Wolność i zjednoczenie Brazylia od 1936r.

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez dead90, 13 Styczeń 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dead90

dead90 Nowy

ODCINEK 1: DYLEMATY
    V-Brazylia kraj gdzie się urodziłem wychowałem i któremu teraz służę miejsce wzniosłych idei ale i wielkich niepokojów jestem dumny widząc że mój ukochany kraj jest stabilny ale nie zwołałem was tu aby opowiadać o sobie jak wyglądają sprawy w poszczególnych resortach zacznijmy może od gospodarki Cafe jak wygląda u ciebie sytuacja?

- cóż co do gospodarki nie możemy sobie nic zarzucić w tej sprawie jesteśmy silnym państwem z bardzo nowoczesnym. Jeżeli mam się chwalić to jesteśmy państwem które jest najbardziej rozwinięte w regionie!

V-dziękuję. Jak sytuacja się miewa w sztabie wojsk lądowych?

-tak tu mamy widok zupełnie odwrotny niż w gospodarce co prawda dysponujemy liczną armią ale co z tego skoro jest przestarzała, a 20% jej składu to bezużyteczne bojówki głównie młokosi którzy po raz pierwszy trzymają karabin w rękach! Jeżeli gospodarka naprawdę tak dobrze się miewa to może dostali byśmy jakieś większe pieniądze na modernizację?

-zaraz przecież dostajecie duże fundusze, a z tego co wiem właśnie rozpoczęliście szkolenie elitarnej dywizji górskiej! Sam się dziś mi chwaliłeś zaraz przed wejściem na to spotkanie!

Joao Neves da Fontoura jest porywczym człowiekiem troszczącym się o swój resort ale czasami za bardzo się unosi
    Prezydent przerywa kłótnie pomiędzy mężczyznami

V-nie jesteście tu sami proszę o zachowanie spokoju. Jak wygląda lotnictwo?

-heh problem w tym że nie wygląda. Nasze siły to relikt przeszłości zaledwie jedno skrzydło myśliwskie które jest już 5 młodości byłbym wdzięczny gdyby coś można było z tym zrobić.

V-pomyślę nad tym ale sądzę że coś się uda zrobić w tej kwestii
    A marynarka
    Ah tu się sprawa ma dobrze nasze siły są duże przypuszczał bym ze nie mamy równych w tym regionie możemy się poszczycić 2 pancernikami i 2 lekkimi krążownikami oraz flotyllą transportową

V-więc nie żądasz jakichś specjalnych dotacji?

-na razie nie widzę takiej potrzeby ale miło by było jak by można było rozpocząć budowę jeszcze kilku niszczycieli lub okrętów podwodnych

V-rozumiem
    Dziękuje wam za to spotkanie rady gabinetowej sądzę że dalszy rozwój naszego kraju jest nieunikniony dlatego proszę o pozostanie tu tylko tylko pana Dutrę oraz Mullera reszta może odejść.

m- jak donosi wywiad mamy 7 szpiegów w naszym kraju groźne jest to że nie mamy funduszy by z nimi walczyć proszę o zrobienie czegoś w tym kierunku

V- z pieniędzmi będzie ciężko ale spróbuję coś znaleźć. To co teraz usłyszycie ma pozostać między nami . obawiam się o nikaragułę jest to niby mały kraj ale armię ma silną która zbiera się na granicy panie marszałku da się coś zrobić w kierunku zażegnania tego zagrożenia?

D- hmm sądzę że tak tylko że opinii publicznej mogło by się to nie spodobać…

V-co masz namyśli? Atak?!

D- tak. szybka kampania. ludność jest podobna do naszej nie powinno być problemów z zajęciem ich i wprowadzeniem tam naszych rządów.

V-nie wiem czy to dobry pomysł póki co sprowadź tam wojsko niech czekają przy okazji jak byś zorganizował jakąś akcje prowokacyjną wtedy by nie było problemu z cywilami mieli byśmy wtedy argument.

D-postaram się

D-Gaspar Dutra
    v-Gentulio Vargas
    m-Filinto Muller
    to mój pierwszy aar wiec proszę o konstruktywną krytykę

AAR oczyszczony i zamknięty. Jeżeli chciałbyś kontynuować to zgłoś się do któregoś z moderatorów działu HoI.

Dżemik

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie