Pomagać, bronić, leczyć.

Temat na forum 'CK - AARy' rozpoczęty przez Ernesto, 26 Marzec 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Ernesto

Ernesto Nowy

Dane techniczne:
    Raferti Bugfix Mod v.1.05
    Poziom trudności: normalny/normalny
    Scenariusz: 1066 FS

Pomagać, Bronić, Leczyć.

Zakon Krzyżacki AAR

I. Księga pierwsza - Dzieje zakonu przed 1066.

Zakon Krzyżacki założony został około roku 970 (zatwierdzony dwa lata później). W tych czasach służył na ziemiach Cesarstwa Niemieckiego jako klasztor zajmujący się pomocą dla ludzi biednych, ubogich lub rannych. Często zatrzymywali się u nich podróżnicy, którzy zmierzali do wielkich grodów. Główne miejsca gdzie znajdowały się ich klasztory to rejony późniejszej Marchii Brandenburskiej oraz Niderlandy, oczywiście posiadali także swoje posiadłości na tejże linii. W zbrojny zakon rycerski zmienił się w 1021 roku. Osiedlili się na ziemiach plemienia Prusów. bardzo szybko się rozwinęli i pozyskali wielu rycerzy, którzy gotowi byli nawracać pogańskich ludzi na jedyną, prawą wiarę chrześcijańską. Siedzibą zakonu był gród w Malborku. Tam rządził całymi włościami Wielki Mistrz Rotgier von Brandenburg. Po nagłej i tajemniczej śmierci pierwszego Wielkiego Mistrza w 1066 roku, jego miejsce zajął Deitrich von Altenburg.

Rotgier von Brandenburg. Posąg w Malborku.
    _________​

Jak sami widzicie będzie to alternatywna historia. Póki co sam prolog, aktualizacje będą w piątki albo weekend. Chyba, że będą jakieś święta i wolny czas, wtedy być może szybciej. Mam nadzieję, że będzie mi się go chciało pisać i, że wy nie będziecie wybrzydzać ;P. Krytyka mile widziana (wiem, póki co nie ma czego krytykować ale później) i of korz porady. Najbliższa aktualizacja w piątek, na 90%.

Zamykam AAR-a, bo od dawna nie był aktualizowany. Jeżeli chcesz go dokończyć, wyślij prośbę na priva do mnie lub innego moderatora działu.
    Pozdrawiam,
    kloszard

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie