Węgry (od 1936roku)

Temat na forum 'HoI III - AARy' rozpoczęty przez lawa94, 11 Luty 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lawa94

lawa94 User

Witam. To mój pierwszy AAR więc proszę o wyrozumiałość.

Grę zaczynam Węgrami w roku 1936.
    Za cel stawiam sobie:
    1. Stworzenie państwa bałkańskiego ( podbój państw bałkańskich przez Węgry)
    2. Dostać się do OSI

Gram na poziomie Normalnym w HOI3 + SF 2.03b / Technologie pod kontrolą SI jak i również automatyczny handel.

ODCINEK I - ATAK NA RUMUNIĘ(part.1)

Postanowiłem najpierw rozmieścić wojska na granicy Rumuńskiej. To pierwszy cel. Zdecydowałem, że najpierw podbiję Rumunię, potem dobuduję armię i zaatakuje prawdopodobnie Bułgarię.

Do 10 lutego rozlokowano armię węgierską na granicy z Rumunią:

Dwa dni później wybuchła wojna. Początkowo nie doszło do większych starć. Jednak po kilku dniach (Węgry zajęły już przygraniczne prowincje) Rumuni dotarli na front. Armie węgierskie posuwały się powoli w głąb Rumunii.

Austria, widząc, co dzieje się w Rumunii i na Węgrzech, zaproponowała dostęp militarny:

Jedno ze starć niedaleko granicy

Sytuacja na froncie 1 marca

Na początku marca doszło do bitwy o Cluj - jedno z trzech najważniejszych miast Rumunii.
    Z blisko 18tys. armii węgierskiej zginęło 5 żołnierzy podczas tej bitwy. Rumuni, mając 2414 żołnierzy stracili 247.

Na początku kwietnia jedna grupa armii dodarła wąskim korytarzem pod stolicę Rumunii - Bukareszt. Tu spotkali znaczne siły rumuńskie kierujące się na północny-zachód. Spróbowali szturmu na miasto, lecz armie z okolicznych prowincji przyszły z pomocą. Pierwszy szturm się nie udał.

W między czasie zakończyła się wojna Włoch z Etiopią - wynik: Aneksja Etiopii.

Wybuchła też wojna domowa w Hiszpanii.

To na razie tyle (z powodu braku czasu / AAR będzie się ukazywał nieregularnie)

Na zakończenie sytuacja polityczna - globalnie:

Odcinek jest krótki, ale mam nadzieje, że się spodoba.

Od 30 dni nie pojawił się nowy odcinek, więc aar zamykam. W razie chęci kontynuowania skontaktuj się z którymś z moderatorów działu.
    Pozdrawiam N.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie