Korean AAR

Temat na forum 'Victoria - AARy' rozpoczęty przez Fetta, 3 Październik 2005.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Fetta

Fetta Aktywny User

Widze ze mamy tutaj posuche na AARy z Vicky, wiec wpadlem na pomysl zrobienia wlasnego - Korea. [glow=indigo:a5d2a7f84f]DOBRY POMYSL?[/glow:a5d2a7f84f] jak tak to niedlugo biore sie do roboty :)

2. Fetta

Fetta Aktywny User

okey, zaraz zabieram sie do roboty :)
    tak wiec zalozenia:
    1. bez lamerskiego wymieniania 3 prowow na 5
    2. bez handlu technologia za kase (nawet jesli kogokolwiek wyprzedze technologicznie :p)
    3. bez innych chamskich exploitow
    4. zadnych bzdurnych historyjek, po prostu relacja z gry

i cele :)
    1. jak najszybciej sie ucywilizowac
    2. zostac GP
    3. Wygrac wojne z Prusami/W. Brytania/Francja
    4. Anektowac Chiny

Gra Normal/Normal, najnowszy patch, vanilla (na vipie duzo ciezej cywilizowac :p)

ide w nieznane - nigdy tego wczesniej nie robilem :D no ale powinno byc dobrze :p zyczcie mi szczescia.

[ Dodano: Wto Paź 04, 2005 1:56 pm ]
    [center:14eb048f33]KOREA
    LATA 1836-43[/center:14eb048f33]

Oto Korea

Do ucywilizowania potrzebuje:
    -100 punktów prestiżu
    -50 punktów przemysłu
    -10 punktów militarnych

Budżet ustawiam następująco:
    edukacja zerowa, aby była kasa na kolonizacje, walka z przestępczością max - bardzo bardzo potrzebuję dobrych eventów, z którymi związana jest pierwsza droga ucywilizowania się :) Z kolei wydatki obronne na max, żeby miec punkty dowodzenia (leadership) na budowę kolonii.
    Na poczatku zajme sie prestiżem - jako, że to sprawa najprostsza. 1 stycznia 1836 Korea rozpoczęła przygotowania do masowej kolonizacji. W tym celu rozkazano zakupić duże ilości drewna i cementu. Drewno było na początku roku łatwo dostępne
    Natomiast cementu zero. Miałem jednak nadzieję, że wkrótce i Korea z zerowym prestiżem będzie mogła kupić troche tego cennego materiału. Wkrótce strumienie cementu zaczęły płynąć ulicami Seulu.
    W związku z tym, że miałem już potrzebne surowce, rozpocząłem budowę pierwszej kolonii w Dżibuti
    Wkrótce miałem już wystarczające zapasy cementu i drewna, więc zaprzestałem skupu
    Dalej rozwijanymi koloniami były Bonin (jedna wysepka na pacyfiku) oraz Kamerun.
    Tymczasem w Europie trwa drugi kryzys irientalny, Ottomani dostaja baty od Egiptu :)
    Dnia 9 lutego 1943 roku zostaje oficjalnie objęta w posiadanie kolonia Bonin, a Korea posiada 101 punktów prestiżu. Łatwa część za nami :D
    Tym optymistycznym akcentem kończę pierwszą część AARa.

3. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Mam nadzieje ze choc ten jeden aar uda ci sie dokonczyc :p. Albo chocaz wyjsc poza 2-3 odcinki. Ale życze powodzenia

4. Wehr

Wehr Znany Wszystkim

Dodam od siebie, że gra bez Vipa będzie banalna i po pewnym czasie nudna. :p

5. kszczypka

kszczypka Guest

Nie lepiej grac w polskiej wersji językowej? A poza tym jest za mało tekstu i dużo obrazków.

6. Fetta

Fetta Aktywny User

Niestety AAR zostaje zakonczony, gdyz Korea zostala podbita :p Nieopatrznie glupia aneksja Syjamu nabilem sobie sporo BB, po czym wypowiedziala mi wojne Wielka Brytania, jako ze mielismy sasiadujace kolonie :( tak wiec moje mocarstwowe ambicje zostaly poskromione. Rok do ktorego dotarlem to 1856 - zadne osiagniecie. Na oslode dodam tylko ze mialem bodajze 208 prestizu, 73 Przemyslu i juz 4 punkty wojskowe... bylo blisko :(

7. Wehr

Wehr Znany Wszystkim

AAR został zakończony i go zamykam.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie