Single Female Lawyer

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Parkstein, 25 Lipiec 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Parkstein

Parkstein Guest

Odc. 1x01 - Introdukcja

Było późne popołudnie. Single Female Lawyer czytała właśnie Sekret Rhondy Byrne w nadziei, że w ten sposób spełni się jej odwieczne marzenie ucieczki z domu i zostania striptizerką. Jednak wszystko wskazywało na to, że tak się już nigdy nie stanie. Single Female Lawyer miała już 28 lat, lecz nadal twardo pozostawała przy swoim przekonaniu pozostania singielką na zawsze. Nie miało to nic wspólnego z jej urodą. Bez wątpienia była piękna; była też, nie bądźmy pruderyjni, świetna w łóżku. Prawie wszyscy przedstawiciele fachu prawniczego w mieście mogli to potwierdzić.

Jej życie toczyło się tak jak zawsze, od jednej charyzmatycznie i erotycznie wygranej sprawy do następnej. Najlepsi prawnicy w mieście nie mogli nic wskórać przeciw jej wdziękom. Najlepsze argumenty, najbardziej obskurne paragrafy i najbardziej absurdalne żądania odszkodowań opierały się jej urodzie. Single Female Lawyer była prawnikiem, którego mieć chciał każdy. Dlatego odnosiła tak wielkie sukcesy.

Pewnego dnia zadzwoniła jej głupia i żonata (można się zastanawiać, które wynika z którego) koleżanka ze studiów, Married Midwest Housewife. Single Female Lawyer podeszła do okna, gdyż wydawało jej się, że pada, a w takiej sytuacji podejście do okna spowodowałoby efekt dodatkowego dramatyzmu. Niestety. Wbrew najpewniejszym oczekiwaniom Single - nie padało. Jednak, aby nie wyjść na idiotkę, pozostała na miejscu.

Usłyszała głos Married w słuchawce:
    - Co u ciebie, Sing?
    - Nic się nie zmieniło, Marry.
    - Nadal jesteś singielką?
    - Oczywiście. Nie oczekuj, że to się zmieni.
    - Naprawdę nigdy się nie ożenisz?
    - Oczywiście, że nie! Której części nazwiska "Single Female Lawyer" nie rozumiesz?
    - Wiesz, ja i Tom możemy wpaść do ciebie w odwiedziny. Opowiadałam mu o tobie! Uważa, że jesteś bardzo interesująca.
    - Prędzej czy później i tak cię zostawi. Wszyscy faceci to świnie. Przynajmniej wszyscy ci, z którymi spałam, a to oznacza dużo.
    - Uważasz tak dlatego, że spałaś z samymi prawnikami. Tom jest lekarzem!
    - Ta, jasne. Lekarze są okropni. Zawsze noszą jakieś dziwne wąsy i chyba myślą, że są przez to bardziej męscy. Spotykałam się z takim jednym przez jakiś czas, i było okropnie.
    - No co ty? Wąsy Toma są świetne! Kiedy będziesz miała czas, żebyśmy przyjechali? W najbliższy tydzień Tom ma tylko kilku pacjentów z rakami mózgu, mogą poczekać. W końcu są opłacani z Funduszu.
    - Co się z tobą stało? Kiedyś byłaś inna...

- Jak to "inna"? Cały czas jestem taka sama!
    - Nie! Pamiętasz, jak nazywałaś się na studiach? Zanim zmieniłaś nazwisko? Single Female Doctor! Przysięgłyśmy sobie, że zawsze będziemy singielkami, bo wszyscy faceci to świnie...
    - Tak, ale Tom jest inny! I te jego wąsy...
    - Dobrze. Przyjedziecie we czwartek.

Single Female Lawyer była smutna. Dlaczego jej najlepsza przyjaciółka gnije w domu z tym pożal się Boże doktorem, kiedy sama mogłaby być świetnym lekarzem? Czy naprawdę życie Single ma sens? Może znaleźć sobie męża?
    Nie... Urodzona została jako Single Female Lawyer, i taką pozostanie. Na zawsze. Na zawsze... nawet, gdy straci urodę?
    Nieważne - zanim to nastąpi, skończy się serial - długość życia jest ustawiona na 960 dni.

W następnym odcinku:
    Single Female Lawyer spotka sie z Married i jej mężem, Tomem!
    Pokazany zostanie dom Single Female Lawyer, Single Female Mansion!
    Pokazany zosatnie samochód Single Female Lawyer - Single Female Prius!
    Będą nawiązania do literatury i amerykańskiej popkultury!
    Pojawi się więcej informacji na temat przeszłości Single - przeszłości, której może wolałaby nie zdradzać...

THIS AND EVEN MORE IN THE NEXT EXCITING INSTALLMENT OF "SINGLE FEMALE LAWYER"!

________

nota autora:
    To prawdopodobnie (będzie) jeden z najdziwniejszych AARów na WoWie. Ja sam uznaję go za eksperyment, który zapewne nie wypali. Generalnie, konwencją ma być "serial prawniczy". AAR jest inspirowany serialem "Ally McBeal", który autor namiętnie ogląda, ale się tego wstydzi, oraz jego parodią z Futuramy z odcinka "When Aliens Attack", który był bezpośrednią inspiracją do napisania tego. :)

Wersja gry:
    The Sims 3, v. 4.2.32.007017
    Dodatki - Kariera, Podróże, Nowoczesny Apartament
    Dom Single Female Lawyer, Single Female Mansion, jest w całości mojego autorstwa.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie