Obrońcy świata- AAR War Leaders: Clash of Nations USA

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez symusi, 1 Listopad 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. symusi

symusi Aktywny User

Na początek taka krótka informacja wstępna - AAR przedstawia alternatywną historię II wojny światowej wliczając również wydarzenia ją poprzedzające. U mnie w AAR'ze nawet przyczyną wybuchu wojny nie był atak niemców (tak, z małej litery) na Polskę. Reszty nie będę spamował więc życzę miłych wrażeń i mam nadzieję, że od mojego poprzedniego AAR'a będzie się różnił przynajmniej tym, że będzie zakończony :).

Prolog
    Rosja zakończyła swój udział w Wielkiej Wojnie w marcu 1918 r. podpisaniem z niemcami i Austriakami pokoju brzeskiego. Jednak wtedy Rosją rządzili już bolszewicy z Leninem na czele. Zaraz po wojnie jednak Związek Radziecki unieważnił pokój i rozpoczął ekspansję komunizmu, którą zakończyła porażka sowietów w walce z Polakami w bitwie warszawskiej 15 sierpnia 1920 r. Jednak był na wschodzie kraj, dla którego komunizm był śmiertelnym zagrożeniem. Również druga kraj - na zachodzie, który mienił się "obrońcą demokracji i wolności na świecie". Oni postanowili stanąć przeciw komunistom.

Poprawiłem kilka drobnych błędów ortograficznych, oraz błędu wskazanego przez Legenda.

gall2

2. Legend

Legend リヴェン

Masz lola w nazwie oraz wydaje mi się, że rok 19188 to chyba nie do końca data w której zawierają się lata gry : )

Bardzo fajne 2 zdania.

Szkoda, że nie napisałeś kim będziesz grał... Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem tej gry, więc prawdopodobnie poczytam AAR'a, żeby się upewnić w swojej decyzji.

3. symusi

symusi Aktywny User

W tytule jest wskazane kim będę grał- Stanami Zjednoczonymi. A 2 zdania to tylko chwilowo bo nie bardzo chce mi się teraz grać. A grę pomimo nieprzychylnych recenzji kupić warto. Mi się naprawdę podoba.

4. symusi

symusi Aktywny User

Odcinek 1
    Część 1

7 czerwca 1939 r. w Stanach Zjednoczonych miało miejsce wyjątkowe wydarzenie. Premier Japonii Hideki Tojo (tak wiem że został premierem w październiku 1941 r.) osobiście przyjechał do Waszyngtonu. Życzył sobie osobistej rozmowy z prezydentem Rooseveltem. Wszedł do gabinetu owalnego i spotkał tam prezydenta wraz z brytyjskim ministrem spraw zagranicznych Anthonym Edenem.
    -Witam panów. - powiedział Tojo - Cieszę się niezmiernie z waszej obecności tutaj, panie ministrze. Postanowiłem osobiście przyjechać do Waszyngtonu by zaproponować wam pewien "układ". Otóż chodzi o przymierze mające na celu skończyć z komunizmem, który jest zagrożeniem dla całego cywilizowanego świata. 19 lat temu ich pochód na Europę został zatrzymany przez Polaków, pamiętajmy jednak że tamci przywódcy- zarówno Piłsudski jak i Lenin już nie żyją. Teraz w ZSRR rządy sprawuje Stalin a Polską rządzi również partia socjaldemokratyczna. Co panowie powiedzą na takie warunki?
    Tojo przekazał Rooseveltowi zwitek papieru. Eden również się nad nim schylił.

• Japonia, USA i Wielka Brytania pieczętują przymierze na czas nieokreślony
    • Wszystkie państwa objęte tym oto paktem dokonują mobilizacji powszechnej wszystkich swoich sił wojskowych
    • Fundusz państwowy opiera się głównie na potrzebach armii: jej utrzymaniu, wyposażeniu i badaniach wojskowych.
    • Po ogłoszeniu przez wszystkie państwa gotowości zostają podjęte działania wojenne przeciw wszystkim krajom komunistycznym

CDN

5. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

No to już nawet Mazarini dłuższe odcinki pisze...

6. symusi

symusi Aktywny User

po pierwsze- to nie jest cały odcinek tylko część pierwsza pierwszego odcinka. przecież jak byk stoi cdn.po drugie- specjalnie robię takie krótkie i kończę w najciekawszych momentach żeby podnieść że tak to nazwę "oglądalność".

7. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Szkoda, że nie podzieliłeś pierwszej części pierwszego odcinka na rozdziały...

Krótkie odcinki to raczej antyreklama dla aara - wiem to z własnego doświadczenia. Teraz to najwyżej rzuci się na to okiem i tyle.

8. Szycha

Szycha Nadszyszkownik

Po za tym może jakiś screen, zoobrazuj te odcinki krótkie.

9. Dawid

Dawid Nowy

Niezwykle nudne.

10. Asalutt

Asalutt Znany Wszystkim

I masz literówkę w tytule ma natoins a nie nations

11. PIAJR

PIAJR Ten, o Którym mówią Księgi

Rób odcinek wielkości jakiejś jednej strony A4 w Wordzie, + screeny z gry (robione choćby frapsem i potem obrobione np. w Paincie) + zdjęcia i będzie dobrze. Życzę powodzenia i wytrwałości, bo jestem bardzo ciekaw tej gry.

12. Maciej

Maciej Guest

Poprawiłem błąd w tytule.
    Maciej

13. Legend

Legend リヴェン

Krótko, nudnie, nieobrazkowo, pozostaje nam liczyć, że się rozkręcisz z czasem.

14. symusi

symusi Aktywny User

temat do zamknięcia. mi osobiście nie chce się za bardzo pisać a jak wam to się nie podoba to już nie mam dla kogo

15. Legend

Legend リヴェン

Cóź, stosunkowo dużo osób tutaj zajrzało, więc problem nie polega w tym, że nikomu się nie podoba i nikt nie będzie czytał tylko w tym, że napisałeś pare zdań na kolanie... Jeżeli bardziej się przyłożysz, zrobisz dłuższe odcinki i zaczniesz wrzucać jakieś obrazki to nawet jeśli pisarz z Ciebie marny to i tak znajdzie się grupka ludzi, która będzie tutaj stale zaglądać.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie