Polecane książki

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Camillo, 28 Grudzień 2014.

1. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Wobec większej ilości wolnego czasu w Święta, postanowiłem nadrobić zaległości książkowe, jakie nagromadziły mi się przez ostatnie tygodnie... Zamiar ten zrealizowałem nadspodziewanie dobrze, w połowie 'wolnego' skończyły mi się zaległe pozycje. No i rozpoczynam poszukiwania kolejnych. I kieruje tutaj pytanie do Was, co polecacie? Co ostatnio czytaliście, co zapadło Wam mocno w pamięć i co warto przyswoić sobie w wolnej chwili między procedurą cywilną i prawem pracy ;) Dodam, że osobiście ostatnio wciągnęły mnie military scince fiction, thrillery militarne i Warbooki. ;) Ale fantasy, a raczej szeroko pojętą fantastyką też nie pogardzę oraz dobrymi książkami akcji. Pomożecie? :)

Ponadto zastanawiałem się nad wykupieniem pełnego abonamentu na Legimi.com. Totalnie odchodzę od wersji papierowej (nie bijcie :p) Czy ktoś używał ich serwisu i może coś powiedzieć o zasadzie działania w praktyce?

2. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Gigantyczna seria Honor Harrington Webera? 1632 Flinta?

3. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

A ile kosztuje tam abonament?

4. Camillo

Coś około 30 zł / m-c i nieograniczony dostęp do biblioteki książek w wersji mobilnej.

Taptalk - wybaczcie literówki.

5. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Czyli tak se ogólnie. Nic, myślałem, że warto skorzystać.

6. Drakensang

@Goliat czasami taniej zrobić spore zakupy na Amazonie, masę książek, które są pierwszymi torami serii jest za darmo lub za jakąś śmieszną kwotę. Np. On Basilisk Station, The Honor of the Queen, 1632,

7. Camillo

Pod warunkiem, że czytAsz po angielsku.

@Goliat w sumie abonament zaczyna się od 7 zł, ale tylko dla jednej książki na miesiąc...

Taptalk - wybaczcie literówki.

8. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

A propos oni mają tylko to co w katalogu? Bo jakoś strasznie ubogo tam.

9. Camillo

Jakieś 5.000 pozycji... nie wiem czy dużo, czy mało. Zależy kto, jakie ma potrzeby.

Ale do meritum, jakieś jeszcze tytuły macie godne polecenia? :) O Honor Harrington, już dwie osoby mi wczoraj wspominały i z pewnością zapoznam się z sagą w najbliższym czasie. 1632 jakoś do mnie nie przemawia... Być może autor ma dobry warsztat, ale pomysł na fabułę to nie moja bajka. Coś więcej? :)

10. Drakensang

Schronienie Webera, Imperium Człowieka Webera i Ringo?

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

5000 to cuda nie są niestety
    Nie za takie pieniądze

Wysłane za pomocą Tapatalka, wszelkie literówki biorę na siebie.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie