Szukam filmu animowanego

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez de Ptysz, 13 Lipiec 2014.

1. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Ongiś, gdy byłem jeszcze młodym szczylem (czyli gdzieś na przełomie tysiącleci) hitem były bajki nagrywane przez mojego uczynnego wujka na kasetach VHS, które potem namiętnie oglądałem na domowym magnetowidzie. Niewyraźnie, ale pamiętam, że na kasecie z kilkoma odcinka bodajże Looney Tunes znalazła się jeszcze inna produkcja, którą mogę określić mianem jednego z najbardziej psychodelicznych filmów, jakie do tej pory widziałem. Było to (chyba?) krótki film animowany o jakimś rozbitku w Trójkącie Bermudzkim, który zostaje gdzieś porwany(?), po czym zmuszony do wypicia jakiegoś eliksiru, który sprawia, że jego nos zmienia się w trąbę(!). Na końcu udaje mu się uciec. Wszystko to było okraszone surrealistycznymi, kolorowymi animacjami, choć klimat był zdecydowanie mroczny, jak gdyby był to jakiś narkotyczny bad trip po LSD. Dialogi (chyba bardziej monologi głównego bohatera) były zdubbingowane po polsku. Przepraszam, że piszę tak niejasno, ale niestety tylko tyle przetrwało w mojej pamięci. Gdy oglądałem to jako dzieciak strasznie się bałem, a dopiero od niedawna owa produkcja, czy raczej wspomnienia o niej zaczynają mnie fascynować i z chęcią obejrzałbym to ponownie :Drunk: Pomoże ktoś to zidentyfikować?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie