Jaką wybrać konsolę

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez de Mont Salvy, 29 Maj 2017.

1. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Planuję zakup konsoli a kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę. Jaki model polecacie?

2. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

PC :v

3. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

PC Master Race

A tak na serio to albo Xbox albo PS (Captain Obvious)

Nie mam konsoli, kiedyś u znajomego się Xboxem bawiłem. Tyle w temacie mojego doświadczenia. Ale generalnie to zwrocilbym uwagę na bazę tytułów. Wiadomo, że Xbox 360 i PS3 maja je obfitsze, ale są jeszcze opcje kompatybilności wstecznej.
    Druga sprawa są dedyki, w takiego Halo pograsz tylko na Xbox.

4. de Mont Salvy

No właśnie ma to być konsola - nie dla mnie uściślając. ;)

5. ers

de Mont Salvy lubi to.
  6. ers

Przepraszam za post pod postem, ale byś nie zauważył. Jest jeszcze opcja nr 3 - konsola przenośna. Tu w sumie mamy wybór między mającym już trochę na karku Nintendo 3DS (nadal nie złamany, brak symulatorów takich jak np. GBA czy NDSa) lub świeżutki Nintendo Switch, który może być zarówno normalna konsolą domową jak i konsola przenośną, jak wyżej wspomniane 3DS lub NDS.

7. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

Zależy w jakim wieku jest osoba, której chcesz to kupić. Dla dzieciaka można wziąć Wii U lub Xkloca z Kinectem. Duży wybór gier dla dzieci, jak i dla bardziej casualowych dorosłych. Rodzinne granie z jakąś częścią aktywności fizycznej, szczególnie kiedy trzeba machać jak głupi, żeby odbić piłeczkę, czy co tam akurat się w danej grze robi.

Natomiast dla nastolatków i starszych polecałbym PS4. Świetne tytuły, których na pececie nie uświadczysz. Np. Last of Us, Podróż, Persona 5, Yakuza 0.

de Mont Salvy i casanunda lubią to.
  8. de Mont Salvy

Chodzi o dziecko-komunistę.

9. Krakau

Krakau Ten, o Którym mówią Księgi

Zasadniczo z mojego doświadczenia z moim bratem i jego kolegami to dzieci często mają silne opinie na temat tego czy lepsze PS4 czy Xbox One, więc najlepiej wybadać dziecko.

Ale lepszym wyborem na polskie warunki wydaje mi się PS4, bo jest popularniejsze, więc będzie dziecko mogło grać z kolegami przez neta. A exclusivy Xboxa i Nintendo się u nas słabo przyjęły, mało kto się tymi różnymi Halo, Forzami, Bayonettami czy Mariami jara.

No i na pewno nie bierz konsoli z poprzedniej generacji.

Akurat we wszystkie te 4 gry można też grać na PS3, więc trochę dziwne, że je wyszczególniłeś xd

de Mont Salvy lubi to.
  10. ers

Co do Wii U to ja jednak już bym wybrał PS4. Czemu?
    Minecraft, Tomb Rider I inne gry dla nastolatków co najmniej. W tych czasach 10-cio latki grają w takie GTA V, czy jakieś Dark fantasy, gdzie krew się leje strumieniami. Nikt na oznaczenia z orkowe nie zwraca uwagi.

Przypadeg?

Ostatnia edycja: 31 Maj 2017
  11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jak dla dziecka to bym poszedł w Switcha, jego problem potem, że wszystko wychodzi 3 razy drożej :D

Jak dzieciak ma grać po sieci, to zależy też w co, są gry, które rządzą na Xboxie, są takie, które na PS4.

A jak ma pykać tylko u siebie w domku, to zależy od preferencji dziecka. Którego pada woli, jakie "exclusivy" są itp... ogólnie to może brzmi śmiesznie z punktu widzenia PC, ale podobno tam to ma znaczenie :D

Jak Xbox albo PS4 to lepiej brać wersje poprawione (One S albo Pro), zawsze ciutkę lepiej będzie chodzić. Tradycyjnie im większy dysk twardy tym lepiej. Chyba, że są mniejsze wersje z SSD, nie wiem czy Sony i MS doszły do tego etapu, jeśli tak, to SSD jest lepszym wyborem praktycznie zawsze.

A jak młody chce być bardzo oryginalny, to może w streaming od Nvidii zainwestować? Tylko tutaj już trzeba dobrego neta, najlepiej na światłowodzie.

12. ers

Dyskusja nad doborem konsoli z punktu widzenia PC Master Race. Serio, oprócz powtarzanych ogólników, nikt nie podał jakichś różnic technicznych, np. dlaczego PS4 lepsze od Xbox One :D

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Bo to w dzisiejszych czasach też nie ma takiego znaczenia. Mało która gra ma stabilne 60 fps, zdecydowana większość chodzi między 30 a 60, a masa gier i tak ma zwiechy poniżej 30 czy to Xbox czy PS. Konsola to nie kwestia wydajności, a tego, że płacisz niewielkie pieniądze, wkładasz płytę i grasz, bez żadnego kombinowania.

I z tego jak rozmawiam, to przeważnie jest wojna o to, który pad jest lepszy albo które exclusive czy płatne usługi na danej platformie więcej dają.

Sam wolę pada od MS, bo lepiej się dogadywał ze Steam, plus nienawidzę dwóch analogów obok siebie. Dodatkowo jak ktoś ma duże dłonie, to pad z PS4 trzyma się niewygodnie, przy małym komuniście raczej nie ma to znaczenia ;)

14. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

Akurat to z wkładaniem płyty i graniem to legenda, już w poprzedniej generacji to już było nieaktualne, gry i tak trzeba instalować żeby działały dobrze i ewentualnie ściągały aktulizacje

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Skrót myślowy, niczego to nie zmienia.

Jak dla mnie najważniejsze dalej jest co lubi dana osoba akurat, szczególnie że przeważnie to się sprowadza jak przy wojnie Zieloni vs Czerwoni: czy kiedykolwiek na czymś się zraziłeś albo zawsze byłeś zadowolony, więc nie widzisz powodu przechodzenia do konkurencji.

Ostatnia edycja: 31 Maj 2017

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie