Naprzód Eorlingowie AAR

Temat na forum 'Total War AARy' rozpoczęty przez Sikor, 27 Kwiecień 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Sikor

Sikor Nowy

Naprzód Eorlingowie AAR

Sytuacja Rohanu pod koniec Trzeciej Ery Śródziemia jest niemalże tragiczna. Siły Isengardu i Dunlendingów najeżdżają kraj. Kolejne wioski palone są przez okrutnych orków. Jednak dopóki Rohan posiada dzielnych dowódców, nie upadnie. Eomer, syn Eomunda stacjonuje z oddziałami na północno - wschodnich rubieżach państwa.

Eomer​

Hama, jeden z rohańskich dowódców, pojechał na północ od Edoras, by zbadać liczebność armii wroga tam stacjonującej.

Zwiad Hamy

2. Sikor

Sikor Nowy

Naprzód Eorlingowie AAR​

- Arhim wezwij do mnie szybko Ceorlda.
    - Tak, panie!

Ceorld przybył i pokłonił się.
    - Panie co się stało, że mnie wzywasz?
    - Ceorldzie nie ma czasu na rozmowy. Dosiądź konia i jedź do Edoras, do króla Theodena. Przekaż mu, że potrzebujemy wsparcia. Na północy zbierają się silne siły Isengardu i Dunlendingów. Powiedz, że w Isengardzie zbiera już
    się silna armia, która ma doprowadzić Rohan do upadku! Szybko jedź do Edoras!
    - Dobrze, Panie. Już jadę!
    - Powiedz Królowi, że musi jak najszybciej przysłać posiłki jeśli nie chcemy stracić północnych ziem.
    - Tak, Panie. Wyruszam do Edoras!

Aż po godzinach jazdy, strażnik z wieży zauważył że ktoś jedzie do miasta.
    z daleka strażnik nie wiedział kto to jedzie , dopiero jak konik dojechał do murów miasta, strażnik poznał że to jedzie Ceorld wysłanik Hamy.
    -Strażniku otwórz bramę!
    -tak się robi.
    Ceorld wjechał do miasta i pośpieszno wbiegł do komnaty króla Theodena.
    -Królu, Królu
    -Przynoszę wiadomość od przywódcy Hamy.Siły Isengardu i Dunlendingów zaczynają spalać nasze wioski.Na północy jest bardzo zła sytyłacja wywodzi się z pod kontroli przywódca Hama przysyła mnie abym powiadomił ciebie, że są potrzebne wsparcie na Południu nie długo z Isengardu wyjdzie potężna armia jeśli nie chcemy stracić tamtejszych ziem musimy stawić czoło siłom Isengardu i Dunlendingów i walczyć.
    -Wiedziałem że to nastąpi kedyś że siły Isengardu i Dunlendingów wkracza do nas na ziemie zwołać musimy im stawić czoła.
    W Edoras rozpoczął się pobór do wojska [​IMG]
    Ceorldzie masz zadanie jedz di Minas Tirith i popros namiestnika Gondoru Denethora aby przysłał nam posiłki [​IMG]
    -Strażnik zawołaj Leonidasa
    -tak się robi królu-słucham panie
    -Leonidasie jedz na północno - wschodnich rubieża państwa i poszukaj tam Eomera jak go znajdziesz powiedz że ma ruszyć wojska na Północ powiedz że tam się spotkamy z wojskami.Szybko dosiądz konia i ruszaj w drogę.
    -Tak się robi panie.
    Po godzinach jazdy Leonidas dojechał do obozu Eomera
    -Przywódco król kazał abyś skerował swoje wojska na północ bo wroge siły zaczynają atakować nasze ziemie król kazał się spieszyć!
    -a zatem ruszam w drogę zwołać Eorlinguw ruszam.

3. Sikor

Sikor Nowy

Naprzód Eorlingowie AAR

Przez czas póki Leonidas jechał do Eomera. Król Theoden wysłał zwiadowce na patrol terenu na północ od Edoras.Gdy zwiadowca wrócił z zwiadów poszedł do komnaty króla Theodena.
    -Kłaniam się tobie królu mam złe wiadomości z północy
    -słucham co się stało
    -jedno miasto na południu upadło
    Marsz wojsk Isengardu
    Armia miejscowa miastowa.
    Walka
    Końcowy wynik.
    -co co takiego to niemożliwe, czyżby taka wielka armia Isengardu ruszyła na nasze ziemie, tak szybko??
    -tak królu teraz potrzebujemy tam dużych oddziałów, żebyśmy odbili miasto, i wygnali armie Isengardu z naszych ziem.Inaczej oni zaczną podbijać nasze ziemie i królestwo upadnie!
    -Wiem o tym musimy szybko działać, Eomer już ruszył na północ nie możemy tu siedzieć, musimy odbić miasto i wygnać ich z naszych ziem.
    -zwołać Rohirimów.

AAR zamknięty i oczyszczony. Jeżeli będziesz chciał napisać nowy odcinek to daj znać.

MenEl

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie