Space Story - AAR Space Rangers 2

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Elerin, 16 Luty 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Elerin

Elerin Guest

Wstęp​

Na początek kilka słów wstępu. Zmotywowany sukcesem mojego starego AARa w konkursie, postanowiłem się wychylić i napisać coś nowego. Nie mogąc zdecydować się z jakiej gry mam tego AARa pisać, stwierdziłem, że wyjdę nieco poza ramy tematyczne forum i odpuszczę sobie produkcje Paradoxu i Total Wary.

Space Rangers 2 - niektórzy spytają, co to za gra do cholery? Można powiedzieć, że jest to połączenie strategii, RPG, shootera oraz pewnie jeszcze kilku innych gatunków, których nie wynaleziono ^^. Gra charakteryzuje się dość dużą swobodą i świetnie nadaje się na pisanie AARa w stylu dziennika pokładowego, ponieważ taką konwencję postanowiłem sobie przyjąć. Grę rozpocznę prawdopodobnie na poziomie normalnym lub trudnym (ze wskazaniem na ten drugi). Z góry proszę o wybaczenie mi moich mizernych umiejętności, nie spędziłem aż tak dużo czasu nad tą produkcją wcześniej. Być może przygoda zakończy się już na początku, znając moje szczęście, wpadnę pod ostrzał 10 okrętów naraz i kaput ;D. Spróbuję jednak przezwyciężyć pecha i doprowadzić rozgrywkę do końca :)

Pierwszy odcinek pojawi się dziś lub, co jest bardziej prawdopodobne, jutro popołudniu. Mam nadzieję, że się spodoba.

PS Jeżeli wrzuciłem do złego działu, sorry.

2. Elerin

Elerin Guest

Odcinek 1

Dziennik kapitana Jacka Fimmera, 1 stycznia roku 3300

Dawno temu inteligentne rasy galaktyki musiały zjednoczyć się w obliczu największego dotąd zagrożenia - agresywnej rasy Klissan. By zapobiec zachwianiu równowagi wszechświata zwołano Intergalaktyczna Radę. Rada postanowiła stworzyć formację Pionierów, którzy mieli pokonać Klissan. Pionierzy dostali wolną rękę i mogli osiągnąć wyznaczony cel przy użyciu dowolnych środków. Pionierom, wspomaganym przez floty wojenne wszystkich ras udało się wykonać zadanie. Klissanie zostali pokonani i nastał pokój.

Niestety około dwustu lat później wojna kolejny raz nawiedza galaktykę. Jest rok 3300. Cybernetyczna forma życia zwana Dominatorami, zdobywa coraz większą przewagę nad Sojuszem Ludzi, Pelengian, Gaalian, Maloków oraz Feyan. Koalicja namierzyła centralny ośrodek Dominatorów i próbowała zmiażdżyć przeciwnika pod Gralgarem, jednak to przedsięwzięcie się nie powiodło i ponieśliśmy duże straty. Na dodatek okazało się, że takich ośrodków jest więcej. Rozróżniamy teraz trzy serie Dominatorów - Terronoidów, Kelleroidów i Blazeroidów.

Dominatorzy zajmują coraz więcej systemów, a los galaktyki znowu został oddany w ręce Pionierów. Jednym z nich jestem ja - kapitan Jack Fimmer, człowiek wychowany na Ziemi, od kilkunastu miesięcy dowódca okrętu Nadzieja.

Ziemia

PS Sorki za lekkie opóźnienie ^^. Poziom trudności własny - 112%, czyli troszkę powyżej normalnego. Jednak nie będę się od razu porywał na trudny :p

3. Elerin

Elerin Guest

Odcinek 2

Dziennik kapitana Jacka Fimmera, 13 stycznia roku 3300

Cholera, ostatnio nic się nie dzieje. Nie mówię od razu o ataku Dominatorów, ale mogliby zjawić się chociaż jacyś piraci, do których można postrzelać! Sierżant w ośrodku szkoleniowym, miał całkowitą rację mówiąc, że nasz system to zadupie dla maminsynków. W innych układach toczy się regularna wojna! Podobno nasi nie próżnują na froncie, a wróg pomimo tego ma miażdżącą przewagę. No cóż, może pisane nam jest zginąć z okrzykiem na ustach?

Kilka dni temu zostałem oddelegowany na stację pionierską Pielgrzym w celu dodatkowego przeszkolenia. W sumie nie dowiedziałem się niczego, o czym nie plotkowali chłopcy z floty Ziemi. Po dalsze informacje odesłano mnie do centrum badawczego Czysty Intelekt - ci na wyższych szczeblach naprawdę mają poczucie humoru, jeśli wymyślają takie nazwy. W drodze do stacji odwiedzę Ziemię, może rząd ma jakieś zlecenia - przydałoby się trochę grosza, bo Nadzieja potrzebuje gruntownego przeglądu. To cud, że ten złom jeszcze lata!

Cel podróży - stacja badawcza Czysty Intelekt

PS Wybaczcie, za tak długą nieobecność, ale jakoś brakowało chęci. Mam nadzieję, że docenicie tę nieśmiałą próbę powrotu do AARa :)

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie