Lista AARów Crusaders Kings

Temat na forum 'CK - AARy' rozpoczęty przez Madlok, 17 Listopad 2009.

1. Madlok

Madlok Guest

http://wiki.eufi.org/wiki/Lista_AAR-ów_z_Crusader_Kings

Wolno mi to szło, bo dosyć nudna robota.

Do uzupełnienia jest wiele rzeczy, bo nie mam zainstalowanego CK i nic już z tej gry nie pamiętam, dlatego nie umiałem poznać po nazwiskach postaci jakim krajem gra gracz.

Wiele AARów liczy tylko jeden odcinek i to czasem bardzo dziwny, ale uznałem, że w spisie powinny być wszystkie bez wyjątku, najwyżej można je odpowiednio pooznaczać później.

Możecie tu podawać poprawki jeśli nie chce się wam edytować wiki.

2. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać lecz dodam kilka faktów.
    Moje dwa AARy czyli "Co z pamiętnika rodu von Zahringen wynika?" "Różnie czasem w historii bywa... czyli losy rodu Ui Mordha" a także AAR Trybera " Suwerenny Rycerski Zakon Szpitalników Świętego Jana Jerozolimskiego – AAR /1066/" Były grane na modzie Raferi Bugfix Mod 1.05 (RBM 1.05). Dodatkowo mój AAR "Różnie czasem w historii bywa... czyli losy rodu Ui Mordha" zaczął się w księstwie Leinesteru lecz później czyli w czasie AARa było to królestwo Leonu. AAR runnersana "Żywota Trencavelów" zaczął się w hrabstwie Carcassonne lecz z czasem władcy uzyskali tytuł książąt Aragonii.
    Natomiast z tego co pamiętam AARy "Rola Rodu Ramira z Rioji w Reconquiście", "Prawie alternatywna Bawaria - AAR, "AAR Pospolity" , "AAR: Ród Szeliga" były grane na vanilli czy to samo CK czy jak w przypadku "AARa Pospolitego" DV.
    Tyle ode mnie na razie.

3. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Co do podkreślonego, to potwierdzam; do tego w wersji gry 1.04a. Aczkolwiek wprowadziłem do gry pewne "modopodobne" zmiany, jak utworzenie osobnego królestwa (Tag U001 - Królestwo Bawarii), podmiana dynastii panującej oraz jednej postaci w innej, istniejącej standardowo dynastii.

Parę innych sugestii:
    "Odzyskać Kanaan - Izraelski AAR" prawdopodobnie rozgrywa się w autorskim kraju Królestwa Izraela.
    "Wielki Step" to prawdopodobnie autorski kraj Bakir (Bakira?)
    "Alpejskie przypadki, czyli dzieje rodu von Chiemgau" - możliwie, że to Księstwo Styrii - poznaję po dynastii.

4. Maciej

Maciej Guest

Przykleiłem temat.
    Maciej

5. Również potwierdzam, czysta starożytna wersja CK, chociaż nie twierdzę, że nie będzie w przyszłości paru "modopodobnych" zmian tak jak u de Navarro. A co się tyczy samego aara, nie jest martwy sensu stricto, nawet miałem przygotowany niedawno kolejny odcinek, ale laptop padł. Więc jeśli uda mi się odzyskać savy, możecie się niedługo spodziewać kontynuacji - w przeciwnym wypadku nie pozostanie mi nic innego jak życzyć mu requesceat in pace

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie