KPP Ławica - Emergency 4

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Szycha, 11 Styczeń 2011.

1. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

"Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków Policjanta, ślubuję: służyć wiernie Narodowi, chronić ustanowiony Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej porządek prawny, strzec bezpieczeństwa Państwa i jego obywateli, nawet z narażeniem życia. Wykonując powierzone mi zadania, ślubuję pilnie przestrzegać prawa, dochować wierności konstytucyjnym organom Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegać dyscypliny służbowej oraz wykonywać rozkazy i polecenia przełożonych. Ślubuję strzec tajemnicy państwowej i służbowej, a także honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad etyki zawodowej"​

Prolog
    Komenda Powiatowa Policji w Ławicy

W Oddziale Prewencji i Ruchu Drogowego służy 42 funkcjonariuszy Policji. Komendę Powiatową wspiera Komenda Wojewódzka w postaci Oddziałów Prewencji Policji do tłumienia zamieszek oraz SPAT - Samodzielny Pododział Antyterrorystyczny.

Na stanie znajdują się w:

Wydziale Prewencji:
    4 x Daewoo-FSO Polonez Caro Plus
    1 x Ford Transit
    2 x WV Transporter 4 (jeden w wersji OPP)
    1 x Opel Astra

Wydziale Ruchu Drogowego:
    1 x Skoda Octavia

KPP Ławica działa i wspiera inne służby publiczne. Oprócz tego w mieścia działa komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej oraz Ochotnicza Straż Pożarna. Szpital Powiatowy wraz z oddziałem Ratownictwa Medycznego.

12 Maja 2010 roku. Godzina 7.45
    Dyżurka KPP Ławica. Dyżurny: St. Aspirant Krzysztof Nowak.
    - Komenda Powiatowa Policji w Ławicy w czym mogę pomóc?
    - Policja? Pomóźcie mi...
    cdn...

Szajkę Przemytników którą rozpracujemy zarządza Irkuck... :p

2. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Jakaś gra komputerowa? :p

3. Severian

Severian Doctore

4. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Wiadomo, nieco krótko, ale primo że wstęp, a secundo - jakoś zacząć trzeba.
    No i niezła gra, tego jeszcze chyba nie było. Jakbyśmy mieli jakieś JP tutaj to już masz przewalone ziom. :D
    Do czego dąże, żebyś pokminił z formatowaniem tekstu - np. rozpis stanu zrobić w tabelce, lub fajnie pogrubić nagłówek. Wszystko zależy od dalszej treści, ale fajnym formatowaniem można wiele osiągnąć ;)

Więc, keep it up homies, ;) Akcja musi być, :D

5. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Lubię E4, ale strasznie frustruje mnie brak aktywnej pauzy. Będę czytać i łap repa :eek:k:

6. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

To już koniec?

7. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Komenda Powiatowa Policji w Ławicy
    Odcinek 1

Komenda w pełnej krasie.

12 Maja 2010 roku. Godzina 14:02
    Dyżurka KPP Ławica. Dyżurny: St. Aspirant Krzysztof Nowak.
    - Komenda Powiatowa Policji w Ławicy w czym mogę pomóc?
    - Chciałbym zgłosić nielegalną demonstrację. Na Placu Kościuszki zebrało się pare osób i są agresywni w stosunku do przechodniów. Skandują też wulgarne hasła.
    - Ile jest demonstrantów?
    - Ciężko powiedzieć, rozproszyli się po całym placu i zaczepiają przechodniów. Na oko około 10 do 15 osób.
    - Czy mają jakąś broń?
    - Nie zauważyłem nic takiego.
    - Dobrze dziękuję za informację. Proszę się z tamtąd oddalić i nie narażać zdrowia. Dysponuje tam radiowozy.

Godzina 14:04
    Podjęto decyzję o wysłaniu dwóch Polonezów i dwóch Volkswagenów Transporterów. Łącznie 14 funkcjonairuszy, w tym 5 w stroju ochronnym OPP. Nie było czasu na ściągniecię Plutonów Prewencji ze Stołecznej, dlatego wykorzystano środki miejscowe.
    Zadanie polegało na systematycznym wyłapaniu wszystkich demonstrantów do dyzpozycji prokuratora.
    Dyżurny: St. Aspirant Krzysztof Nowak.
    - 041 zgłoś się.
    - Tu 041.
    - Na Placu Kościuszki doszło do nielegalnej demonstrancji. Jedź tam i ogarnijcie to wszystko. Ma być tam do 15 osób. Na miejscie wysłałem już ekipe OPP, 025 i 042.
    - Zrozumiałem. Bez odbioru.

Przyjazd radiowozów na miejsce.

Godzina 14:10
    Na miejsce przybywają radiowozy.
    Policjanci utworzyli prowizoryczny kordon. Za głównymi siłami nadal pozostawało paru demonstrantów, którzy zostali pospiesznie wyłapani.
    Zatrzymano już kilka osób, które odstawiono do suki.

Pierwsze starcia.

Maruderzy

Szyk nadal utrzymany

Godzina 15:00
    Jeden z funkcjonariuszy został ciężko ranny, trafiony butelką w głowę. Również po stronie demonstrantów byli ranni w wyniku obezwładnienia ich przez funkcjonaiuszy.
    - Tu 025. Funkcjonariusz ranny. Przyślijcie trzy karetki.
    - Oficer dyżurny. Zrozumiałem. Zaraz podeśle.
    - Dzięki.

Ranny funkcjonariusz.

Godzina 15:49
    Na Placu jest już spokojnie. Lekarze opatrują rannych w wyniku bójek.

Teraz pracują Severiany

Godzina 16:10
    Odesłane zostały karetki z rannymi.

Godzina 16:41
    Akcja została uznana za zakończoną. Ranne zostały 3 osoby w tym jeden funkcjonariusz. Aresztowano 8 osób, którym zostaną postawione zarzuty. Reszta uciekła.

Powrót jednostek na fabrykę

Godzina 18:33
    - Aspirant Nowak, słucham?
    - Policja? Złodziej wyrwał mi saszetkę z pieniędzmi i dokumetami.
    - Gdzie?
    - Przy kiosku na ulicy Tietza. Ucieka między budynkami w stronę lasku Koleńskiego.
    - Jak wyglądał?
    - Brązowa kurtka i jeansy.
    - Przyjąłem zgłoszenie. Proszę pozostać przy tym kiosku, zaraz podjadą radiowozy.

- 045 i 046. Mamy złgoszenie o kieszonkowcu, Ucieka z ulicy Tietza w stronę Lasu Kolno.
    - 046 zrozumiałem. Jadę na miejsce.
    - 045 również.

Poszkodowany i Kieszonkowiec

Godzina 18:37
    Radiowozy docierają na ul. Tietza. Objeżdzają budynek i kilka minut później łapią złodzieja, który chce uciec do lasu. Sprawca został aresztowany. Zostana postawione mu zarzuty. Poszkodowany otrzymał swoją własność z powrotem.

Szybka reakcja funkcjonariuszy.

Dopadnięcie złodzieja

Godzina 04:23
    - 041?
    - 041 zgłasza się.
    - Mamy informację o pijanym awanturniku, który rzuca się na przechodniów przy ulicy Polnej 12.
    - 041, zrozumiałem, udaje się na miejsce.
    Akcja była krótka. O 4:36 radiowóz podjechał i zwinął sprawcę zajścia. Na miejsce osoby postronne wezwały karetkę do pobitego przez agresywnego pijanego.

Bijatyka

Szybkie i precyzyjne działanie załogi radiowozu

13 Maja 2010 roku. Godzina 6:00

Wchodzi kolejna zmiana.

Komenda przed świtem

Godzina 10:00
    W Komendzie Powiatowej Policji w Ławicy pojawiły się nowe radiowozy w zamian za wysłużone cztery Polonezy i Forda Transita. Tym razem z funduszy przeznaczonych na modernizację Policji zakupiono dla Prewencji: cztery Kia Cee'dy, dwa Fiaty Ducato, oraz nieoznakowaną Skodę Octavię. Dla WRD zakupiono nieoznakowaną Opla Vectre oraz Skodę Okctavię. Auta będą wykorzystywane w codziennej służbie patrolowej.

Rozmowa między Nadkomisarzem Małeckim - dowódcą Oddziału Prewencji i Ruchu Drogowego oraz Inspektorem Koperem - Komendantem KPP w Ławicy.
    - To wielki krok na drodze modernizacji zaplecza samochodowego naszej Komendy.
    - Racja, Panie Inspektorze...
    Dwadzieścia metrów dalej... Rozmowa Sierżanta Stępnia i Mł. Aspiranta Górniaka
    - Stefan, nareszcie *****! Pozbyliśmy się tych starych rzęchów.
    - No. Już dość miałem tych Trapezów. Człowiek nie wiedział, czy przeżyje patrol.

Poczciwe Trapezy odchodzą...

Czas na nowe maszyny, które wzocnią potencjał działania KKP Ławica

Ciężko w tej grze odzwierciedlić prawdziwe sytuacje z życia wzięte, dlatego proszę o przymróżenie oka na mechanikę gry. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Odcinek trochę "bez życia" w formie serialów dokumentalnych, ale to się zmieni ;)

@ Ober - ;)
    @ Kentucky - mam nadzieje, że Cię zadowole AARem :)
    @ Goliat - cóż za merytorycznie bogaty post ;) nie to nie jest koniec.

8. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Coś mało policjantów podczas demonstracji...

9. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Na zmianie jest 21 ludzi:D tylko 6 zostało pilnować Komendy :D

10. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Wiesz... mało to bylo AARów z prologiem nawet nie z gry, które na tym się kończyły? A akurat Ty tak lubisz, to wiesz :p

Jak dla mnie mało klimatycznie, fakt przydałoby się więcej policji.

11. infantryman

infantryman Ten, o Którym mówią Księgi

A więc jest to multiplayer AAR?

No i niech Wam nowy sprzęt jak najlepiej służy! Dobrze, że poldki pójdą wreszcie na złom :D.

12. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Nie, to na pewno nie jest koniec i jestem za :D
    Fajne takie, a masz jakieś misje czy to jest ogólnie gra, rozumiesz, że normalnie leci czas i te wszystkie wypadki sie dzieją?
    Chciałbym rzec "wincyj tekstu", no ale nie ma za bardzo co więcej - jest na styk. Może jedynie mogłeś jakieś tło dla tych demonstrantów, o co im chodziło.

Ale tak, to super ;)

13. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Goliat - ok, sorry, lubię czy nie, to już za mną ;) pierwszy odcinek, musze się dotrzeć ;)
    Ober - ta.. tło:p krzyczeli tylko "precz z policją" :D

14. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Ba, ja czekam na trzęsienie ziemi albo podpalacza fabryki :p Łap repa ;)

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

[mobilizator]Tym razem już naprawdę koniec?[/mobilizator]

16. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Nie, sesja. Ucz się Goliatuncio

17. Mazarini

Mazarini Ten, o Którym mówią Księgi

Super Szychuś! Też mam Emergency 4. Co to za mod? Plac Kościuszki, prawie jak u nas w Międzychodzie :)

18. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Nie miałem czego wymyśleć ;) Co do koljenych odcinków będą za tydzień, w chwili obecnej cały mój czas chłonie praca i przygotowania do sesji ;)
    Bądzcie w gotowości ;)

19. Zoor

Zoor Ideolog gender

O matko, dopiero teraz zauważyłem odcinek!
    Ja chcę tego więcej!

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie