Ukryta Potęga- M&B Warband AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Simoners, 4 Czerwiec 2011.

1. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Jest 2011 rok. Na półkuli północnej panuje noc jednak w małym domku zbudowanym na obrzeżach lasu widać światło. W środku siedzi chłopiec wyglądający na 5 do 6 lat, a obok niego starszy mężczyzna- pewnie dziadek. Trwa między nimi rozmowa. W końcu dziadek mówi:

-Chłopcze czas spać. Jutro musisz iść z ojcem do lasu po drewno.
    -Dziadku, a opowiesz mi jakąś bajkę?
    -Dobrze. Idź się połóż, a ja za chwilę przyjdę z pewną opowieścią.

Chłopiec poszedł do pokoju. Ubrał się w piżamę, pomodlił się i położył oczekując na dziadka. Ten wszedł po chwili z jakąś księgą. Zaciekawiony chłopiec zapytał:

-Co to za książka?
    -To opowieść o mojej prapraprababce, która niegdyś zamieszkiwała te tereny.
    -A ciekawa jest to opowieść?
    -To już ty ocenisz chłopcze.
    -Proszę, zacznij dziadku.
    -Dawno temu w krainie która dziś nazywa się Polską, a dawniej nazywała się Calardią (jeśli jest błąd to sorki) pojawiła się kobieta o imieniu Simona. Nie wyglądała na szlachciankę czy jakąś damę, ale wyglądała jak poszukiwać przygód. Początki zapisków o niej mówią iż pojawiła się w państwie Veagirów którzy zamieszkiwali tereny dzisiejszych gór. Od początku jej pobytu piętrzyły się kłopoty. Zaraz pierwszej nocy po przyjeździe zaatakował ją jakiś kieszonkowiec. Później musiała stawić czoła rabusiom i porywaczom, a na końcu bandytom którzy mieli swoją siatkę w mieście. Zachował się nawet raport z jednej bitwy oraz rycina przedstawiająca naszą babkę w akcji:

Po tych kilku bitwach zaciągnęła się jako najemnik w służbie królowi Yargolekowi. Za tych czasów wiemy tylko, że pomagała w zdobyciu 2 zamków: zamku Tehrlog i zamku Dramug. Kiedy zamki te upadły została na krótki czas wasalem króla z myślą o objęciu władzy nad jednym ze zdobytych zamków. Przeliczyła się jednak i kiedy dowiedziała się, że dostanie jakąś wioskę poprosiła od uwolnienia z przysięgi.

No chłopcze na dziś wystarczy. Dokończymy innym razem, a teraz idź spać.
    -Dobranoc dziadku
    -Dobranoc wnuczku

Mam nadzieję, że fatalnie nie jest. Za niedługo będzie możliwość zostanie jednym z 4 bohaterów i uzyskania lenna (jak je zdobyłem o tym w następnym odcinku)

2. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Nawet, nawet. Widzę , że wprowadziłem ,,konkursową modę'' ;). Czekam na ową możliwość ;D

No błagam...

3. Simoners

Dzięki za wytknięcie błędu. Czasami nie patrzę co piszę :D

Szlachic ta moda pewnie jeszcze długo potrwa.

Co do aar'a- W następnych odcinkach będzie:
    -Mapka z terytorium królestwa
    -Przegląd postaci i drużyny
    -Więcej ss'ów
    -No i może coś jeszcze :)

4. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Powiem ci, że to trochę dziwnie wygląda bardziej podoba mi się AAR Conquest ale ten również będe czytał.

P.S.
    Simona :lol2:

5. kamil3212

kamil3212 Znany Wszystkim

"Nie wyglądała na szlachciankę czy jakąś damę, ale wyglądała jak poszukiwać przygód."

O co chodzi w tym zdaniu? Domyślam się, że miało być "wiedziała".

6. Simoners

Tak wiem błąd powtórzeniowy

7. Simoners

Odcinek 2- Czyli po co komu Autonomia Ślaska*

Chłopak wstał rano i z głową pełną myśli przygotowywał się do pójścia do lasu. Bardzo chciał znać zakończenie opowieści dziadka. Przez kilka godzin noszenia drewna które ojciec zrąbał (wiadome, że nosił tylko takie małe w końcu 5 lat miał, a tak to dziadek i ojciec większe nosili) Kiedy wreszcie skończyli pracę poszli na obiad. Już podczas obiadu padło pytanie do dziadka

-Dziadku dokończysz opowieść po obiedzie
    -No dobrze chłopcze
    Opowiedział dziadek.

Kiedy obiad się skończył zaczął się ciąg dalszy opowieści:

Kiedy Simona już uwolniła się z przysięgi postanowiła założyć samodzielne państwo. Wiedziała, że jej jedynym wrogiem jest królestwo Nordów i dlatego kosztem ich ziem postanowiła założyć państwo. Mając ze sobą doborowy oddział 80 wojaków zaatakowała 2 słabo bronione zamki: Chalbek i Hrus. Te szybko padły. Straty były niskie (razem 10 zabitych i 20 rannych). Kiedy już były miejscowości rządzone przez królową postanowiono kraj nazwać Autonomią Śląska (chyba lepiej niż Imperium Siomnsji :D). Marszałkiem narodu został wyśmienity lekarz Jaremus. Simona wzięła pod swe władanie zamek Chalbek i wioskę przynależącą, a Lazeitowi podarowała zamek Hrus oraz wioskę Rizi. Po tych działaniach postanowiono zrobić mapę:

Kilka dni później nie działo się wiele. Było kilka bitew z jarlami oraz ślub z Lordem Lazeitem. Z bitew znanych jest kilka obrazów:

[​IMG] Potęga Kawalerii (nie zmieścili się wszyscy :))

[​IMG] Atak na zamek

[​IMG] Samurajska zbroja i japoński mieczyk**

O wnuczku idź spać już późno
    -Dobranoc dziadku
    -Dobranoc, dobranoc
    Dziadek po opowieści odetchnął W końcu miał czas dla siebie.

*- Nie ma tutaj askpektów politycznych.
    **-są ukryte w mieście (więcej info pw)

Oraz konkurs na możliwość zostania: Artrimerem, Deshavi, Yamirą bądź Bahesturem. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie:
    Kto to jest. Na początku życia chodzi na 4 łapach/nogach potem na 2, a przed śmiercią na 3. (lenna jest jeszcze trochę- dzisiejsze podboje)​

8. Burlak

Burlak Aktywny User

Proste. Człowiek. Ja chcę Artimenera jeśli zgadłem. Imię: Burlak

9. Szlachcic

Człowiek? :p A niech to! Ja pierwszy pisałem, ale się zastanawiałem :evil:

10. Simoners

Zrobimy tak obydwaj możecie zostać kim chcecie :)

Burlak chcesz walczyć czy dostać jakieś lenno?

I jest jeszcze Nizar do wyboru (wszyscy bohaterowie mają ekwipunek opowiadający najemnemu jeźdźcy czy nawet kawalerzyście)

Coś jeszcze: od teraz gram z miastami Górnego Śląska (Katowice itd). Teraz zacznę myśleć nad zmianami nazw wsi i miast tu jednak jestem otwarty na propozycje (najlepiej pw).

11. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Będziesz zmieniał nazwy miast w plikach?

12. Simoners

Miasta już są zmienione teraz myślę nad resztą :D (pomijam nazwy krajów itp)

Oto Burlak:

13. Szlachcic

Ja wolę mieć lenno :D

14. Simoners

Tylko chcesz być Nazirem (czy tam Nizarem) czy tym gościem na B?

15. Szlachcic

Mój wybór to... Bahestur :D

16. Burlak

Burlak Aktywny User

Ja tam chcę walczyć, ale po co mi dwa miecze? :p

17. Madlok

Madlok Guest

Jest, Polska nie nazywała się nigdy Calardią.

18. Simoners

Madlok to nawiązanie do gry... (chyba, że ktoś jest strasznie niedomyślny)

19. Simoners

Odcinek 3- Ciężko być królową

Od teraz będzie to aar w formie zwykłego opisywania co się działo:

Królowa Siomna była szczęśliwa mogąc podziwiać swoje włości. Jej państwo zajmowało dawne tereny Nordów. Nie było to na rękę królom, chanowi i sułtanowi toteż postanowili dokonać zamachu na królową. Zamach miał odbyć się w Saragoth.

Kiedy królowa szła nocą do tawerny aby porozmawiać z barmanką napadło ją 5 mężczyzn uzbrojonych w miecze i noże. Simona od razu zwąchała co się dzieje i wyjęła swoją broń. Chciała dać przeciwnikom nauczkę. Zamachnęła się mieczem próbując trafić pierwszego lepszego bandytę. Atak został odparty i szybko został zadany cios przez przeciwnika. Miecz wbił się pomiędzy żebra. Ranna królowa wiedziała co ją czeka dlatego też odpuściła. Zaraz potem została przebita przez kolejnych 2 mężczyzn i umarła...

Zabójców nigdy nie odnaleziono

Kilka miesięcy później w krainie tej pojawił się chłopak imieniem Zbyszko- brat zabitej królowej. Kraina ta wyglądała tak samo jak wtedy kiedy pojawiła się Simona.

Zbyszko pojawił się niedaleko miasta Ruda Śląska i to tam rozpoczął swoją przygodę. Jego pierwszym wyzwaniem była bitwa z rabusiami oraz z porywaczami. Kiedy już został wprowadzony w tajniki walki mógł pomóc w zabiciu kapitana mającego umowę z przestępcami. Walka nie trwała długo i zakończyła się pogromem przeciwnika. Po tym wydarzeniu Zbyszko zniknął na kilka dni. Przez te kilka dni rozbił oddział dezerterów oraz zwerbował do drużyny Marnida (osoby które poprzednio wygrały mogą zostać nim albo ktoś kto będzie chciał).

Oddział Zbyszka nie był imponujący jednak był tani i pozwalał na szybsze podróżowanie.

[​IMG] Szybko się rozwija

Kilka dni pobytu w Mysłowicach zaowocowało najęciem do służby u króla Goobrodego (miał być Gołobrody, ale cóż :D) Teraz życie miało nabrać kolorów ​

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie