W Pustyni i w Lesie - Terraria mini AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Banas, 19 Maj 2011.

1. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

W pustyni i w lesie - Terraria MiniAAR
    Odcinek 1 - Wyrzucony w kosmos.

Na początek była nicość. Potem bóg stworzył świat. Stworzył również adama lecz on nie był doskonały. Stworzył chińczyka*(;)) Ale on się zestarzał a bóg zapomniał o Chińczyk-Ewie więc stworzył (eee... yyy... o mam!) murzyna i powiedział mu: Idź dokonaj tego czego chińczyk nie mógł. Stań się jego następcą! Itd...

Oczywiście murzyn co nie umiał chodzić od razu poturlał się do jakiejś jaskini i rozbił głową wazon z magicznym napojem leczniczym.

Po wyczołganiu się z jaskini i popełzaniu przez parę metrów murzyn zobaczył glutowate zielone stworki. Bóg powiedział, że to kuliste skupisko jogurtu limonkowego które będzie atakowało murzyna ale nie jest zbyt groźne.

Następnie murzyn który dowiedział się o nowych strasznych Eye i zombie potworach postanowił postawić drewniane ściany co chińczyk mu powiedział żeby to dom nazywać i że potworki tam nie wejdą.

Następnie murzyn który stał już na 2 nogach polazł do jaskini co to do niej wcześniej wpadł. Znalazł tam jeszcze pare wazoników i tym razem niszcząc je kilofem znalazł trochę patyków z ostrym końcem a chińczyk mu powiedział, że to strzała i jak zrobi sobie taki łuk i wystrzeli ją to wtedy zrani tego który oberwie.

Następnie murzyn skończył swój dom i zamierzał przeczekać w nim noc.

End Of Day 1

-----------------------------------------
    * Bez obrazy chciałem fajne intro zrobić ale zachaczyłem w to chińczyka :)

P.s To jest mini AAR który będzie taką przerwą między Stranded a M&B, a nie stałym wielkim AARem

2. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Stary, ale się produkujesz z tymi AARami:)

3. Banas

Podoba mi się. Dzielenie się z innymi tym co robi się w grach jest całkiem ciekawe. :)

4. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Poczekamy aż skończy ci się czas wolny oraz motywacja.
    Ja kiedyś to po kilka odcinków dziennie mogłem robić, a teraz jak jest 1 na tydzień to święto.

5. Banas

Mój AAR jest moim murem. Jeśli przestane ów mur budować nie będe bezpieczny. Jak to kiedyś ktoś powiedział

6. Banas

Odcinek 2 - Jak Przetrwać Noc

Chińczyk miał racje. W nocy dom murzyna zaatakowały zombie i eye potwory. Murzyn przestraszył się wielce zatkał uszy i przeczekiwał.

Murzyn znudził się nic nie robieniem i miał zamiar zrobić sobie łuk tak jak mówił mu chińczyk. Jak coś grzmotło o ziemię to murzyn mało co zawału nie dostał. Chińczyk wyleciał* przez ścianę i powiedział murzynowi żeby się nie bał bo to tylko gwiazda spadła na ziemię. Wziął ją i dał murzynowi.

Murzyn stwierdził, że przyda mu się kawałek ostrego drewna który chińczyk nazywał mieczem. Powiedział też, że jeśli jakiś potwór się do niego zbliży to ma go tym łupać aż nie padnie.

W międzyczasie podgryzając grzybka murzyn zastanawiał się kiedy w końcu nadejdzie dzień bo miał już pewien ambitny plan.

Tak oczekując z nudów murzyn zaczął kopać kopalnie w poszukiwaniu jakichś minerałów oczywiście tak jak mu poradził chińczyk. Jednocześnie przestał słyszeć walenie w drzwi i postukiwanie. Czuł się ciut lepiej bo wiedział, że to znak odejścia zombi.

Skoro zombie itp sobie już poszły murzyn zrealizował swój plan dorobienia piętra z ziemi. Chińczyk mu powiedział jak zrobić aby ziemia się nie zapadła oraz, że powinien dorobić taką kamienną rzecz w której będzie przetapiał różne rzeczy bo owe są silniejsze.

Murzyn w dalszym ciągu nie mógł nadziwić się, że trzyma w ręku "kawałek nieba".
    Nie wiedział jednak czy będzie miał z tego jakiś pożytek.

Chińczyk podpowiedział również murzynowi żeby zasadził drzewa za domem bo może potrzebować drewna.

Po paru radach murzyn był gotowy sam przeżyć na tym świecie. Lecz nie jest jednak gotowy na wszystko bo ma bardzo ogólnikową wiedze na wszelkie tematy, więc poprosił chińczyka żeby trochę z nim został, ponieważ boi się zostać sam. Obiecał, że gdy nauczy się tego co ważne to chińczyk będzie mógł go opuścić.

End of day 2

---------------------------------------------------------
    * No bo Chińczyk pomaga mu jako duch ponieważ nie ma opcji by dostać się do murzyna inaczej.

7. Banas

MiniOdcinek 3 - Kopanie i niespodzianki

Dzisiejszą noc murzyn chciał spędzić na kopaniu. Zaczął więc kopać do wcześniejszej kopalni 2 korytarze. W lewej napotkał małe jezioro więc zawrócił i poszedł do prawej.

Po chwili kopania przebił się przez jakąś ściane. Z ciekawości powiększył otwór i wszedł do środka. Bardzo się zdziwił ponieważ nigdy w życiu nie dowiedzał tej jaskini a była ona oświetlona! Postanowił, że zapyta chińczyka co o tym myśleć. Ten który również niewiedział o co chodzi skłamał murzynowi, że to pewnie on postawił tam pochodnie a potem zasypał jaskinie i już o nich zapomniał.

Murzyn zaczynał powoli "bać" się, że tyle gwiazd spada i myślał, że to niebo się wali. Ale chińczyk jak to mądry chińczyk uświadomił mu, że spadające gwiazdy są całkowicie normalne.

Gdy murzyn znudzony bezczynnością otworzył lewe drzwi natchmiast wparowały do domu 2 zombiaki i 1 eye potwór. Murzyn ze strachu zaczął rąbać je kilofem bo nie zdążył wziąć do reki miecza.

Narazie murzyn ma 3 problemy:
    1. Jak pozbyć się tych obrzydliwych flaków z domu?
    2. Kto podłożył te dziwną skrzynie obok jego domu?
    3. Czy napewno jest sam na tym świecie?

End of night 2
    ----------------------------------------------
    Ja serio się zdziwiłem na widok oświetlonej jaskini i tej skrzyni. Jestem pewny na 100%, że to nie ja je robiłem. Chociaż ciekawe czy coś jest w tej skrzyni :Devil:

8. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Aaaa! Herobine!

9. Banas

Herobrine? W terrari? już prędzej Terrariobrine xD(To było niemal pewne, że ktoś palnie o herobrine)

10. Banas

Render z mapy świata. Sry za rozmiar ale nie było inaczej.
    Czerowny- Miejsce pobytu
    Niebieski- Świątynia(Dungeon jak kto woli)
    Różowy- latające wyspy z ładnym domem oraz skarbami.
    pomarańczowy- Podziemna dżungla
    Edit:
    Dajcie prawym i pokaż obrazek. Lepiej widać.

11. Banas

Odcinek 4 - Kiedy padniesz musisz powstać!​

Jeśli tytuł odcinka nic nie podpowiedział to proszę. Podczas instalowania nowej wersji świat był kompatybilny ze starą co skończyło się utratą go. Ale to nie koniec!

Gdy murzyn spokojnie wydobywał sobie żelazo on i(Na szczęście) cały jego ekwipunek przeniesiony został do nowego świata. Ten nawet nie zadawał pytań tylko od razu zbudował dom 1 klasy.

Murzyn poszedł również pozwiedzać okolice w której będzie żyć. W oko wpadła mu na pierwszy rzut oka dość głęboka jaskinia.

[​IMG][​IMG]
    Niestety murzyn nie znalazł w niej nic interesującego. Jedynie śladowe ilości żelaza i miedzi. No i parę wazoników.

Ale jendak spędził tam dużo czasu aż w końcu zauważył, że słońce zachodzi więc czym prędzej próbował wyjść.

Ostatnią rzeczą do zrobienia było jak oczywiście doradził Chińczyk dobudowanie stołu alchemicznego w którym murzyn będzie robił lecznicze napoje. Skład nie był trudny.
    - 2 grzyby
    - 2 butelki
    - 1 żel z Kulistych skupisk jogurtu limonkowego.
    = 2 małe lecznicze miksturki.(100hp za jedną)
    Chińczyk mówił też coś o miksturach many ale powiedział, że jeszcze nie są murzynowi potrzebne.

End of day 1 in the New World

12. Banas

MiniOdcinek 5 - Co skrywają latające wyspy​

-Chińczyku!!
    -Tak?
    -Powiesz mi co ten pan porabia w moim domu?
    -eee... Stoi.
    -aha. No to OK.
    Co tu dużo tłumaczyć do domu murzyna wprowadził się guide(pomocnik).
    Murzyn "cieszył" się, że w końcu ma towarzystwo.

Gdy murzyn chciał zbudować sobię wielką iglice światła na wzgórzu zauważył coś... Nienormalnego.

Według murzyna była to jakaś opierająca się prawom fizyki wyspa. Lata, Rudy surowców na powierzchni, Rzadkich surowców... A potem jeszcze ten dom dziwny. No ale... Hej! Skrzynia!

Shurikeny, balonik, sztabki miedzi i butelki. Murzyn był bardzo zadowolony. Miał nadzieję znaleźć więcej takich wysp.

End
    -------------------------------------------------------------
    Wyspę znalazłem za pomocą rendera map.
    Edit:
    Zabiorę dla siebie cały ten dom. Zniszczę go i ulepszę swój. Szkoda że nie moge zamienić ścian i bloków w to czym były wcześniej. Bo Złoto i srebro to najrzadsze minerały w Terrari.Poza meteorytem i Moltenem

13. Banas

Tragedia na świecie - Z przygód Sol'a cz1​

Podczas przemierzania mojego swiata jako sol(taki lepszy ja) bo chciałem sprawdzić jak to dizała bo zauważyłem, że chyba od wersji 1.0.2 tak można polazłem do świątyni vell dungeona. Wiadomość którą dostałem mnie dobiła.

Gdy wracałem na 2 koniec mapy po domu łaziły gobliny! Czemu takie mocne?
    1. Jest ich kilkadziesiąt przychodzą i przychodzą.
    2. Goblin sorcerer strzela przez ściany.
    3. Gobliny umieją otwierać drzwi a sorcerer teleportować się.

Więc podsumujmy. Wielka tragedia nawiedziła świat więc odcinek jak dobije ostatniego.

Komentarze mile widziane.

14. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Hmm, gobliny... ciekawe, a w tym dungeonie uważaj... Chyba wiesz o co mi chodzi ;P

15. Banas

Tia... Jak mi ta czacha wyleciala mało co zawału żem nie dostał. Zgaduje, że to dlatego, że nie sluchałem staruszka yes?

16. Banas

Odcinek 5 - The Great Expansion

Tej nocy mimo ostrzeżeń chińczyka murzyn wylazł na dwór bo ma dość bezczynności w domu. Natychmiast zaatakował go eye potwór.

W międzyczasie z nieba spadają kolejne gwiazdy zabijając kolejne potwory.

Murzyn stwierdził, że niegłupim pomysłem było by zeksplorowanie jaskini do końca.
    Jak powiedział tak też chciał zrobić.

Podczas spokojnego wydobywania murzyna zaskoczył zombie. Może Chińczyk miał rację...

Po wydobyciu surowców murzyn poszedł do jaskini pod swoim domem żeby sprawdzić czy nie ma tam czegoś groźnego.

Czarna moc emanująca z dziwnego przedmiotu jaki znalazł murzyn omal nie pozbawiła go całych sił. Wydobył znajdujący się pod nią ametysti oddalił się czym prędzej.

Murzyn zdobył również sporo miedzi i ran od slimów i upadków.

Dopiero gdy skoczył z ciekawości przed siebie w haszcze i spadł na dół uświadomił sobie, że jakoś ostatnio wyżej skacze. Lecz miał ważniejsze problemy jak np jakiś nowy gatunek kulistych skupisk jogurtu.

Murzyn był ciekawy co się robi z kryształami lecz nawet chińczyk nie miał o tym pojęcia. Doradził jednak murzynowi by ten zrobił kowadło na którym będzie wykuwał różne rzeczy takie jak kilof czy zbroja.

Murzy skorzystał z miedzi i zrobił sobie ot taki prosty miedziany T-shirt.
    Miał nadzieje, że to ograniczy obrażenia od ran slimów czy innych śmieci.

Murzyn chciał zbudować posterunek jak poradził sol kiedy odszedł żeby tym razem nic go nie zaskoczyło. Niestety było już za późno więc murzyn schował się na miejscu przeznaczenia i oczekiwał dnia.

End

---------------------------------------------------------
    Komentujcie ;)
    Bo cała strona to 7 odcinków i 3 komentarze jak tak dalej pójdzie.

17. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Ciekawa gra coś jak MC tylko 2D z dużą ilościom nowości.

18. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Osobiście nie jestem w stanie tego AARa czytać, słowo murzyn pojawiające się w prawie każdym zdaniu i chińczyk w co drugim odrzucają mnie od tego AARa. Przeglądam tylko screeny.

19. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Sauron a czytając/słuchając aara milki nie drażnił cię Chińczyk? Może banas wymyślił tą postać bez podtekstów - a ty je sobie sam dopisujesz. Ja nie widzę w tym nic złego, może dla tego że nie jestem rasistą?

20. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Gwoli ścisłości - iż słowo Murzyn nie jest słowem wulgarnym. Ale chyba tylko, gdy jest pisanym z dużej. W innym przypadku - oznacza człowieka wykonującego za kogoś robotę lub jest wyrażeniem pejoratywnym, o. Tak oto rzecze Poradnia Językowa PWN.

21. Elas

Elas Genialdo

Mnie drażnił, dlatego także tutaj jedynie przeglądam screeny.

22. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Hmm. Mnie nie drażnił, tutaj widzę nieco więcej powtórzeń.

23. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Nie chodzi tu o żadne podteksty tu chodzi tylko i wyłącznie o powtórzenia i składnie tych zdań. Każde zdanie zawiera te dwa słowa, to przy czytaniu tego naprawdę irytuje, no bo przecież nadmiar powtórzeń wygląda strasznie.

24. Banas

Hmm... Miało to mieć charakter śmieszny ale, że się nie podoba postaram zmniejszyć ilość tych słów.

25. Banas

Blood Moon - Z przygód Sol'a Część 2

----------------------------------------------------------------------------------
    Taką oto wiadomość zostawił sol murzynowi. Więc następna noc to będzie noc krwistego księżyca.
    P.s niewiem czy nowe potwory itp to prawda tak mi mówił kolega.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie