II Rzeczpospolita Polska 1936r.

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez sebaa, 1 Maj 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. sebaa

sebaa Aktywny User

W AARze wykorzystuje II RP mod i dodatkowo zedytowalem umocnienia tzw. na całej granicy z czechoslowacja i niemcami po 10 umocnien ladowowych, zeby przetrwac jakos w '39.
    Bede sie starał pisać polskie znaki typu ć, ś bo tak to mam reke w szynie ;d
    Czesc 1

Gdy zmarł Józef Piłsudski nikt nie mógł pokierować państwem. Obecny rząd stara się wprowadzić porządek i rozstawić wojska wzdłuż granic. Postanowiliśmy o większym interwencjonizmie na świecie.

Jak wiadomo politycy chcieli znacjonalizowania gospodarki, lecz nasz rząd do tego nie dopuści, uważamy że wolny rynek to większe dochody z podatków i większy wzrost przemysłu.

Dzięki nowszym technologiom i odkrywaniu coraz to większych złóż surowców w naszym kraju, zmniejsza się bezrobocie, ale i niszczymy środowisko.

Nasz sztab zrozumiał, że należy rozbudować fortyfikacje wokół Warszawy na wypadek kolejnej wojny

Nadszedł też czas rozbudowy armii, bo młode państwo musi być w stanie obronić się przed potencjalnymi agresorami.

Wśród narodu panowało niezadowolenie z powodu pracy Rządu. Nadszedł jednak czas na zmiany, dzięki którym naród nie będzie aż tak niezadowolony.

W obawie przed poczynaniami nazistów, nasz rząd w przypadku wojny stanie po stronie francuskiej.

Włosi po ciężkim stratach wreszcie podbili Etiopię i anektowali te państwo.

W całym kraju doszło do zbiórki pieniędzy na rzecz Funduszu Obrony Morskie, w której założeniach miała powstać Polska Marynarka Wojenna.

Trzeba też zreorganizować armię, bez niej będziemy słabi!

Największym chyba sukcesem tego roku okazał się zakup kolonii bogatych w ropę w ameryce południowej.

Dzięki staraniom polskich dyplomatów alianci raz jeszcze podzielili kolonie z I wojny światowej. Nam przyszedł w udziale Kamerun!

Niepokoje panowały na kresach, gdzie Ukraińcy napadali polskie wioski. Rząd postanowił działać i utworzono Korpus Ochrony Pogranicza w skrócie KOP.

Pytanie do was:
    Eventem walczyć z niemcami pod koniec '38r? Tak zeby wczesniej była wojna.

Dodać sobie też kilka dywizji? m. in. pancerne ;d
    Zwiększyć sobie IC?

Z dalszym rozwinięciem i być może podbojem niemiec w planach odrodzenie imperium polskiego z przed 1772roku ;]

Na życzenie Autora AAR zamknięty i wyczyszczony.

Pozdrawiam
    Severian

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie