Sprawozdanie obrazkowe z części 1 Megakampanii

Temat na forum 'CK - AARy' rozpoczęty przez tjord, 29 Maj 2005.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. tjord

tjord Nowy

No więc rozpocząłem nową Megakampanię :wink: AAR skrobnę jeśli dobrnę chociaż do EU2, a na razie będę umieszczał tu screeny, z których musicie sie wszystkiego domyśleć :mrgreen:

PS. To byłby mój 500 post :wink:

2. tjord

tjord Nowy

Hrabstwa: vermandois, Amiens, Axin oraz Księstwo Prowansjii zdobyłem dynastycznie :twisted:

Niemcy przez chwile trzymali Paryż :!:

3. tjord

tjord Nowy

Screeny mówią same za siebie :mrgreen:

Oprócz ziem przedstawionych na screenach mam: 2 wasali we Włoszech, 1 w Anglii, 2 w Ziemi Swiętej, 1 w Afryce Pólnocnej

Rok 1170

4. tjord

tjord Nowy

Dzis troche skromniej

Rok 1197

5. tjord

tjord Nowy

Ok ogólny opis gry:

Objąłem HRABSTWO ARMAGINAC

Na początku ożeniłem władce z pewną panienką, która wniosła mi prawa do hrabstw: Amiens, Axin (dziadek) Vermandois (Papa) po zamordowaniu jej brata :twisted:

Tak więc syn hrabiego, Adhemar odziedziczył 4 hrabstwa

By zostac księciem zdobyłem prowincję HAINAUT

Następnie zacząłem kolekcjonować tytuły książęce :twisted:

W tum czasie Królestwo Galicji Hiszpańskiej zjednoczył Polwysep Iberyjski :!: , zaś Norwegoiw i Ruski :!: zdobyli Jerozolimę :!: :!: :!: :roll: :wink:

W Niemczech ząs wybucła wojna domowa: Król Niemiec (Książeta Bawarii i Saksonii) vs Król Burgundii i WŁoch (Obie Lotaryngie i Szwabia) Po początkowych sukcesach przewage osiągnął Georg Król Burgundii

Ja zaś, po zdobyciu 20 ziem, wypowiedziałem wojnę suwerenowi, zdobywając księstwa Bertanii i Burgundii

Po odzcekaniu 2 lat zaatakowałem ponownie zdobywając Księstwa Tuluzy i Szampanii.
    W tym czasie papieżem został na krótko wuj księcia
    Nastepnie ekskomunikowałem króla Francjii oraz zabiłem mu cały dwór :twisted: Co spowodowało masowy exodus wasali do mnie

Wreszcie uzurpowałem sobie tytuł króla Francjii i na tronie zasiadł Ludwik VI, który jeszcze wcześniej, oprócz ojcowizny odziedziczył Prowansję (zaczynam doceniac te mariaże :twisted: ).

Po uporządkowaniu spraw królestwa odbiłem od Mahometan Szkocję ustanawiając tam krewnego za króla.

Nastepnie odbiłem resztki Normandii od Brytoli.

W tym czasie zdarzyło sie jeszcze:

Złamanie potęgi Norwegii przez Szwedów

Król Szwedzki księciem Nowogrodu

W polsce wprowadzono wolna elekcje

Republika Wenecka stała sie królestwem :!:

Anglicy zdobyli poludnie Włoch

Teraz czekam na Mongołów :twisted:

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie