покорить мир

Temat na forum 'HoI III - AARy' rozpoczęty przez Capricorn, 11 Listopad 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

Część 1

Mini Aar (włąściwie to bardziej komentowanie screenów), bo na maxi aara nie chce mi się wysilać, jak i tak wiem, że po 3 odcinkach mi odejdzie ochota na pisanie. Wszystkie ustawienia standardowe, celów nie wybierałem, mam w zamyśle pobić wszystkie państwa. TFH v4.02 Lets go!

Chociaż jest jeden element prawdziwego tru aara, którego nie zamierzam pomijać, by aar mógł być aarem.

1 stycznia 1936 - narada ministrów na kremlu.

W dość sporym pomieszczeniu, przy dość sporym stole, siedziało dość sporo różnych ministrów. Wszyscy byli dość konkretnie najebani po świętowaniu nowego roku poprzedniej nocy. Jedynie Stalin ograniał jeszcze nieco - nie pił wczoraj aż tak wiele, bo bał się, że jak się u*******i do nieprzytomności, to ci ****** zgolą mu wąsa.
    To co tam, towarzysze? - Zagadnął niemrawo Józef.
    Trzeba ogarnąć plan na najbliższe lata. - dodał po chwili i spojrzał na blady ryj ministra zbrojeń. Ten odwiesił się na chwilę i odpowiedział.
    Co? A czemu dzisiaj?
    Stalin ,zaskoczony trafnością odpowiedzi, przez chwilę zastanawiał się, co właściwie działo się wczorajszej nocy, bo film zerwał się dość wcześnie. Cisza trwała i trwała. Nagle Stalin odmulił, spojrzał ponownie na ministra zbrojeń i tynkowania i powiedział:
    Co?
    Co, co? - Rzekł minister wylewania betonu.
    Co mówiłeś? Odpoweidział Stalin.
    Aaaa! Pytałem, czmu mamy to robić dzisiaj i w ogóle po co mamy to robić.
    Stalin zmarszczył brwi i wbił spojrzenie w stół, jakby właśnie zakumał, że w ogóle siedzą przy stole, a stół sprawiał wrażenie zdenerwowanego - możliwe, że spiskował. Jednak po chwili Stalin wzruszył ramionami i odpowiedział:
    A bo Ja ***** wiem? 1 tycznia jest, nie? To tradycja my boy!
    Ja to nie wiem co mamy robić przez najbliższe lata - odpowiedział zrezygnowany minister. Nie chciało mu się mysleć, a nawet jakby mu się chciało, to i tak nie był w tym dobry - mało ćwiczył. Stalin prychnął pogardliwie.
    Nic dziwnego, że nie wiesz, jesteś tak samo głupi jak Twoja matka.
    Twoja stara jest taka głupia, że zamiata pustynie. - Józef zachichotał złośliwie. Zbrojmistrz uniósł wzrok na szefa. Mimika Jego twarzy wskazywała na to, że nie ma zamiaru puścić płazem tej zniewagi. Wycedził przez zęby:
    -Twój stary jest taki stary, że wisi piątaka Mojrzeszowi.
    Stalin spoważniał i potakiwał lekko głową. Miała właśnie nastąpić wymiana ciosów. Józef zaatakował wściekle.
    -Twoja stara przeszła Need For Speeda na piechotę!
    Minister zbrojeń uderzył pięścią w stół.
    -Twoja stara rzuca za trzy z dwutaktu!
    Stalin odpowiedział spokojnie i powoli:
    -Twoja stara ogląda tvn na polsacie.
    Minister wstał gwałtownie, aż przewróciło sie jego krzesło.
    -Twoja Stara wynosi śmieci z pulpitu!
    Stalin także wstał, na twarzy był cały czerwony.
    -Twoja stara miesza bigos głową.
    Minister zbrojeń chciał kontynuować, jednak zająknął się i wybił z rytmu. Szybkim krokiem wyszedł z sali i jak wyszedł, to już w niej Go nie było, bo wyszedł chwile wcześniej - jak jeszcze był w środku. Stalin uczcił zwycięstwo soczystym kac pierdem i także wyszedł, a reszta siedziała w smrodzie jeszcze przez długi czas.

True story.

1. No, po tych wszystkich sensacyjncyh wydarzeniach, w końcu mogłem zacząć rozgrywkę. Zaczynam ją od zwiezienia wszystkich jednostek jakie tylko gdziekolwiek mam do Moskwy. Niestety wielka reorganizacja jest czasochłonna i wymaga około 4 milionów kliknięć, ale trzeba to zrobić dla dobra przyszłości narodu.

2. Następnie zaczynam produkować brygady wsparcia dla piechoty. Seriami po 5 ART/5 AT/5 ART/5 AA. Nie będę się bawił w produkcję przemysłu, bo nie ma na to czasu, chce mieć jak największa armię i to możliwie jak najszybciej. Mam plan pokonać Niemcy przez manpower, czyli atakować gdzie tylko się da i zadawać możliwie najwyższe starty. Dlatego podzielę całą Moja piechotę na dywizję po 2 brygady piechoty i 2 brygady wsparcia, żeby jak najwięcej siły ognia mieściło się wewnątrz bitew. Wszystko co produkuję, ocyzwiście produkuję jako rezerwy.

3. Podczas gdy wojsko zjeżdża do stolicy odwołuję wszystkich gienków, straci na tym trochę mój przemysł, ale chce sam porobić łańcuch dowodzenia, a to wymaga wielu awansów i degradacji,a do tego trzeba mieć wszystko w jednym miejscu.
    -Każdy generał ze skilem 4/5 najlepiej z choć jednym triatem (nie licząc old guard) dostaje 4 gwiazdki.
    -Każdy generał ze skilem 3 i dwoma triatami dostaje 3 gwiazdki
    -Każdy generał ze skilem 1/2 i dwoma triatami dostaje 3 gwiazdki
    -Cała reszta jest degradowana do 1 gwiazdki, a z tych z najlepszymi triatami będę dobierał w razie braków w wyższych strukturach.
    Wyłączam ,póki co, automatyczne przydzielanie generałów. Włączę ja z powrotem po czystkach.

4. Tak wygląda widok przygotowań do dozbrajania piechoty, na każdego prowa będę kładł 2 brygady wsparcia - bez dubli.

5. Jeśli chodzi o techy, to z początku cały lidership idzie w technologię przez rok. Nie ma sensu pakować w oficerów z 50% karą, dopóki 3 letniego poboru nie wprowadzę. Z techów trzeba nadgonić industrialne i doktryny. Później w pierwszej kolejności uzbrojenie,przemysł i myśliwce, żeby zawsze był na czasie. Dopóki nie podbiję trochę lidera, to niewiele więcej i tak będę mógł odkrywać, choć na boku cały czas muszę badać lotniskowce.

6. Powolutku rozdzielam i ustawiam piechotę.

7. Pierwszy sprzęt zjeżdża z fabryki. Póki co nie łącze w 1 dywizję, poczekam aż będę mógł włączyć automatyczne przydzielanie generałów, zaoszczędzi mi to sporo klikania.

8. Więcej, więcej, więcej...

9. W końcu przychodzi czas na czystki, robię przymusowe zmiany i niestety trzeba zacząć ciułać oficerów, co będzie bardzo bolało techy.

10. Z lekkimi czołgami robię z grubsza to samo. Wszystkie dzielę na 2LT/1mot i po uzbrojeniu piechoty dodam do nich inżynierów.

11. Czas zacząć formować pierwsze korpusy. Niestety starczyło gienków na zaledwie połowę dywizji, ale co roku przychodzą nowi. Trzeba pamiętać żeby uzupełniać na bieżąco.

12. Zmoty które zostały po reorganizacji lekkich czołgów i 5 dywizji kawalerii także dzielę na dywizje po 2 brygady, będę ich używał do pacyfikacji buntów z podbitych terenów.

13. Po zakończeniu uzbrajania piechoty, wyszło jej 5,5 Armii, więc całkiem słodka ilość.

14. Teraz trzeba dopełnić 2 korpusy lekkich czołgów inżynierami i zbudować na przyszłość już, dla Anglików, transport powietrzny. W międzyczasie przyszło trochę nowych gienków, trzeba ich też ogarnąć.

15. Po dobudowaniu Inżynierów, czołgi posłałem już pod granicę Finlandii. Została tylko jedna rzecz do przerobienia - Garnizony. Wszystkie zmieniam w zmoty i zaczynam produkcję czołgów w składzie 3ARM/ENG, zeby były jak najtwardsze dywizje i dobrze leciał practical.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie