie, czyli Kongo i Oceania Holenderska, przypadła kolejno koronie brytyjskiej i hitlerowskim Niemcom. Lecz po czyjej stronie opowie się nowa władza?​

Najmłodszy kraj na mapie świata:

I jego władza:

Dawne kolonie:

Myśl technologiczna EUFI Landu:

O wojsku w next odc ;)

2. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Ok, Ok, każdy co się zgłosi zostanie dodany ;)

EUFI Land ARR
    Odc 2 - Epilog cz. 2

Radio RN 24 - Cała prawda, Całą dobę
    Witamy państwa. Z wiadomości krajowych: Rullek von Rotterdam ogłosił nasze państwo jako autokratyczne. Informuje jednak też o braku zauważalnych zmian sytuacji zwykłych ludzi.
    Na naszą skrzynkę pocztową, kontakt 24, otrzymaliśmy wiadomość, iż w Luksemburskiej jednostce wojskowej doszło do wybuchu. Wybuchł samochód przewożący niewybuchy z czasów powstania. Spytaliśmy także kilku uczestników komisji wojskowej, co sądzą o naszym wojsku:
    -A kurcze lagi były takie że 4h siedziałem na spectcie czekając na wolnego slota, potem zrashowałem do przebieralni i babka mi kazała przeczytać dwie captche, potem mi dała item do zasłonięcia oka i czytałem jakieś statsy z tablicy, zcoverowałem się za parawanem i jakiś oldschoolowiec mi zaglądał w inventory.
    -Jak wojsko będzie zawodowe, a nie poborowe to diametralnie spadnie poziom wykształcenia wśród naszych mieszkańców i ilość ludzi pragnących iść na studia.​

Dostaliśmy również prognozy o postępach technologicznych naszego kraju:

I produkcji:

Także struktura wojska została diametralnie zmieniona:

Flotą dowodzi Admirał Severian oraz Admirał Tomo55

Wojska lądowe:
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Wiadomości zagraniczne:
    Dwa kraje oficjalnie uznały niepodległość naszego narodu informując nas, o swoich posunięciach:

Zapraszamy na reklamy, a tuż po nich audycja Prosto z EUFI...

3. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Nie wiem czemu, ale nowi dowódcy nie chcą się wczytać :/

EUFI Land AAR
    Odc 3​

Informacje o EUFI Landzie

1. Wiadomości ogólne.

Położenie geograficzne.

W zależności od okresu historycznego, EUFIski trzeba szukać na mapie bardziej na wschód albo bardziej na zachód. Ogólnie można powiedzieć, że EUFI zasadniczo leży między 0 a 180 stopniem szerokości geograficznej na wschodzie i między 0 a 90 stopniem szerokości geograficznej na zachodzie i gdzieś tam powinno się ją znaleźć. Jeśli się nie znajdzie - znaczy, że akurat są rozbiory. [...]
    Eufowska epopeja narodowa zaczyna się od słów: "ZP! Ojczyzno moja!"
    [...]

Regiony geograficzne, ludność.

W EUFI nikt nie mieszka tam gdzie powinien. Ludność wschodniego EUFI jest wysunięta najbardziej na zachód, EUFI zachodnie znajduje się w centrum. Miejscem zamieszkania mieszkańców Rotterdamu jest Luxemburg. Zachodni skrawek ziem Belgijskich znajduje się na południowym wschodzie, toteż największe skupisko Belgów mieści się na północnym zachodzie, w województwie nadmorskim.
    [...]

Struktura społeczna. Poziom życia.

W ciągu ostatnich dwóch lat płaca w EUFI skoczyła z około 30-40 dolarów na miesiąc do około 300-400 - z poziomu Górnej Wolty kraj przesunął się mniej więcej do poziomu Portugalii. Dziesięciokrotna ta poprawa stała się przyczyną wielkiego niezadowolenia społecznego - protestów i strajków płacowych. W jej wyniku bowiem stopa życiowa obniżyła się w sposób niespotykany w historii. W EUFI płaca realna wzrosła tylko w skali światowej, natomiast wewnątrz kraju poważnie spadła. Warunki życia zbliżyły się do świata, ale się pogorszyły. Mamy więc do czynienia z przypadkiem stopy życiowej równocześnie rosnącej i malejącej. Większość osób zatrudnionych w przemyśle, rolnictwie, szkolnictwie i służbie zdrowia, jak również wszyscy bezrobotni, utrzymują się z handlu. Także niektóre osoby zatrudnione w handlu utrzymują się z handlu. Tajemnica handlu zasadza się na tym, że opłaca się coś sprzedać jedynie pod warunkiem, że się tego nie wyprodukowało i że się tego nie kupi. Pozycję społeczną poznaje się po samochodzie. Najwyżej w hierarchii prestiżu społecznego stoi furgonetka. Dalej plasują się samochody z przyczepą, samochody z naczepą i ciągniki. Nieco gorsze, choć jeszcze do zaakceptowania ze względu na swą szerokość, są mercedesy. Inne samochody osobowe jako mało pakowne wskazują na niski standard właściciela, który nie może nic dostarczyć.

[...]

Zmiana ustroju państwa przyczyniła się nieco do pogorszenia stosunków z innymi krajami

W odstępie kilku dni dostaliśmy dwie sprzeczne informacje. Nasie spece od wywiadu szukają dowodów na pokrewieństwo tych zdarzeń

Zbrojenia i układy są na porządku dziennym w Europie. Musimy o zmienić!
    [​IMG][​IMG]

Nowa dywizja Warzkinsa...

I nowy korpus Saszy

Patrol, w celu przygotowań do wojny, w wykonaniu Admirała Tomo

Postęp technologiczny w kraju "Kwitnącego Forum Eufom[​IMG]

4. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

EUFI Land AAR
    Odc 3 - "To oznacza wojnę!'

EUFI LAND, jak każde szanujące się państwo, ma swoją historię - dumną, chwalebną, usłaną sztandarami, trupami poległych w jej obronie wojowników oraz sylwetkami wodzów i królów, srogo spoglądającymi z portretów.

Jako że historia, szczególnie zaś świadomość walecznych czynów i dokonań przodków jest niezwykle potrzebna i ważna dla społeczeństwa, historycy z EUFI LANDU podjęli się trudnego zadania odtworzenia historii państwa w jak najdrobniejszym calu.

Zadanie okazało się nie lada trudne, z prostej przyczyny, że z pradawnych czasów zachowało się niewiele źródeł historycznych. Oddzielenie legend, mitów i półprawd od czystej i nieskalanej prawdy okazało się nadzwyczaj trudne. Mimo to, dzięki wytrwałości i inteligencji badaczy, udało się odrzucić kilka wersji, jak chociażby tę wedle której Eufianie mieliby pochodzić od ślimaków, czy zostać przysłani przez kosmitów.

Według najbardziej prawdopodobnej wersji, utworzenie EUFI LANDU zostało zatwierdzone na 3 zjazdach, gdzie spotkali się przedstawiciele poszczególnych szczepów z terenów Beneluxu – między innymi Raferti, Dzoser, Churchill, lordlarryv. Podczas burzliwych narad i sporów, konsumując niezidentyfikowane napoje, doszli do porozumienia, jak ma wyglądać i funkcjonować EUFI LAND. Światli badacze odrzucili stanowczo wersję, wedle której tworzyli oni zręby państwowości w stanie upojenia alkoholowego czy nawet nieświadomości. Rozpowszechnianie takich poglądów podlega oskarżeniu o herezję i adekwatnej do tego obrzydliwego występku karze. Historycy spierają się co do autentyczności tych postaci – według wielu mogą to być postacie z ludowych mitów lub baśni, nie istniejący w rzeczywistości. Teza ta jest ostro krytykowana przez grono osób twierdzących, że postacie istniały, ba, nawet wciąż istnieją i wpływają na losy kraju. Badania wciąż trwają.

Severian podjął decyzję o podzieleniu swej floty z Rafetim:

Kilka dni później, po agresywnej polityce zagranicznej Norwegii, Eufi zmuszone jest podjąć decyzję o nałożeniu bana:

Crystiano dokonał mistrzowskiego desantu pod Oslo:

A taki sam pod Narvikem dokonał Szymikk:

To była najkrótsza wojna w historii historii.

Autor otrzymał ZP, więc temat zostaje oczyszczony i zamknięty.

Dżemik

5. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

EUFI Land ARR
    Odc 5 - Emigracja?

15 Czerwca 1936 roku. Park van Brussel w stolicy EUFI Landu. Z okazji zwycięskiej kampanii w Norwegii kilku półkowników po przeszkoleniu u Generała Dżemika, Admirała Severiana i u zagranicznych lotników zostaje zaprzysiężonych na generałów. Obecni na ceremonii są zastępca Rullek'a von Rotterdam - Templar IV oraz Marszałek wojska EUFOwego - Ziom12PL:
    - Pułkowniku Kyrios Fantomas wystąp!
    - Pułkownik Kyrios Fantomas zgłasza się!
    - Czy obiecujesz chronić granic EUFI Landu?
    - Ja, żołnierz Wojska EUFI, przysięgam służyć wiernie Imperium EUFI, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza EUFI Landu, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.
    - Z prawa nadanego mi przez Admina naszego ja - Templar IV, pasuję Cię na Generała EUFI Landu!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Arekrem wystąp!
    - Pułkownik Arekrem zgłasza się!
    - Ja, żołnierz Wojska EUFI, przysięgam służyć wiernie Imperium EUFI, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza EUFI Landu, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.
    - Z prawa nadanego mi przez Admina naszego ja - Templar IV, pasuję Cię na Generała EUFI Landu!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Alojzius Pendergast wystąp!
    - Pułkownik Alojzius Pendergast zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku OLI wystąp!
    - Pułkownik OLI zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Maciej wystąp!
    - Pułkownik Maciej zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Arekus wystąp!
    - Pułkownik Arekus zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Fificz wystąp!
    - Pułkownik Fificz zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Irkuck wystąp!
    - Pułkownik Irkuck zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

- Pułkowniku Milka wystąp!
    - Pułkownik Milka zgłasza się!
    - Ku chwale ojczyzny!

Uroczystość ta, wiązała się również z paradą wojsk Marszałka Zioma12PL oraz pokazem pierwszych nowoczesnych jednostek piechoty, oraz kawalerii.

Tak oto EUFI Land pozyskał nowych generałów

Przed kampanią norweską, zapomniano o konwojach. Wściekły Raullek chciał odwołać z nabytków wszystkie jednostki, lecz głównodowodzący tamtejszymi oddziałami Crystiano, zapewnił, że wytrzymają do zbudowania konwojów:

Również marszałek Ziom dostrzegł problemy z zaopatrzeniem:

Severian nakazał wszytkim jednostkom powrót do bazy w Rotterdamie:

Sasza otrzymał nowe jednostki kawalerii wzorowane na jego gwardii przybocznej im. Głównego admina...:

...a Hurtownia Spamu rozpoczęła projektowanie nowych brygad artyleryjskich:

Rozpoczęła się operacja desantowa, którą głównodowodzący Tywon nazwał „Zmywakowe Safari”:
    Gen. Franco rozpoczął powstanie. Spotkał się też z Fafciu Fafciakiem w celu jakiejkolwiek pomocy ze strony EUFI:
    Tymczasem walki o Irlandię trwają:

Tydzień później Franco błaga o pomoc: [​IMG]
    W krótkim czasie pada też Irlandia:

Na prośbę Autora AAR wyczyszczony i zamknięty.

Pozdrawiam
    Severian

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie