Jak przeżyć na bezludnej wyspie czyli Stramed II AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Banas, 5 Maj 2011.

?

Czy mam grać w 1 osobie czy w "mojej" osobie?

Poll closed 12 Maj 2011.
  1. W 1.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. W "swojej"

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Zanim zacznę opowiem ciut o grze:
    Gra polega na tym by przeżyć na bezludnej wyspie aż do ratunku(kampania)
    Ogólnie to taki realny minecraft.

Jak przeżyć na bezludnej wyspie czyli Stranded II AAR
    Odcinek 1 - Au moja głowa...

Intro
    Pewnego dnia...powiedzmy Tomek wybrał się z kumplami na jacht.
    Jeden z nich był pijany i rozbił jacht o wyspe.Gdy tomek obudził się Spojrzał wokół i...
    Aua... Mówiłem żeby nie pił bo jedziemy na jacht i co? Rozbiliśmy się... Albo raczej ja.
    Niewiem gdzie są moi kumple. Mam nadzieje że nic im nie jest.

No cóż póki nikt mnie nie uratuje musze jakoś przetrwać na tej wyspie.
    To będzie idealne miejsce na zamieszkanie. Woda bawełna(troche dalej nie widać na screenie) drewno kamień.
    Koniec intra.

Zanim się osiedle zabije troche fauny.
    Będzie mi potrzebne ich mięso i skóra to później będzie jedzenie i namiot.

Chciałem zapodać screena z ekwipunkiem lecz nie poszło bo normalnego screena zrobiło więc mówie że dorobiłem włócznie żeby sie obronić przed ewentualnie lwami czy czymśtam i młotek do budowy.

Zamierzam Zbudować ot taki prymitywny budyneczek w którym będe spał(Nie da sie spać na ziemi bez niczego bo on wtedy po prostu mówi "nie mogę" i już)

Plac budowy. Żeby zrobić daszek potrzebuje 30 liści i 15 patyków.
    Dobrze że mam blisko drzewa to szybko zdobęde potrzebne materiały.

nie! Nie! NIE! Dawaj szybciej jeszcze pare liści

ufff w samą pore (dlaczego sie tak denerwowałem? W nocy jak nie śpisz to atakują cię lwy)

Dobranoc :)

Koniec

-----------------------------------------------------

Podobało się?

2. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Grałem w to dawno temu ale nigdy nie pojąłem o co chodzi xD

3. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Podobało. Na prawdę. Tylko uważaj na budowę zdań. Jest kilka ,,kwiatków'' w stylu nie pooddzielanych wyrazów, czy wyrazów bez ,,ę'' na końcu (np. troche). A tak poza tym to całkiem fajny. Będę śledził i gwiazdka poleciała :eek:k:!

4. Banas

Dzięki.
    Michall ja ledwo pojmuje.
    Gdyby nie spolszczenie to nawet 1 narzędzia bym nie zrobił.
    Jak chcesz to ci podrzuce :D

5. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Nie znam tej gry , grafika nie powala , ale mam nadzieje , ze nadrobisz to fabula :)

6. Banas

Takie jeszcze pytanko wolicie w formie z 1 osoby (a co to? Hmm Musiałbym zrobić schronienie itp) tak jak jest w intrze
    czy tak jak jest w reszcie odcinka?Z "mojej" osoby

7. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

jak Ci wygodniej :)

8. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Pisz jak Tobie wygodniej.

Tak poza tematem ta gra jest darmowa i ile ma lat?

9. Banas

10. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Ej, ale ta gra nazywa się Stranded, a nie Stramed!

PS> TAk, poza tym - trochę ubogo, a bez składu i ładu.

11. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Mało teksta i skrina!

:p

I jeśli pytanie o formę pisania nadal jest aktualne - to pisz w 1 osobie (będzie śmieszniej - np. jak zabijesz małpę) ;)

12. Banas

Milven - wiem już poprawiłem. Ubogo bo nowa gra a nowa gra to caly czas trzeba zbierać i zbierać i co mam opisywać: "uderzyłem w drzewo. zebrałem 2 patyki. Uderzyłem raz jeszcze. Zebrałem 1 kore." ?

13. wiktorx10

wiktorx10 Aktywny User

nawet fajne będę czytał powodzenia :)

14. Szlachcic

Co do stylu pisania - sugeruję mini AAR (w osobie ,,swojej''), ale jeśli Tobie łatwiej jest w pierwszej... nie widzę problemu. Powodzenia! :)

15. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Znacie to?
    "Za mało tekstu, za dużo screenów!"
    Po raz pierwszy to popieram :) Popracuj lekko nad stylem pisania i staraj się w grze nie wychodzić do windy, bo wtedy grafika siada. No i trochę więcej tego, proszę!

16. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Ja nie wiem dlaczego craftingu w tej grze nie ogarnąłem :D

17. Peeguła

Nikt tego nie ogarnął. Ja grałem dwa tygodnie i się poddałem, bo nie potrafiłem zrobić kilku narzędzi.

18. Kessair

Kessair Aktywny User

Czemu wieczorem i w nocy na ziemi regularnie występują dziwne okrągło-podobne kształty?

19. Ja ogarnąłem gre, ale myslalem że to sandbox typu minecrafta-nic sie tam nie robi, nie ma celu. A jeżeli trzeba uciec, to nie mam pojęcia jak :D Ja miałem ładną plantacje winorośli (?) i zboża, ogólnie, fajnie się mieszkało. Znudziło mi się, ponieważ nie było tam żadnego celu.

20. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

niegdy nie lubiales najwidoczneij ogladac/czytac historii o robinsonie crusoe :)

21. Banas

Hah poczytaj na internecie jest mnóstwo poradników typu W trybie przygody musisz zrobić to to i to potem przenosi cię na kolejną wyspe na której coś innego...

A tu podrzuce Craft-poradnik po angielsku ale dacie radę ;)
    http://stranded2.wikia.com/wiki/Crafting

22. Banas

Odcinek 2 - Ognisko i składzik​

No cóż muszę zmienić początek ponieważ podczas spolszczania gra się zrypała wraz z savem trudno nie będe po raz 2 pisał tego samego więc pokaże miejsce zamieszkania na początku a dalej to będzie jak już zbuduje daszek.(bo na tym skończyłem)

Tubylec! Nikt mi o tym nie mówił!
    Nie wiem czy mam go zaatakować czy się przyjaźnić.
    Póki co nie atakuje mnie proponuje mi tylko miksturki za chleb i mięso.
    To od was zależy czy pójdzie na śmierć czy będzie po prostu tu żyć.(Osiedle się obok bo ma źródło pitnej wody)

Bawełna!
    Dobrze bawełna jest raczej rzadka a dzięki niej moge mieć sznurek na sieć wędke czy łuk.(Najbardziej przyda mi sie sieć do łapania motyli. Dzięki nim można więcęj nosić)
    Ogólnie 1 bawełna to 1 sznurek a z jednego krzaka wydobyłem jej 70 więc wstrzymam się z przeróbką bo to trochę trwa.

Następną ważną budowlą jest ognisko. Dzięki niemu dostaje dostęp do nowych budynków jak też moge od niego podpalać patyki na pochodnie czy piec mięso.
    Potrzeba mi 50 patyków i 10 kamieni. Dobrze że zrobiłem te sieć i złapałem 4 motyle razem to 2000 gramów mniej. Łatwiej będzie zdobyć te rzeczy a nie po zdobyciu trzech wracać się i dodawać bo nie ma miejsca.

I tak rąbiąc w drzewo ze wściekłości udało mi się je zniszczyć. Zostały pnie.
    Dzięki nim niedługo powstanie składzik.

Dorobiłem wędke ze zgiętego patyka(zanurzony w wodzie) i nitki.
    Teraz będe mógł łowić. A i powstało ognisko. Teraz trzeba je rozpalić. Hmmm zapałki nie, zapalniczka też nie... Już wiem Patyk i kora = Ogień! Udało się za 3 razem. Teraz będe mógł działać w nocy.

o_O Deszcz! dopiero co rozpaliłem to ognisko! Nosz ja (Te słowa nawet zacenzurowane są zbyt brutalne). Tak się natrudziłem! Ech zacznę od nowa.
    Na koniec powiem co odblokowało ognisko:
    -Pochodnia
    -Płot
    -Skład
    -Skład kamieni
    -Skład drewna
    Koniec

-----------------------------------------

Ogólnie chciałem troche dłuższy zrobić odcinek ale deszcz albo raczej burza zmuszają mnie do siedzenia pod daszkiem. Dlaczego? Słysze pioruny więc wole nie ryzykować że mnie trzaśnie :F

23. Peeguła

Pioruny to tylko efekt graficzny, ale nie wpływa na grę. Poczekam, aż zbudujesz statek. Ludź ma przeżyć!

24. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Nie! Niech małpy zrobią z niego gulasz! :p

25. Szlachcic

I podzielą się z tubylcami! A odcinek fajny. Życzę powodzenia ;)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie