Icewind Dale 2 - Czterej Kompanii - VideoAAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Laveris de Navarro, 21 Wrzesień 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Actual Play

Postanowiłem wrócić na to forum. Raczej w nie-chwale, rozpoczynając swojego kolejnego AARa.

Spis treści
    Prolog
    Odcinek 1
    Odcinek 2
    Odcinek 3
    Odcinek 4
    Odcinek 5
    Odcinek 6
    Odcinek 7

Właściwy odcinek:​

[video=youtube;AP9C57W-DoQ]http://www.youtube.com/watch?v=AP9C57W-DoQ[/video]​

Mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie lepiej (wyjść gorzej nie może).

Dlaczego Icewind Dale 2? To na rozgrzewkę mojej YT działalności, raczej dla samego pokazania jak sobie radzę w grze i jak rozwijam bohaterów. Wiadomo, jak akcja się zakończy.

2. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Syn marnotrawny powrócił ;D
    Jak znajdę czas to w spokoju obejrzę :eek:k:

3. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Łeee wideo AAR, za dużo czasu one wymagają by je oglądać.

4. Barlow

Barlow Znany Wszystkim

Do widzenia panu!
    (pewien byłem, że tak się skończy. Marnyś laverisie, marnyś....)

5. Nie lepiej było zrobić normalny AAR z całą masą skrinów?
    Naprawdę trochę nie poszło, lepszy byłby classic aar, w starym dobrym laverisowym stylu.

6. Parkstein

Parkstein Guest

powodzenia na nowej drodze życia! cóż, życie bhawaczakrą się toczy i nic nowego nie ma pod słońcem.

Chociaż w sumie, gdyby nie to, że reklamujesz swojego aara w Najsmutniejszy Sposób na Świecie

To byłoby.

7. Laveris de Navarro

@f_f

Mierzę się z tą formą. Może kiedyś napiszę "w startym dobrym stylu" (najprawdopodobniej z Anno 1602, gdyż gryzie się z Bandicamą). Obecnie chciałbym spróbować, na ile będą wychodzić mi videoAARy.

8. Sitro

Sitro Guest

Podobno liczba hejterów jest wprost proporcjonalna do sukcesu danej osoby. Gratulację! Proszę, nie dawaj wtrąceń po angielsku, jeśli wymawiając próbujesz brzmieć poważnie i rzeczowo to wychodzi z tego parodia ęglisza, jeśli powiesz to nonszalancko to nikt ci nie powinien tego zarzucić. Normalnie wymawiaj słowa tylko jeśli masz porządny akcent, a nie spolszczony gangsta-style.

Tyle ode mnie po pobieżnym wysłuchaniu minutowego odcinka. Głębiej brnąć nie będę.

9. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 2
    [video=youtube;RyoIZSVVI0w]http://www.youtube.com/watch?v=RyoIZSVVI0w[/video]​

Nie wyszło tak jak oczekiwałem. Właściwie to tylko gadania jest trochę więcej z mojej strony. Mam takie "szczęście", że dopiero po wrzuceniu na YT, podczas testów nagrywania odkryłem lepszą konfigurację nagrywania dźwięku. Acz tak naprawdę 50% winy w moim cichym głosie jest moje, gdyż nie mówię wyrazistym, głośnym głosem.

10. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 3

[video=youtube;_zmgcK0cEpY]http://www.youtube.com/watch?v=_zmgcK0cEpY[/video]​

Tym razem, głos lektora głośniejszy. ;)

11. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 4
    [video=youtube;c2oZSHRgvsU]http://www.youtube.com/watch?v=c2oZSHRgvsU[/video]

Uwzględniłem Wasze sugestie z VideoAARu o Klackonach. Niestety, Bandicama oraz zdolności specjalne herosa na F12 przeszkodziły mi w tym: cztery ostatnie minuty obrazu nie nagrało się (nagrały się tylko przerwy między nagraniami, na odwrót. :D ), więc musiałem skasować te cztery minuty lektora. Stąd odcinek wydaje się urwany.

No nic, w następnym odcinku opowiem co miałem w tym. Jak choćby opisanie bohaterów.

12. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Co do pytania koło 4 minuty - strzelam na Gustavusa.
    I jakiego programu używasz do nagrywania głosu?

13. Laveris de Navarro

Audacity do nagrywania, w Camtasii podbijam, aby był odpowiednio głośny.

Mam problem z uchwyceniem dźwięku w grze. Chyba zrobię to chałupniczo i poeksperymentuję z nagrywaniem dźwięku... prosto z dźwięku przestrzennego wydobywajacego się z laptopa. ;D

14. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 5
    [video=youtube;JzXIADtZOwA]http://www.youtube.com/watch?v=JzXIADtZOwA[/video]

Sam jestem zaskoczony, że z niebojowej misji wyszło mi 30 minut nagrania, mimo kilku cięć nagrywania, gdy bohaterowie podróżowali w obie strony.

15. Nikt ważny

Nikt ważny Znany Wszystkim

Zaczynam lubić Archibalda (mimo że to zaklinacz).

16. Laveris de Navarro

Gdybym miał zaczynać grę jeszcze raz, dałbym go na Mistrza Przemiań. Właśnie odkrywam, że czary szkoły Przemian w grze są całkiem niezłe. :)

Archibald to Archibald - niedoszły student magii, który teraz zamiast sesji ma kolosa z życia. ;)

17. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 6
    [video=youtube;JzXIADtZOwA]http://www.youtube.com/watch?v=JzXIADtZOwA[/video]

Za jednym zamachem odcinek do obu AARów. :) Do końca weekendu nie pojawi się odcinek, stąd moja mobilizacja.

Co do sprawy przywództwa w drużynie: w końcu muszę się (sam) na to zdecydować. Demokracja najwyraźniej nie działa. :D

18. Laveris de Navarro

Icewind Dale 2 - Czterej Kompani - Odcinek 7
    [video=youtube;pSfzmK3GUr8]http://www.youtube.com/watch?v=pSfzmK3GUr8[/video]

Ostatni odcinek przed finałową walką w Prologu. :) Trochę zwiedzania miasta i wypełniania misji, aż dziwi mnie to, że zajęło to aż pół godziny.

19. Nikt ważny

Nikt ważny Znany Wszystkim

Trolle tylko ogniem i kwasem, magiczny pocisk nie wystarcza.

20. Laveris de Navarro

Wydawało mi się, że na Vreka (I Rozdział) miecz od Emmy Moonblade działa. A zadaje tylko magiczne obrażenia.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie