SUPREMACY 1914 MP- Imperium Litewskie

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez FIARebel, 26 Luty 2011.

1. FIARebel

FIARebel Nowy

Witam!
    To mój pierwszy tak jakby post i pierwszy aar wiec proszę o nie zbyt wysokie ocenianie ;).
    1. Osoby jak Emil I, Andrius Kaukonas nie istniały na prawdę.
    2. Imperium Litewskie nie istniało na prawdę (chociaż w średniowieczu była wielka)
    Więc przechodzimy do AAr-u!

Wielkie, Imperium Litewskie. Zmęczeni ciągłymi podbojami żołnierze mogą wreszcie odpocząć. Jednak w Wilnie, pałacu Wodza, panuje burzliwa atmosfera...
    Gen. Andrius Kaukonas-Jutro rozpocznie się defilada naszych wojsk, wodzu.
    Emil I-Świetnie. W tym czasie niech pułk z Rygi zaatakuje powstańców łotewskich. Wyniszczają gospodarkę naszego kraju.
    Gen.-Nie wiem czy zdążą, bo tamten pułk ma jutro ćwiczenia desantowe. Poza tym możemy ostrzelić bandytów z artylerii.
    Wódz-Nie pomyślałeś, rybi łbie, że mogą zajść działa od tyłu i je zdobyć?
    Gen.-Tak jest, wodzu. Dziękuje, wodzu. Powiem im, żeby ćwiczenia desantowe zrobili sobie pojutrze.
    Wódz-Powiedz im, żeby wzięli jeszcze karabiny maszynowe do ostrzału bandytów.
    Gen.-Tak wodzu, ale...
    Wódz-To rozkaz!
    Gen.-Ale...
    Wódz-WON!!!:
    Gen.-o_OTak jest, wyśle rozkaz telegramem.
    Poszedł...
    Wódz-Co za motyli móżdżek. I pomyśleć, że prowadził ofensywę na Łotwę.
    Po chwili...
    Ryga 1-Wilno Central, Wilno Central, zgłoście się, tu Ryga 1.
    Wódz-Czego?
    Ryga 1-O, przepraszam, o wodzu. Złapaliśmy transmisję radiową po łotewsku. Mówili, że Łotewski Ruch Oporu uderzy w okoliczne wsie Rygi o 5:20 jutro rano. Czy mamy wysłać tam 4-ty batalion 5 pułku żeby się umocnili?
    Wódz-Tak, i wyślijcie saperów, by zaminowali okolice i zwołajcie artylerie, żeby ostrzelała ich posterunki.
    Ryga 1-Tak jest, wodzu. Już idzie telegram.
    Wódz-<rzuca słuchawkę> Ani chwili wytchnienia. Żeby nie zwołała się wojna domowa. Dobra, idę do pokoju.
    Po chwili...
    <pukanie do drzwi> Wodzu można?
    Wódz-Ani chwili spokoju:cry2: Tak wejść!
    <wchodzi Gen Kaukonas.>
    Wódz-Boże, znowu ty? Ile jeszcze będziesz mnie męczył głupcze. Jesteś jak uzależnienie, nie odczepi się za wszelką cenę... ale mów.
    Gen.-Szabrownicy w Berlińskiej Autonomii przełamali bramę. Co robić?
    Wódz-<wzdycha> Ech... niech uciszą ich karabinami maszynowymi... raz na zawsze!
    Gen.-Czyli... zabic?
    Wódz-No to chyba nie utulić ich do snu. Pewnie, że zabić!
    Gen.-Tak!
    <wyszedł>
    Wódz-<mówi do siebie> Najwyżej będzie 200 osób mniej w Berlinie. Za chwile będzie o jedną mniej w Wilnie jak ten dureń Kaukonas sraukonas przeszkodzi mi w spokoju.

<usnął jak kamień>

Po godzinie...

<pukanie> Wodzu? Śpi pan?
    Chhrrrcchhhrrrr.... ? Znów on? Zabije dziada...

Nieeee... proszęę.. nie.... przepraszam
    wódz-Jeszcze raz a cie zabije! A teraz idź spać i nie przeszkadzaj nikomu!
    Gen.-Tak jest!

Załączniki:

2. McFlash

McFlash Panzer Pony

Przecinek ;)

A tego określenia jeszcze nie znałem.

Ogólnie masz coś, co pozwoli Ci pisać dobrze. To coś chyba nazywa się humorem. Trza Cię tylko nieco ociosać w stylu i formie :D Warto, byś myślniki z obu stron oddzielał spacjami, a uwagi odnośnie czynności bohaterów wyróżniał kursywą. Jeśli chcesz dodawać screeny (tutaj zostało Ci nieco z okienka :p) w środku tekstu, to skorzystaj z jednego z darmowych serwisów jak photobucket.com albo imageshack.us i wklej plik za pomocą opcji forum.

PS. Rozumiem, że grasz sam przeciwko AI?

3. FIARebel

FIARebel Nowy

Dziękuje, że zwróciłeś uwagę na pismo. Rzeczywiście popełniłem błedy, największy problem mam jednak z tymi screenami.

4. Maciey

Maciey Guest

Trzeba zrobić chyba tak - klikasz na obrazek, potem u góry jego menu z "share" i w tym drugi link od góry powinien dawać dobry efekt.

5. FIARebel

FIARebel Nowy

Następny dzień był słoneczny i piękny. Jednak w Pałacu Wodza działa się pochmurna atmosfera...
    Gen.- Mamy mały problem gospodarczy.
    Wódz- <znów on> No jaki niby?
    Gen.- No, z tymi szabrownikami z Berlina to...
    Wódz- Dobra zamknij mordę defilada się zaczyna.

Przemaszerowały tak dumne, wielkie, (z Mosinami Nagantami ale to szczegół) i pełne wiary w ich Wodza jednostki wojskowe. Każdy nędzny człowiek z Armii Wodza i Imperium Litewskiego wie, że ich Wódz kocha swój naród... ale czy na pewno?

Po defiladzie...

Wódz- Kaukonas, ptasi móżdżku!
    Gen.- Tak, wodzu?
    Wódz- No i co z tymi bandytami łotewskimi?
    Gen.- Zostali uwięzieni.
    Wódz- Powiedz, żeby wysłali ich do łagrów.
    Gen.- COOO???
    Wódz- Jajco, wykonać telegram.
    Gen.- Tak jest...
    Wódz- A i powiedz im ****** pierdzielony, żeby rozstrzelali robotników przy budowie torów. Słyszałem, że wczoraj się obijali.
    Gen.- Alee...
    Wódz- Nie stękaj, to był rozkaz i masz go wykonać albo pojedziesz do łagrów z Łotyszami.
    Gen.- Tak jest!

To był jeden z pretekstów do wojny domowej. Tych słów nikt nie słyszał oprócz Kaukonasa. Wódz powiedział, że jak Kaukonas powie jakąś tajemnice to mu nogi z pośladków powyrywa. Jednak, gdyby cała ludność litewska dowiedziałaby się o tych słowach, zrobiłaby pewnie z Wodza marmoladę, ale... ,,Przecież go kochają." (tak naprawdę to muszą go kochać bo jak nie to w kamasze i do Afryki).

Gen.- Car Rosji chcę się z tobą spotkać, Wodzu, w Moskwie.
    Wódz- Po co.
    Gen.- Jakieś ważne sprawy, podobno dotyczące wojska.
    Wódz- Armat nie dam bo nie mam. No mam ale nie dam mu bo od razu będą na nich Ruskie dziady wódę chlać.
    Gen.- Dobrze. Za chwilę odbędzie się konferencja w sprawie rozwoju linii kolejowych.
    Wódz- Powiedz im, że zaraz przyjdę.
    C.D.N...

6. McFlash

McFlash Panzer Pony

Raczej panowała ;)

Nie będę wymieniał pomniejszych błędów. Wystarczy, że dokładnie się przyjrzysz (najlepiej w zwykłym notatniku - inne tło lepiej działa na spostrzegawczość takich rzeczy). Dodaj jeszcze jakiś nagłówek, by w odległej przyszłości jakiś modek mógł wyczyścić Twój AAR (spokojnie, coś takiego się dzieje po zakończeniu takowego) bez kasowania któregoś z odcinków. I nie zapominaj o samej grze, co by to nadal był AAR :)

I tak trzymaj :D

7. FIARebel

FIARebel Nowy

Odcinek 3
    Wódz- No, ciekawe co w gazecie.

No no. Postarałem się. Druga największa armia świata.
    Gen.- No idzie pan na te konferencje, czy nie idzie?
    Wódz- No czekaj, czytam co w świecie się dzieje. Już,już idę!

Na konferencji...

Urzędnik 1- A więc zaczynamy naszą konferencję...
    Wódz- Dobra nie pierdziel pan bo mi się siku chcę.
    Urzędnik 1- Dziś omówimy sytuację naszych linii kolejowych.
    Wódz- No, no dobra gadaj pan bo nie mam czasu.
    Urzędnik 1- Z powodu panującego reżimu w naszym państwie...
    Wódz- ...
    Wódz- Reżim? Kto ci powiedział ze reżim?
    Urzędnik 1- OOO tamten facecik.
    Gen.- Witaj, wodzu.
    Wódz- No nie. Chyba mu zaraz nogi z **** powyrywam...

Nieeee, niech pan go zostawi...... nie proszęę.... przepraszam.... auuuuu..... nieee!!!

na Syberię dziada..... nieeeee..... straże! niee..... do aresztu na 15 dni!

Wódz- Tak się traktuje byłą żonę!
    Urzędnicy- o_O
    Wódz- Yyyyy... to taki yyy przykład.

Po tej konferencji Wódz poszedł do Sali Strategii...

Wódz- Hmmm... gdyby tak...
    Strażnik 1- Wodzu, ktoś chcę się z wodzem widzieć.
    Wódz- Wpuścić.
    <wpuszcza Kaukonasa>
    Wódz- Znów ty, nieudaczniku. Wiesz, że teraz muszę ich zsyłać na rozstrzelanie po tym co usłyszeli od ciebie?
    Gen.- ... Czemu?
    Wódz- Gdyby to napisali w prasie... mniejsza oto. Każdy ma mieć gębę na kłódkę. Ty szczególnie!
    Gen.- Tak jest! Odebrałem telegram, że przywódca Włoch chcę się z panem widzieć.
    Wódz- Żołnierzy nie dam bo ześle ich na roboty przy DisneyLandzie.
    Gen.- Jak Wódz chcę.
    Wódz- Teraz zostaw mnie, baranie, samego.
    Gen.- Robi się.

Nazajutrz...

Wódz- Kurcze... nigdy nie myślałem, że z małego, totalitarnego państewka wyrośnie Imperium...
    Gen.- Wodzu, można?
    Wódz- <znów zakłóca mi spokój> Wejść.
    Gen.- Chciałbym przeprosić. Za wczoraj.
    Wódz- Ciesz się, że nie jesteś jednym z tych urzędników.
    Gen.- Wodzu, wybaczysz mi?
    Wódz- Wiem, że jesteś gorzej głupszy, ale wybaczam ci.
    C.D.N....

8. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

hmm nie powinno być bardziej głupszy?

A co do aar'a to źle nie jest(przynajmniej jakoś niekonwencjonalnie), wiem screenów nie dodasz bo w supermacy nie ma z czego :p

9. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

No, nie wiem nie wiem. Gry nie znam, a AAR może nawet niezły. Tylko weź trochę uważaj na pisownię bo w końcu trafisz na kogoś, kto Ci ostrzeżenie za to da :)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie