MiniAAR Italia

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Michal, 29 Grudzień 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Michal

Michal Znany Wszystkim

Moja gra Neapolem;D
    Na początku zrobiłem desant na Sardynie, później zobaczyłem że Turcja w buntach i ją Bizancjum tam kopie:D To szybki numerek i większość ich europejskich ziem moja, ich los podzieliło Bizancjum, później wykorzystałem słabość Memeluków i im Aleksandrię z cotem zabrałem, przychody mi skoczyły, tak że mogłem dalej w Arabów właźić, a że od nich stabilność nie spada i bb mniejsze, to spore połacie sobie jak widzicie przywłaszczyłem:wink:

PS. na różowo wasale

2. Michal

Michal Znany Wszystkim

II IMPERIUM RZYMSKIE;D

Zmieniłem tu kolor z tego wstrętnego odcienia zielonego bo sie wszystko zlewało:p
    Na różowo wasale

Przychody też zacne, chociaż przez ostatnią kampanie Indyjską (w jednym państwie w Indiach prowincje okupowały: Prusy, Anglia, Szkocja;D, Aragonia, Portugalia i oczywiście ja:faja:) 3 monopole poszły sie j... kochać:(

3. Michal

Michal Znany Wszystkim

The następny odcinek mojego "prawie" AAR-a Italią

Jak mowił tak zrobił:king:, chociaż tam mroźno

A następnie zamknąłem droge kolonizacji Ruskim (Nowogród zdobył Moskwę, która przeszło 100 lat samotnie sobie funkcjonowała otoczona Nowogrodem). Później Chiny toczyły ciężkie boje z połową Azji i o wiele groźniejszymi buntownikami, ja zaatakowałem z 3 stron i było po sprawie (głupie AI miało armie zlożoną ze 110 pułków w której średnio było 12k chłopa, później okazało się że 6k wloskiego chopa silniejsze i Chiny pozostały bez wojska). Identyczna powtórzyła się 2!!! Widać Chińcyk sie na błędach nie uczy:D co widać po mapie

Skolonizowałem już prawie całą Oceanię i Australię, założyłem osiedla w Ameryce Północnej, bo nie wiem dlaczego Portugalia nagle stanęła z kolonizacją:D

Przychody idą w górę

Grunt to że jest kolorowo!

W Europie poza zdobyciem dostępu do Bałtyku, nic nie podbiłem, bo np taki kijów kosztuje 50% pokoju, kiedy kilkakrotnie ludniejsza prowincja w Chinach to ok 10%, więc pchanie się do Europy nie ma sensu​

4. Michal

Michal Znany Wszystkim

Italia "prawie" AAR odc 4 (chyba)

Tak na wstępie: Mediolan upadł:jupi:

zaznaczone granice sprzed wojen
    Otóż Mediolan mnie z partyzanta zaatakował, ale przesadził z bb i mu Wirtembergia i Czechy wypowiedziały wojnę, nie wiem z Czechami poszli Francuzi i Polacy:D
    No i oczywiście przylaczyły sie do tej wojny dzikie hordy moich wasali

Mediolanczycy zajęli mi połowe Bałkan zanim zdążyłem tam ściągnąć wojsko, ale pół Mediolanu już okupowała Francja, która uwolniła kilka państewek, Czesi z Wirtembergią po jednej prowincji skubnęli, a Polacy? A Polacy wymyslili se takie coś:

Ja zaś przeszłem do kontrataku ogromną armią i zgniotłem Mediolan , a dzieła zniszczenia dopełnili wasale (Borneo zrobiło desant w Genui i samo zajęło Lombardię:faja:)

Pokój był ciężki, a po nim natychmiast Austria im wypowiedziała wojenke i też ich rozjechała. Wojny były długie i im wyczerpanie skoczyło, staba mieli +1 i pewnie ogromny revoltrisk bo musiałem ściągać pod granice dodatkowe wojsko pod granice bo sie aż wszystko rozłaziło po sąsiednich krajach. Jak rozejm dobiegł końca wypowiedziałem im wojnę. cóż, jedynym moim przeciwnikiem były oddziały buntownicze:D Później mnie na Cesarza wybrali i zara musiałem stawic czola sojuszowi Aragonia&Portugalia&Milano i znowu sie Mediolankowi oberwało, a i w Iberii miałem przygotowane wojsko do inwazji na Hiszpanie to i tam kilka prowów skubnąłem:D

Przychody ostrrrrro w góre

Wojo

Zauważacie dysproporcje?o_O

Cała mapka​

Teraż za cel to poczekać aż spadnie bb i zrobić wreszcie inwazje na Hiszpanie, cóż musze zbierać duże wojsko i działać w blitzkriegowym stylu bo jak mi wyczerpanie wojną wzrośnie to sie robi niewesoło z buntownikami:D

PS Od razu pisać czy screeny są ( mam nowy sposób może zadziała...)

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie