Japonia AAR

Temat na forum 'Victoria - AARy' rozpoczęty przez superman, 19 Kwiecień 2005.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

Gram na Vipie 04a, poziom trudny, agresywnosc AI, wsciekly.
    Przez pare lat sie nic nie dzieje, edukacja na maxa, zadnych badan (i tak dostane wszystkie technologie potrzebne po 'ucywilizowaniu', wiec szkoda zuzywac z trudem uciulanych punktow :) )
    Wydarzenie - szlachta wstepuje do armii, mam dywizje kawalerii, do tego jeszcze pare dywizji nieregularncyh i moj potencjal milit, wynosi 3, szybciej rosnie mi prestiz. Kolejny event, wiodacy naukowiec uciekl do mojego kraju, odkrylem romantyzm.
    List od Holendrow - przyjmuje, ale nie chce byc ich satelita. Misja Perry'ego - przelamuje izolacje,mam juz w sumie 30 pkt badan, przydadza sie pozniej. Niestety prestiz spadl mi do -17.
    Odkryto sztuke romantyczna,nagle mam rowno 100 pkt prestizu :D i rok 1850, jak na razie nie jest zbyt ciekawie, ale jeszcze sie rozkrece. Tym bardziej ze dostaje kolejne 173 pkt za lit. romantyczna :D Nie wierze, kolejne odkrycie - muzyka romantyczna i mam juz 448 prestizu. Naukowcowi ktory przyniosl ze soba Romantyzm chetnie wybudowalbym piramide, pare palacow i dal mu prywatna armie :) Pozycja w rankingu - 14, przede mna USCA, chociaz maja tylko 170 prestizu, gorszy potencjal militarny, PP lepsze tylko o 9 pkt! Szkoda, bo moglbym byc pierwszym chyba niecywilizowanym panstwem, potega.
    Rozpoczynam badanie tech. Banki Prywatne - blad, bo moglem zrobic to o wiele wczesniej. Pieniedzy mam ponad 100 tys. ale banki daja plus 10 proc do podatkow dla klas wyzszej i sredniej, a az 20 proc dla nizszej. No, ale za duzo punktow nie stracilem, bo kolejny dobry event - nieoczekiwany wynalazek, daje mi 8 pkt badan. Decyduje sie wiec na kolejna tech. - przemysl wydawniczy, da mi to upragnione 5 czesci maszyn, do tej pory choc mam najwiekszy prestiz, nie udalo mi sie kupic nawet 1 :? OK. mam czesci maszyn, rozbudowuje hute szkla, buduje tartak, a nastepnie go rozbudowuje dalej. Nie mam juz czesci maszyn ale za to PP przekroczyl 60. Gdyby jeszcze do tego potencjal militarny byl wiekszy niz 3, moglbym sie ucywilizowac bez zadnych eventow..
    Rok 1860, przestaje obowiazywac zakaz kolonizacji Azji, wiec buduje misje na lokalnych wysepkach, jest ich chyba 5. Chwile pozniej Meiji Restoration, zaczyna sie prawdziwa zabawa :)
    Rozbudowa floty i armii oczywiscie, Chiny nie chca oddac Ryukyu, ale to chyba nie jest az tak istotne skoro to ja je skolonizuje. jedno co mnie ciekawi, to dlaczego do cholery nie zmienily sie partie! Nadal mam Frakcje Szogunatu i Cesarska, ktore maja w programie gospodarke planowa :?
    Rok 1863, dostaje 3 kolonie: Kuryle, Ryukyu i cos jeszcze, nie pamietam szczerze mowiac. Niestety musze zuzyc 100 pkt prestizu na wypowiedzenie Korei wojny. Trwa ona okolo roku, konczy sie upokorzeniem przeciwnika, niepotrzebnie biore jeszcze odszkodowania wojenne, bo Korea ma pot. przemyslowy -1888. Wiec dostaje z powrotem tylko 6 pkt prestizu, ale teraz moge juz ich atakowac kiedy mi sie zywnie spodoba. W miedzyczasie liczba jednostek ktore moge zmobilizowac zwieksza sie do 30, flota to 18 statkow...

To na razie tyle, jak bede mial czas i chec, napisze reszte :)
    ________________________________________________________________________________________

OT skasowano - AAR zamknięty - w celu kontynuowania proszę zgłosić się do administracji forum.
    Raferti

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie