Warszawski cyrk

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez ers, 17 Grudzień 2016.

1. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Podnoszą akcyzę - cisza, przyznają sobie premie po kilkaset tysięcy - meh, odrzucają projekt zrównania kwoty wolnej - nic się nie stało.
    Chcą wprowadzić zasady przebywania dziennikarzy w sejmie, takie jak obowiązują w np. PE lub Bundestagu? REWOLUCJA!

Nie wiem czy śmiać się czy płakać...

Zapraszam do dyskusji.

2. pavioniusz

pavioniusz Znany Wszystkim

Zapomniałeś o obniżeniu emerytur SB.

A te zasady, które chcą wprowadzić zostały gdzieś ogłoszone?

3. ers

Najbardziej przejrzyste jakie znalazłem:

Co do emerytur UB to akurat nie mam zdania w tej sprawie, ewentualnie wg zasług, tj. bogu ducha winnej seketarce, czy sprzataczce bym zostawił - w końcu co one złego zrobiły oprócz umowy o pracę jako ta sekretarka czy sprzątaczka w UB, a takich oficerów, czy agentów bym obciął do minimum.

4. pavioniusz

@ers takie infografiki niewiele oddają
    http://www.sejm.gov.pl/media8.nsf/files/EPIA-AGMN5J/$File/Informacja na temat zmian w organizacji pracy mediów w Parlamencie.pdf

Tu jest opisane wszystko.
    Prosto ujmując chcą wprowadzić regulacje co do pracy dziennikarzy w sejmie a tym się nie podoba. Czy poza zamachem na wolność medii są jakieś argumenty rzeczowe co do tych zmian? Bo jeśli prawdą jest że
    No to zagonienie ich do jednego miejsca w sumie nie jest pomysłem złym.

Tutaj powinni oddać im taką możliwość.

Jak wszyscy ludzie tak i polityk ma prawo do chwili prywatności i chyba bardziej o to tu chodzi, jeśli ktoś chce się wypowiedzieć to niech idzie sobie do tego centrum i tam się wypowiada. Jednak jak w Polsce bywa próby ujęcia jakieś "dziczy" w ryzy kończy się jej "rykiem" ;)

-------------------------------------------------------------------------------------
    @emerytury
    Wątpię aby emerytury sekretarek czy sprzątaczek były tutaj w kręgu zainteresowania

Ostatnia edycja: 17 Grudzień 2016
  5. ers

Transmisje obrad bym zostawił, ale litości... Jakbyś się czuł gdyby w twojej robocie łaził ci za dupą tłumek gości chcący przyłapać cię na byle gównie szukając taniej sensacji, a gdy sam sie do nich zgłaszasz, bo chciałbyś przekazać swoje racje w formie wywiadu to mają pretensje?

https://www.facebook.com/LeszekSamborskiPL/posts/1304466526271622

6. pavioniusz

7. ers

Dlatego temat nazwałem Cyrkiem. Obie strony wyrabiają rzeczy, do których słowo cyrk pasuje idealnie.

8. ers

PO Serio robią za Klauna i myśli, że ludzie nie mają internetu i są idiotami.

Wczorajszy filmy kandydata do Oscara za najlepszą rolę pobitego opozycjonisty:
    https://mobile.twitter.com/magdusiapo/status/809994198669725697/video/1

Oraz spot PO wykorzystujący fragment powyższego video:
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154374285668740&id=102931488739

Drugi grudzień? Fajnie! Pokażcie mi tylko policję, która używa armatek wodnych, pałuje i strzela do demonstrujących.

Ciekawe, w którym momencie w jaśnie oświeconych państwach Zachodniej Europy użyto by armatek wodnych, pałek, gumowych kul i gazu łzawiącego? Ilu by aresztowano?

Tymczasem w polskim skansenie nietolerancji religijnej szef MSW boi się i policja ogranicza się do obstawy i legitymowania zmęczonych obrona demokracji ludzi, którzy przypadkiem położyli się odpocząć na trasie przejazdu kolumny rządowej…

9. pavioniusz

Ja rozumiem, że PO walczy o wolność medii, (zwłaszcza w redakcji Wprost, jakże materiały z podsłuchów musiały im ją ograniczać) ale robienie sobie podśmiechujek z marszałka sejmu nie jest metodą która powinna pomóc.

10. moskal

moskal Опричник

"Nie mój cyrk - nie moje małpy" chciałoby się powiedzieć. Chciałbym tylko przypomnieć, co tak naprawdę robią siły tzw, "siły niedemokratyczne" w takich przypadkach

https://pl.wikipedia.org/wiki/Peterloo
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Protesty_na_placu_Tian’anmen_w_1989
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Atak_gazowy_w_Halabdży
    https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(1978)

Podobnie z wieloma innymi sprawami, stawianymi a to przez "opozycję" a to przez "partię rządzącą". Stawiane są słowa i tezy, których nie rozumieją. A skończyć się to może analogicznie jak z RONem - uciekając od absolutum dominium, fiskalizmem itd. weszli we wpływy fiskalne i absolutystyczne, których nigdy normalnie by nie doświadczyli. Kwestia u nas tego typu, czy "bratnia pomoc" przyjdzie do Polski od strony "bratnich" dywizji USA stacjonujących w Polsce, czy też od strony "bratnich" Niemiec (co ciekawe - armia niemiecka ma zakaz niewojskowych działań na terenie Niemiec <czego była porażka próby uwolnienia zakładników na olimpiadzie w 1972>, ale już w Polsce ma wolną rękę).

No ale to przecież wasze ukochane poczucie wolności i swobody się liczy. A jakikolwiek porządek to zawsze "moskiewska despocja" ;)

11. ers

@pavioniusz PO mam głęboko w d… PiS zresztą też, obecnie jedynym sensownym wyborem zostaje Kukiz'15

@moskal wolałbym bratnią pomoc od Putina. Serio. Brak problemów z imigrantami, brak parad wolności, marszów szmat itp. manifestacji by zrobić szum wokół siebie.

Jesteś homoseksaulista? Dobra, byle byś się nie wpierdalał w moje zycie i wmawiał miz że to jest pożądane.

Jesteś feministką narzekajaca na brak rów ości w zatrudnieniu? Proszę bardzo idz na budowę lub do kopalni jako zwykły robotnik. Ciekawe czy nadal będziesz chciała równości.

Chcesz zmienić ic plec? Zmie. Sobie, ale nie wmawiaj dzieciom że nie są chłopcem lub dziewczynką, pomimo ewidentne budowy ciala od urodzenia.

12. moskal

moskal Опричник

Od strony Rosji nic nie będzie z prostych powodów - podstawowym jest to, że Polska nie leży w kręgu zainteresowań Moskwy. Ani nie ma u siebie mniejszości rosyjskiej ani nie należała do krajów związkowych ZSRR. Nie mówiąc o tym, że poziom rusofobii w Polsce jest tak wysoki, że nikt nie poprosi Federację o pomoc (przypadek syryjski).

Poza tym, w tym roku był marsz LGBT w Kaliningradzie, który przeszedł spokojnie. Zatem jest to kwestia na poziomie lokalnym (tam mają zakaz na 100 lat a tam spokojnie chodzą - sprzeczne z tym, co kiedyś DMS twierdził o fikcyjnym decentralizmie w Rosji).

13. pavioniusz

Chyba nie odwalą w Polsce takiej akcji jak w Libii?

A jeśli tak to kogo posadzą przy korycie PO i Tuska? Obecnie mają oni dużo mniejsze poparcie w sondażach i do tego ludzie pamiętają poprzednie 8 lat, jak by były takie jak sobie wmawiają to by dalej przy tym korycie siedzieli.

W radiu podali przed chwilą, że trwają rozmowy miedzy prezydentem a partiami.

14. ers

Sondaże…

Jedyny sondaż jakiemu kiedykolwiek zaufam, to będzie ten który sam opłacę.
    Sondaże zamawiają redakcje medialne i partie, więc nie ma mowy, zeby były one w 100% czyste bez żadnego koloryzowania w jedną lub drugą stronę.

jasniok lubi to.
  15. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Żadna z partii obecnych w Sejmie nie zasługuje na to, żeby tam być.
    Kukiz zresztą też nie. Dla mnie przestał być opcją w chwili wciągnięcia na listę narodowców (nie znoszę radykałów, niezależnie od ideologii).

Cytując multiplayerowego mędrka: solidarnościowcy muszą odejść. Wtedy ewentualnie, po oczyszczeniu parlamentu partie może coś zaczną robić.

Rutherfrodo lubi to.
  16. moskal

moskal Опричник

Trochę treść przestarzała (UOP-u nie ma już) ale trochę pasuje na te sprawy aktualne

pavioniusz lubi to.
  17. pavioniusz

@Tulev
    problem w tym iż interweniujący obsadzi stanowiska i sejm ludźmi od siebie zależnymi, którzy będą realizować ich interesy kosztem interesu naszego czy państwa.

Co do partii występujących w Polsce nie ma takiej, która by zasługiwała na bycie w Sejmie od 89 wybieramy "mniejsze zło".

18. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

@pavioniusz
    Ale ja nie mówię, że musi być jakiś interweniujący. Bo tak szczerze, to nie widzę nikogo w naszym kraju, kto się do tego nadaje. Żaden polityk nie ma wystarczającego poparcia społecznego, a przewrót wojskowy... no. Sami wiecie.
    W mojej opinii póki żyje Kaczyński, to system nie ma szans się zmienić. Kaczyński trzyma całą "prawą" stronę sceny za przysłowiowy pysk. Platformiarze i Nowocześni egzystują tylko na podstawie straszenia ludzi Kaczyńskim. Gdy umrze wyżej wymieniony, to niektóre partie faktycznie będą musiały zacząć coś oferować, bo nie będzie można nikogo już straszyć Kaczyńskim. Zostanie tylko Macierewicz, ale zapewne jako prezes jednej z mniejszych partii.

jasniok lubi to.
  19. moskal

moskal Опричник

Chciałem pójść na "Marsz Wolności" i porozmawiać z ludźmi, ale jak się dowiedziałem że z "ruskimi agentami" nie rozmawiają, no to zrezygnowałem.

Ktoś był? Coś widział? Jakieś ciekawe video z tego ktoś ma?

20. ers

Nie byłem, ale kilka filmików się znajdzie na YT.

Pyta.pl

Piękne postulaty członków PSL

"Minęla 20" - 06.05.2017

21. ers

Te uczucie gdy ciemnoskóry dzieciak z imieniem niemieckiego feldmarszałka krytykuje poprawność polityczną i używa słów Bóg, Honor, Ojczyzna.
    Plotki mówią o kilku zawalach na ul. Czerskiej w Wawie.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie