Kraj Piorunowego Smoka

Temat na forum 'HoI - AARy' rozpoczęty przez TROCKI2, 16 Marzec 2009.

?

Typ AAR

Poll closed 21 Marzec 2009.
  1. Humorystyczny

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Normalny

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Jaki chce

0 głos(y/ów)
    0,0%
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TROCKI2

TROCKI2 Zbanowany

Bhutan (Druk, Królestwo Bhutanu - Druk Jul) – państwo w Azji Południowej, we wschodnich Himalajach graniczące na północy i zachodzie z Tybetem a na południu i wschodzie z Indiami; bez dostępu do morza. Lokalna nazwa Druk Jul oznacza Królestwo Smoka.

Mieszkańcy Bhutanu nazywają siebie Druk Pa - ludzie grzmotu.

2. TROCKI2

TROCKI2 Zbanowany

Luksemburg ma 7 pp ok dziś nie bo nawet nie zacząłem pisać albo grać a mam jutro 2 spr T_T
    może wieczorem dodam

A właśnie jak chcecie się czegoś dowiedzieć o Bhutanie ciekawy film http://www.youtube.com/watch?v=mLZa8YDPl4k

2 za Humorystyczny na pewno tego chcecie xD

Dobra piszę normalny choć zrobiłem już screeny z polakami na oceanie indyjski ^_^\'

---------- Post dodano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

---------- Post dodano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Początki

1936

Audiencja​
    Ekscelencjo przybyli urzędnicy
    Niech wejdą mam do nich kilka pytań.
    Królu musimy stworzyć dywizję lotnicza, proponuję dywizjon samolotów nurkujących do wsparcia naszej piechoty.
    Przybyłeś do nas z daleka mam nadzieję że się nie mylisz zatem niech tak będzie !
    Dziękuje
    Kto następny ?
    Namgaly Bahdur
    Niech przyjdzie znam go od dawna.
    Witam ekscelencjo .
    Witam chciałbym wiedzieć co z naszą armią
    Ogólnie w warunkach pokoju środki militarne są wystarczające ,proponuję podział armii na dwie samodzielne armie małe ale mobilne .
    Więc doborowe jednostki przejdą do królewskiej armii Bhutanu dowodzonej przez Sonama Pradkhuna .
    Jest to dobry generał niech będzie dziś mam dobry dzień .
    A 1 korpus będzie dowodzony przeze mnie mówiąc po cichu nie chcę by Brytyjczycy mieli dużą władzę nad armią
    Dobrze ciebie rozumiem postaram sprzymierzyć się z Tybetem i Sinkiangiem by stworzyć jakąś organizację nie chińską nie japońską a azjatycką rozumiesz ?
    Tak ekscelencjo może wyjdźmy z sojuszu z WB ?
    Nie niestety Wielka Brytania jest zbyt silna musimy z nimi jakoś żyć choć mają inne problemy ... więc na razie nie ale później możliwe.
    Dobrze dziękuje wam wszystkim za przybycie teraz możecie odejść .

Ulica Lhasy

W czerwcu Król wybrał się do Lhasy pojechał w nadziei na znalezienie poparcia dla utworzenia ligi .
    Spotkanie z Dalajlamą przebiegało w przyjacielskiej atmosferze, rząd tybetu został raczej przekonany do naszych poglądów ogólnopolitycznych i dyplomatycznych.

Tybet i Bhutan był zadowolony z możliwości stworzenia nowego sojuszu .

Dobra to na tyle czekam na podpowiedzi i wylew nienawiści :D

3. TROCKI2

TROCKI2 Zbanowany

NEW YORK TIMES

New York Times​

BHUTAN​

W styczniu 1937 roku nasi najlepsi alpiniści wybrali się do Bhutanu, który jest krajem położonym w Himalajach .
    Przygotowują się do wyprawy na najwyższy szczyt ,zwany przez miejscową ludność Gangkhar Puensum ( na granicy Tybetańsko o Bhutańskiej )
    Góra jest niebezpieczna gdyż nikt jeszcze jej nie zdobył a miejscowa ludność czuje respekt przed wspinaczką .

Gangkhar ​
    Miejmy nadzieję że naszym alpinistom się uda, jedyne co pozostaje nam teraz do zrobienia to opisać kraj zwany Bhutanem .
    A więc kraj posiada dwie stolice letnią thimphu
    I zimową Punakha
    Jego kultura jest bardzo podobna do tybetańskiej ,
    świadczy o tym np ta sama odmiana buddyzmu ,krajem rządzi król aktualnie jest nim Jigme Wangchluk .
    podróżując po tym państwie zauważyłem że kraj jest bardzo zróżnicowany klimatycznie a przeciętny bhutańczyk traktuję rubieże swego kraju jak koniec świata .
    Państwo jest jakby twierdzą z górami zamiast murów przez co Brytyjczycy nie mają zbyt wiele do powiedzenie w sprawach gospodarczych i politycznych kraju .

Rząd Bhutanu

Król Bhutanu często spotyka się z Dalajlamą wspominają o lidze państw buddyjskich co dla obu stron wydaje się ciekawą opcją.

Bhutanowi brakuje jedynie gumy którą wymienia za stal i węgiel 30 tysięczna armia stanowi duży wydatek dla państwa ponadto rozpoczęto produkcję bombowców myśliwskich .

Warto dodać iż żyje tu wiele interesujących zwierząt

W związku z ZP autora aar oczyszczony i zamknięty.

W sprawie otwarcia prosze zgłąszać się do HoI Officium

Pozdrawiam Radek

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie