Programik dla dMS

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez de Mont Salvy, 28 Lipiec 2015.

1. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Poszukuję jakiegoś programu (najlepiej darmowego), który umożliwiłby mi wyszukiwanie plików tekstowych po opisach tych plików. Np. wpisuję w wyszukiwarce programu frazę "way of war" i program wyszukuje mi kilka dokumentów w których opisach użyłem tej frazy a które są w jego bazie. Ma ktoś jakieś propozycje?

2. de Mont Salvy

Ha! Nikt nie ma pomysłu?

3. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

dMS, nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie eksplorator Windowsa znajduje nie tylko pliki, które w nazwie mają hasło wyszukiwane, ale również w treści..

4. de Mont Salvy

Aż taki głupi nie jestem - mam kilkanaście tysięcy plików tekstowych (i zbliżam się do 20 tysięcy), przeszukuje codziennie przynajmniej kilka razy i wyszukiwanie po treści odpada, bo zwyczajnie generuje za dużo wyników i trwa zbyt długo. Stąd niezbędne jest ograniczenie do słów kluczy, które sam będę nadawał - bez grzebania w całości dokumentu.

Idealny program to właśnie taki w którym szukałbym słów kluczy, pojawiłoby się ileś tam plików i zamiast otwierać każdy z nich widziałbym opis który nadałbym wcześniej.

Próbowałem już robić coś podobnego tworząc osobne katalogi ale to było nieskuteczne i czasochłonne (zwłaszcza przy wielowątkowych pismach).

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie